Στην κόψη του πρωταθλητισμού ο ΠΑΟΚ!

Η λέξη “πρωτάθλημα” για ένα σωματείο που έχει να το γευτεί 33 χρόνια δεν είναι εύκολη στη διαχείριση και στον ΠΑΟΚ βάζουν όλοι τα δυνατά τους. Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες ακούστηκαν οι απόψεις των πάντων. Η δεύτερη ανάγνωση των τοποθετήσεων κάθε πλευράς και η επόμενη μέρα.

Στην κόψη του πρωταθλητισμού ο ΠΑΟΚ!

Νωρίς το πρωί της Τρίτης ήρθε η ανάρτηση του Γιώργη Σαββίδη στοInstagram,με τον γιο του μεγαλομετόχου της ασπρόμαυρης ΠΑΕ να μιλά περί πρωταθλητισμού. Το μεσημέρι, ακολούθησε η τοποθέτηση της “Θύρας 4” που τα βάζει με τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Το απόγευμα ήρθε η 45λεπτη ομιλία του προπονητή του ΠΑΟΚ στους ποδοσφαιριστές, και το βράδυ έκλεισε με το δείπνο ανάμεσα σε Λουτσέσκου και αρχηγούς. Η κάθε μια κίνηση έχει τις ειδήσεις της και καταδεικνύει το πόσο σημαντική είναι η αναμέτρηση στην Ξάνθη.

Ο ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ Γ. ΣΑΒΒΙΔΗ

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο Γιώργης Σαββίδης, μέσω του (αγαπημένου του) Instagram ήταν προσεκτικός. "Ο πρωταθλητισμός θέλει πίστη και καρδιά. Εγώ είμαι εδώ με όσους τον αντέχουν…» Γνωρίζοντας πως κάθε του λέξη μπαίνει σε ζυγαριά και πως όλοι προσπαθούν να διαβάσουν πίσω από τις ατάκες του, ο γιος του μεγαλομετόχου της ασπρόμαυρης ΠΑΕ θέλησε να ξεκαθαρίσει πως στην κριτική που ασκεί δεν ξεχωρίζει προπονητή και ποδοσφαιριστές. Και επέλεξε να το κάνει αυτό μετά από ένα ακόμα ανεπιτυχές εκτός έδρας αποτέλεσμα, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να δέχεται τα περισσότερα πυρά. Δεν ήταν τόσο μια έμμεση στήριξη στον Ράζβαν Λουτσέσκου όσο περισσότερο ένα “δεν φταίει μόνο ο προπονητής".

Η "ΘΥΡΑ 4" ΔΙΑΦΩΝΕΙ

Οι ατάκες που χρησιμοποίησε στην ανακοίνωσή της η “Θύρα 4” είναι μεν... κόσμιες, αλλά βαριές. Το να αποκαλούν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, τον προπονητή της ομάδας "κοιμισμένο" δεν γίνεται κάθε μέρα. Μάλιστα, η “Θύρα 4” κάνει και μια αγωνιστική ανάλυση της εικόνας του ΠΑΟΚ πριν καταλήξει στην συγκεκριμένη έκφραση για τον Ράζβαν Λουτσέσκου, ενώ το “αν δεν κερδίσετε μην διανοηθείτε να γυρίσετε Θεσσαλονίκη" δεν μπορεί κανείς να το περάσει απαλά, αν και τέτοιες ατάκες ακούγονται συχνά – πυκνά στις επισκέψεις οπαδών στις προπονήσεις.

Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ "ΠΡΟΚΑΛΕΙ" ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Αφού πρώτα προσπάθησε να τους “καλύψει” στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, όταν και έκανε αναφορές για συνολικά καλή εικόνα της ομάδας, ο Ράζβαν Λουτσέσκου πήρε τη... πάσα από τον Γιώργη Σαββίδη και πέταξε το μπαλάκι στους ποδοσφαιριστές του. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια προπόνηση των ασπρόμαυρων καθυστερεί να ξεκινήσει λόγω ομιλίας του Λουτσέσκου. Οι τέσσερις “ατάκες” που βγήκαν από τα αποδυτήρια, είναι

"Πρέπει όλοι να αντιληφθείτε ότι από τη δική μας δουλειά εξαρτάται η καθημερινότητα των φιλάθλων, των 50 ανθρώπων στην ομάδα που δουλεύουν σκληρά για να τα έχουμε όλα και του ιδιοκτήτη”.

“Πρέπει ο ένας να καλύπτει την πλάτη του άλλου και όλους μαζί να σας καλύπτω εγώ. Ήρθε η ώρα να γίνουμε το πιο δεμένο γκρουπ".

“Θα σας προστατεύω πάντα και θα αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες για τα αποτελέσματα, αλλά ήρθε η ώρα με ειλικρίνεια να αναλάβετε όλοι υποχρεώσεις και ευθύνες απέναντι στον σύλλογο και τους ανθρώπους του”.

“Η ποιότητά μας είναι τεράστια και την δείχνουμε στην Τούμπα. Είστε άντρες, δείξτε το και στα εκτός, μη φοβάστε τις πρωτοβουλίες. Πάμε να πάρουμε αυτά που αξίζουμε”.

Οι σφυγμοί ανέβηκαν στα αποδυτήρια, και αυτός είναι ο στόχος του Λουτσέσκου. Άλλωστε, όπως (του) είπε ο Γιώργης Σαββίδης “Εγώ είμαι εδώ με όσους τον αντέχουν…”. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ γνωρίζει πως η στήριξη που έχει μπορεί να ισορροπήσει μόνο με νίκες, και από τη στιγμή που το πρώτο “must win” παιχνίδι για τον “Δικέφαλο του βορρά” δεν κερδίθηκε, στα επόμενα δυο (με Ξάνθη και Παναθηναϊκό) η νίκη δεν πλέον στόχος, αλλά αυτοσκοπός.

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Οι ανακατατάξεις στις αρχηγίες εντός ομάδας έγιναν την περασμένη Παρασκευή, και το νέο γκρουπ είχε ένα πρώτο τετ-α-τετ με τον Ιβάν Σαββίδη, και το βράδυ συνέφαγε με τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ γνωρίζει πως για να αφυπνίσει τα αποδυτήρια, για τα κάνει “δικά του” τώρα που οι σφυγμοί ανέβηκαν, θα πρέπει οι πρώτοι κοινωνοί των μηνυμάτων να είναι οι αρχηγοί. Να γίνουν εκείνοι θα επαναλαμβάνουν τη “γλώσσα” του προπονητή στους συμπαίκτες του.

Κάθε ομάδα έχει τα γκρουπ τις, τις φιλίες της, τους ευχαριστημένους και τους δυσαρεστημένους. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε παρόμοιο σημείο και πέρυσι, και μάλιστα όχι μόνο μια φορά κατά την διάρκεια της σεζόν. Ο Βλάνταν Ιβιτς είχε κατά καιρούς θέματα με ποδοσφαιριστές, και οι ασπρόμαυροι έγραψαν ένα σερί 13 νικών σε 14 παιχνίδια όταν στα αποδυτήρια ειπώθηκαν πολλά, όπως έγινε και τώρα. Ισως γι' αυτό και ο Λουτσέσκου ήταν αντίθετος με τον εγκλεισμό της ομάδας στο ξενοδοχείο. Ηθελε να “πιέσει” τους παίκτες στο... δικό τους “χώρο”, στα αποδυτήρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK