Στην Αθήνα ο Φελίπε Σαντάνα

Στην Αθήνα βρίσκεται για λογαριασμό του Ολυμπιακού ο Φελίπε Σαντάνα. O Βραζιλιάνος αμυντικός θα περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπογράψει το συμβόλαιό του.

Στην Αθήνα ο Φελίπε Σαντάνα
INTIME SPORTS

Στην Αθήνα έφτασε πριν από λίγη ώρα ο Φελίπε Σαντάνα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είναι ο "εκλεκτός" του Βίτορ Περέιρα για για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού.

Ο έμπειρος άσος αναμένεται να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις κι αν όλα κυλήσουν ομαλά θα υπογράψει το συμβόλαιό του και θα ανακοινωθεί κι επίσημα από την ομάδα του Πειραιά.

Οι "ερυθρόλευκοι" κατέληξαν σ' αυτή την επιλογή μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Λουίς Νέτο της Ζενίτ.

Ο 29χρονος αμυντικός έπαιζε στη Σάλκε, η οποία ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν και οψιόν αγοράς το καλοκαίρι ύψους 2.5 εκ. ευρώ.

Photostory

Στην Αθήνα ο Φελίπε Σαντάνα
INTIME SPORTS
Στην Αθήνα ο Φελίπε Σαντάνα
INTIME SPORTS
Στην Αθήνα ο Φελίπε Σαντάνα
INTIME SPORTS
Στην Αθήνα ο Φελίπε Σαντάνα
INTIME SPORTS
Στην Αθήνα ο Φελίπε Σαντάνα
INTIME SPORTS
Στην Αθήνα ο Φελίπε Σαντάνα
INTIME SPORTS

Το προφίλ του Φελίπε Σαντάνα

Ο Φελίπε Αουγκούστο Σαντάνα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1986 στο Ρίο Κλάρο της Βραζιλίας, σε ηλικία 10 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Φιγκεϊρένσε και δέκα χρόνια αργότερα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Το ντεμπούτο του πανύψηλου κεντρικού αμυντικού με την ανδρική ομάδα έγινε στις 3 Μαΐου 2007 και ήταν εφιαλτικό, καθώς η Φιγκεϊρένσε ηττήθηκε 6-3 από την Ατλέτικο Παραναένσε.

Παρά τα 194 εκατοστά του, ο Φελίπε Σαντάνα είναι ιδιαίτερα ταχύς, ξεχωρίζει για τη δύναμή του, ενώ λίγα χρόνια μετά από την ενηλικίωσή του, οι Βραζιλιάνοι τον χαρακτήριζαν "εκκολαπτόμενο αστέρι" και τον παρομοίαζαν με κορυφαίους αμυντικούς όπως ο Λιλιάν Τιράμ, ο Λούσιο και ο Νάλντο.

Στην Αθήνα ο Φελίπε Σαντάνα

Όλα τα παραπάνω δεν πέρασαν απαρατήρητα από το δίκτυο σκάουτινγκ της Ντόρτμουντ, η διοίκηση της οποίας τον ενέταξε στο δυναμικό της ομάδας στις 16 Μαΐου 2008, έναντι του ποσού των 2.000.000 ευρώ και τον "κλείδωσε" με πενταετές συμβόλαιο.

Η συνύπαρξη των Ματς Χούμελς και Νέβεν Σούμποτιτς, πάντως, δεν επέτρεψε στον Βραζιλιάνο να παίξει σε πολλές αναμετρήσεις των σεζόν 2010-11 και 2011-12, με συνέπεια να αναπτυχθεί έντονη φημολογία περί πρόωρης αποχώρησής του.

Ο γενικός διευθυντής Μίχαελ Ζορκ φρόντισε να διαψεύσει τις "Κασσάνδρες" με συνοπτικές διαδικασές και στο τέλος της σεζόν 2011-12 επιβεβαιώθηκε, καθώς η Ντόρτμουντ επέκτεινε τη συνεργασία με τον παίκτη μέχρι το 2014.

