Στην Ελλάδα ο πρωταθλητής Ευρώπης, Φερνάντο Σάντος

Στη χώρα μας βρίσκεται από την Κυριακή ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, προκειμένου να τιμηθεί για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Στην Ελλάδα ο πρωταθλητής Ευρώπης, Φερνάντο Σάντος

Συναντήσαμε τον Φερνάντο Σάντος στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στο κέντρο της Αθήνας και δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί μας. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός αφού δέχτηκε τα συγχαρητήρια μας για την κατάκτηση του Euro της Γαλλίας, μιλώντας στα ελληνικά, αναφέρθηκε στα μηνύματα αγάπης που δέχεται από τους Έλληνες και δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται -έστω και για λίγο- στη χώρα μας.

Ευγενικός και ταπεινός -όπως πάντα- δέχτηκε να κουβεντιάσουμε για λίγο. Μιλήσαμε για τους συμπατριώτες του που βρίσκονται στο τιμόνι ελληνικών συλλόγων, όπως ο Μπέντο και ο Μοράις. Είπε πως μιλά και με τους δύο τυπικά και όχι τόσο για να μαθαίνει νέα τους από την εν Ελλάδι παρουσία τους. Μάλιστα θυμήθηκε πως με τον προπονητή του Ολυμπιακού είχε συνεργαστεί έχοντάς τον παίκτη στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την εποχή που έπαιζε εκεί και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στην Ελλάδα ο πρωταθλητής Ευρώπης, Φερνάντο Σάντος

Θυμήθηκε ακόμη τον τελευταίο τίτλο που είχε κατακτήσει ως προπονητής, αυτόν με την ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου το 2002, πριν ξανασηκώσει κούπα 14 χρόνια αργότερα, αυτή με την Πορτογαλία στα γήπεδα της Γαλλίας. Δήλωσε ικανοποιημένος με τη δουλειά που κάνει τώρα στον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης και τόνισε πως δεν σκέφτεται να επιστρέψει σε πάγκο ομάδας.

Σημειώνεται πως ο ΠΣΑΤ τιμά τον Φερνάντο Σάντος στην 63η Γιορτή των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού, σήμερα Δευτέρα (19 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ως κορυφαία διεθνή προσωπικότητα του Αθλητισμού και σε δείγμα αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσέφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK