20η αγ.: Στην εντατική η Μαρσέιγ (VIDEO)

Η νέα χρονιά δεν άρχισε καθόλου καλά για την πρωτοπόρο Μαρσέιγ. Μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο ήρθε η ήττα 2-1 από τη Μονπελιέ, δεύτερη εφετινή, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πέσει από την κορυφή της Ligue 1, αν κερδίσει είτε η Λιόν είτε Παρί Σεν Ζερμέν.

20η αγ.: Στην εντατική η Μαρσέιγ (VIDEO)

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα κλήθηκε να διαχειριστεί δύο προβλήματα μέσα στην εβδομάδα. Αφενός το σοκ από τον απρόσμενο αποκλεισμό από την Γκρενόμπλ στα πέναλτι αφετέρου την ταυτόχρονη απουσία δύο βασικών παικτών, των Αφρικανών διεθνών Αγιού και Ενκουλού στο Κύπελλο Εθνών. Το αποτέλεσμα απέδειξε ότι η αποστολή δεν στέφθηκε από επιτυχία. Η Ολιμπίκ έχασε 2-1 και έμεινε χωρίς νίκη μακριά από το "Βελοντρόμ" για έβδομο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Μονπελιέ, ανανεωμένη από την επιστροφή της στη φυσική έδρα της, αφού αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο "Μοσόν", ενθουσίασε με την απόδοσή της στο πρώτο ημίχρονο και ανταμείφθηκε γι' αυτήν με το πολύ όμορφο γκολ του Κεβέν Μπεριγκό στο 36'. Το 1-0 στρίμωξε ακόμη περισσότερο τους Μαρσεγέζους, οι οποίοι δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις και δέχθηκαν νέο "χτύπημα" στο 62' από το τέρμα του Λαν που δεν λάθεψε από πλεονεκτική θέση.

Η ομάδα του Μπιέλσα ανέκτησε τις ελπίδες της με το γκολ του Ομρανί στο 68', αλλά οι έτερες αλλαγές του τρελο-Αργεντινού δεν έφεραν κάτι διαφορετικό στο χορτάρι και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με τους τρεις πόντους να καταλήγουν στην ομάδα του Κουρμπίς, η οποία συμπλήρωσε αήττητο τεσσάρων αγώνων στο πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω το δευτεριάτικο 3-0 από την Παρί στο κύπελλο.

Μονπελιέ (4-4-2): Λιγκαλί, Νταμπό, Χίλτον, Ελ Καουταρί, Κονγκρέ, Μαρβό, Σανσόν, Λαν, Μουνιέ (79' Ντεπλάν), Μπεριγκό (89' Μπακάρ), Μπάριος (73' Καμαρά)

Μαρσέιγ (3-6-1): Μανταντά, Τζαντζεντζέ (83' Λεμινά), Φανί, Ρομαό (86' Μπουτομπά), Μορέλ, Μεντί, Ιμπιλά, Τοβέν, Παγέ, Μπατσουαγί (59' Ομρανί), Ζινιάκ

Σε ρυθμούς twitter

# Η Μονπελιέ χρησιμοποίησε το "Μοσόν" για πρώτη φορά μετά τις 27 Σεπτεμβρίου και το 2-1 επί της Γκινγκάμπ. Η φυσική έδρα της ομάδας του Κουρμπίς είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες και για έξι παιχνίδια φιλοξενήθηκε στο "Αλτράντ", το γήπεδο ράγκμπι της πόλης.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου

21:30 Μονπελιέ - Μαρσέιγ 2-1

(36' Μπεριγκό, 62' Λαν - 68' Ομρανί)

Σάββατο 10 Ιανουαρίου

18:00 Μπαστιά - Παρί Σεν Ζερμέν

21:00 Εβιάν - Ρεν

21:00 Γκινγκάμπ - Λανς

21:00 Λιλ - Καέν

21:00 Νις - Λοριάν

21:00 Ρεμς - Σεντ Ετιέν

Κυριακή 11 Ιανουαρίου

18:00 Λιόν - Τουλούζ

18:00 Ναντ - Μετς

22:00 Μονακό - Μπορντό

News 24/7

24MEDIA NETWORK