Στην Αθήνα ο Φελίπε Σαντάνα

Οι τραυματισμοί των Χούμελς και Σούμποτιτς τη σεζόν 2012-13 αύξησαν το χρόνο συμμετοχής και ο Σαντάνα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία της βεστφαλικής ομάδας μέχρι τους ημιτελικούς του Champions League (o ίδιος δεν αγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό με την Ρεάλ και τον τελικό με την Μπάγερν, ενώ έπαιξε για λίγα λεπτά ως αλλαγή στον επαναληπτικό με τους "μερένγκες".

Το μέχρι στιγμής highlight στην καριέρα του Φελίπε Σαντάνα καταγράφηκε το βράδυ της 9ης Απριλίου 2013, όταν και σημείωσε το νικητήριο γκολ της Ντόρτμουντ επί της Μάλαγα στο 93ο λεπτό της συναρπαστικής αναμέτρησης του Βεστφάλεν, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 και χαρίζοντας στην ομάδα του την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Champions League.

Δείτε το γκολ:

Μετά το συγκεκριμένο ματς, πάντως, ο Βραζιλιάνος γίγας ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το σύλλογο της Βεστφαλίας, προκειμένου να μεταπηδήσει σε κάποιον άλλον που θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Στην Αθήνα ο Φελίπε Σαντάνα

Νωρίτερα, ο "εκλεκτός" του Βίτορ Περέιρα για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού είχε προλάβει να σκοράρει εναντίον της Σάλκε, η οποία αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Δείτε το γκολ:

Κατά την αποχώρησή του από την Ντόρτμουντ, ο υψηλόσωμος άσος ήταν επικριτικός απέναντι στον Γίργκεν Κλοπ αποκαλώντας τον "ηλίθιο", ωστόσο υπογράμμισε ότι ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση να εγκαταλείψει την ομάδα που κατέκτησε δύο πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο.

Στην Αθήνα ο Φελίπε Σαντάνα

Η σχέση του με τους "Παπ"

Αντικαταστάτης του Φελίπε Σαντάνα στη φιναλίστ του Champions League της σεζόν 2012-13 ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ενώ ο ίδιος μετακόμισε στη μεγάλη αντίπαλο Σάλκε, με την οποίαν υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Εκείνη την εποχή, μάλιστα, τα ρεπορτάζ στην Αγγλία έλεγαν πως η Σάλκε πήρε τον Φελίπε Σαντάνα γιατί ετοιμάζεται να πουλήσει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο σε έναν από τους μεγάλους συλλόγους της Premier League.

Στην Αθήνα ο Φελίπε Σαντάνα

Ο... ήρωάς μας αποσκοπούσε μέσω των γεμάτων σεζόν να κερδίσει μία θέση στην εθνική Βραζιλίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει καταφέρει παρά το γεγονός ότι την πρώτη χρονιά έπαιξε σε 26 ματς ανεξαρτήτου διοργάνωσης.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Φελίπε Σαντάνα έπαιξε σε μόλις τρία ματς πρωταθλήματος (το ένα ως αλλαγή) και σε ένα για το Champions League (σ.σ. το 0-5 από την Τσέλσι).

Ως εκ τούτου, κινήθηκε γρήγορα προς την πόρτα της εξόδου και μάλιστα, αρκετά γερμανικά Μέσα τον συνέδεσαν με την Στουτγκάρδη του Χουμπ Στέφενς, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει στον Πειραιά ως δανεικός.

Διαβάστε ακόμα:

Θέμης Καίσαρης: Φελίπε Σαντάνα: Αθλητικός, "μαχητής", αλλά όχι "Βραζιλιάνος"

Παίρνει Σαντάνα για την άμυνα ο Ολυμπιακός!

News 24/7

24MEDIA NETWORK