Στην Μπαρτσελόνα θέλουν ανεξαρτησία και δεν κάνουν πίσω

Δεν γλιτώνει το νέο βαρύτατο πρόστιμο η Μπαρτσελόνα από τη στιγμή που το γήπεδο γέμισε καταλανικά σύμβολα.

Στην Μπαρτσελόνα θέλουν ανεξαρτησία και δεν κάνουν πίσω

Περισσότερα από 30.000 καταλανικά λάβαρα, ακόμη και σε Σκώτους φιλάθλους, μοιράστηκαν έξω από το "Καμπ Νου" από οργανώσεις που έχουν συσταθεί για να στηρίξουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την υπόλοιπη Ισπανία.

Οι εθελοντές που μοίραζαν τα σύμβολα ενημέρωσαν τους θεατές πως θα πρέπει να τα υψώσουν αφενός τη στιγμή που θα εισέλθουν στο γήπεδο οι δυο ομάδες (Μπαρτσελόνα-Σέλτικ) αφετέρου στο 17'14'', αριθμός που αντιπροσωπεύει τη μέρα πτώσης της Βαρκελώνης.

Μάλιστα ο αγώνας συνέπεσε με την επέτειο των 302 ετών από την 11η Σεπτεμβρίου του 1714, ημερομηνία ορόσημο για τους Καταλανούς, όταν και μετά από 14 μήνες πολιορκίας η πρωτεύουσα της επαρχίας υποτάχθηκε στο βασιλικό στρατό του Φιλίππου Ε'.

Η επίσημη Μπαρτσελόνα έχει πληρώσει πρόστιμα, που έφτασαν τις 150.000 ευρώ, για ανάλογες ενέργειες, μια και η UEFA αντίκειται σε κάθε μορφή πολιτικής εκδήλωσης/διαμαρτυρίας. Από τους "μπλαουγκράνα" έχουν δηλώσει πως δεν συμφωνούν, αλλά ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να επέμβουν στην ελευθερία των πολιτών να εκφράζουν ειρηνικά τις απόψεις τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK