ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην Αθήνα την άλλη Παρασκευή ο Σουλτάν Αλ Σαούντ

Την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ για να συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά και για να παρακολουθήσει από κοντά το ματς με τον Εργοτέλη. Πλάνο λαϊκής βάσης παρουσίασε η Axiom Capital.

Στην Αθήνα την άλλη Παρασκευή ο Σουλτάν Αλ Σαούντ

Ο Σαουδάραβας υποψήφιος επενδυτής δείχνει να μένει μόνος του πλέον στο παιχνίδι για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά το ουσιαστικό “άδειασμα” της Axiom Capital από την πλευρά Βαρδινογιάννη και την παραπομπή της πρότασης της για λαϊκή βάση στο Δ.Σ., ενώ σε στασιμότητα παραμένει και η υπόθεση της Arboris Capital που θα συζητηθεί υποτίθεται στη γενική συνέλευση των μετόχων τη Δευτέρα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ θα φτάσει το πρωί της επόμενης Παρασκευής στην Αθήνα και σύμφωνα με το περιβάλλον του, την ίδια μέρα θα συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά και με τον υπουργό ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχoϊδη.

Παράλληλα θα βρεθεί το απόγευμα του επόμενου Σαββάτου στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου για να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σαουδάραβας υποψήφιος επενδυτής εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα από το ερχόμενο καλοκαίρι, εφόσον αποκτήσει τον Παναθηναϊκό!

Ασφαλώς προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά η στάση της Axiom Capital, η οποία άφηνε να διαρρεύσει πως έχει μαζί της τον Αμερικανό επενδυτή που ενδιαφέρεται, αλλά τελικά παρουσίασε ένα πλάνο λαϊκής βάσης και όχι επενδυτή.

Οι λόγοι που απέρριψε την πρόταση ο Τζίγκερ

Πρόταση από εκπρόσωπο κάποιου επενδυτή που θα χρηματοδοτήσει την ομάδα με συγκεκριμένα νούμερα και πολύ περισσότερο με συγκεκριμένο πλάνο ευθύνης δεν έγινε. Στο ραντεβού με τους νομικούς εκπροσώπους του Γιάννη Βαρδινογιάννη, παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Cohen and Company, η οποία είναι αντίστοιχη εταιρεία και συνεργάτης της Axiom Capital (συμβουλευτική δηλαδή) και παρουσίασε αυτό το πλάνο που εφαρμόστηκε στην Τσεχία, εγγυήθηκαν έσοδα για την ομάδα (χωρίς νούμερο φυσικά) μέσα από την συμμετοχή του κόσμου από εταιρεία λαϊκής βάσης.

Δεν έγινε καμία συζήτηση ή πρόταση για συγκεκριμένο χρηματοδότη που θα πάρει τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη και θα βάλει κάποια χρήματα στην ΠΑΕ.

Επειδή η πρόταση που έγινε ήταν ουσιαστικά η εκπόνηση μιας μελέτης (προεργασίας) για τη δημιουργία μιας ισχυρής λαϊκής βάσης που θα καταστήσει βιώσιμη την ομάδα του Παναθηναϊκού και μάλιστα, λογικά με αμοιβή για την εργασία αυτή, ο δικηγόρος του Τζίγκερ μετά από επικοινωνία μαζί του, παρέπεμψε το θέμα και τους κυρίους στο ΔΣ του Παναθηναϊκού μήπως και η ΠΑΕ θέλει να αναζητήσει λύση μέσω της λαϊκής βάσης και να αναθέσει στους συγκεκριμένους ανθρώπους την εκπόνηση αυτής της μελέτης.

Μπορεί οι άνθρωποι να έχουν σοβαρό σχέδιο για τη δημιουργία μιας ομάδας λαϊκής βάσης, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που αναζητά η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη και συζητάμε όλοι τον τελευταίο καιρό για τον Παναθηναϊκό και την δωρεάν παραχώρηση των μετοχών σε κάποιον που θα επενδύσει άμεσα χρήματα.

Και επειδή ακριβώς ήταν μια πρόταση σε εντελώς άλλη κατεύθυνση από αυτά που ζητάει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και δεν υπήρξε ούτε καν σημείο προσέγγισης, παραπέμφθηκε στο ΔΣ και δημοσιοποιήθηκαν πληροφορίες για να μην νομίζει κανείς ότι έρχονται προτάσεις πάνω στα πλαίσια τα οποία έχουν τεθεί και δεν γίνονται αποδεκτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK