Στην Παρί ο Χεσέ κόστισε όσο 10 Εμπαπέ. Καλό είναι αυτά να μη συμβαίνουν

Και δεν έπαιξε και χρυσοπληρώθηκε. Ο Χεσέ Ροντρίγκεθ είχε ονειρευτεί τη 'Χρυσή Μπάλα' πηγαίνοντας στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά κατέληξε με το 'Βατόμουρο'.

Ο Χεσέ έφυγε από την Παρί Σεν Ζερμέν έχοντας αγωνιστεί σε 18 παιχνίδια εντός 4ετίας!
Ο Χεσέ έφυγε από την Παρί Σεν Ζερμέν έχοντας αγωνιστεί σε 18 παιχνίδια εντός 4ετίας! AP PHOTO/KAMIL ZIHNIOGLU

Πριν ακόμη συμπληρώσει τα 22 χρόνια του, κάτι που θα συμβεί στις 20 Δεκεμβρίου, ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε το Σάββατο ο μόλις πέμπτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν με τριψήφιο αριθμό γκολ ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Στο 3-1 επί της Μονπελιέ ο θαυματουργός νεαρός σκόραρε στο φινάλε και έφτασε τα 100 σε 137 παιχνίδια. Είχαν προηγηθεί ο Έντισον Καβάνι των 200 (σε 301 συμμετοχές), ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς των 156 (σε 180 συμμετοχές), ο Πέδρο Παουλέτα των 109 (σε 211 συμμετοχές) και ο (μοναδικός Γάλλος) Ντομινίκ Ροστό των 100 (σε 198 συμμετοχές). Καθένας εξ αυτών ένα μέρος της 50χρονης ιστορίας των Παριζιάνων στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

Δίπλα τους πια και ο νεαρός διεθνής. Όχι πως το ένα αυτό γκολ δεν θα ερχόταν σύντομα. Με την καταμέτρηση να έχει αρχίσει στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017 ο Εμπαπέ πρόλαβε κιόλας σε διάστημα 3 σεζόν, αν υπολογιστεί πως η περυσινή χρονιά στη Ligue 1 διακόπηκε, να πετύχει μια επίδοση για την οποία ο Νεϊμάρ χρειάζεται ακόμη το 1/4 γκολ του (άλλα 24 για την ακρίβεια του πράγματος) προκειμένου να την οικειοποιηθεί. Δεν είναι, οπότε, παράξενο το γεγονός πως ο μετρ των ασίστ Ντέιβιντ Μπέκαμ ευχήθηκε "να ήμουν ακόμη παίκτης, διότι παίζοντας με επιθετικό τον Κιλιάν θα ήταν ένα όνειρο. Στέλνεις την μπάλα όπου θέλεις μπροστά του και την πιάνει".

Όλα αυτά για ένα παιδί-φαινόμενο που πήγε στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2017. Ένα χρόνο μετά τον Ισπανό Χεσέ Ροντρίγκεθ, ο οποίος συμπωματικά την Κυριακή έλυσε το συμβόλαιό του με το γαλλικό κλαμπ, 6 μήνες πριν από την παύση της ισχύος του. Ο επιθετικός από τα Κανάρια Νησιά, με τα 18 τέρματα και τις 15 ασίστ στη Ρεάλ Μαδρίτης και άλλα 33 γκολ με 18 τελικές πάσες στη Ρεάλ Καστίγια, υποτίθεται πως θα 'ταν ο ποδοσφαιριστής που μαζί με τον Χατέμ Μπεν Αρφά θα συμπλήρωναν τον Καβάνι και θα κάλυπταν το κενό του Ιμπραχίμοβιτς. Για τα... πόδια του οι Παριζιάνοι είχαν αποζημιώσει τους 'μερένγκες' με 25 εκατομμύρια και σ' αυτόν είχαν προσφέρει ένα συμβόλαιο 5ετίας, το οποίο προέβλεπε ετήσιες απολαβές της τάξεως των 5 εκατομμυρίων! Ή 420.000 ανά μήνα (μικτά, σύμφωνα με την Parisien). Τότε φανταζόταν τον εαυτό του να κερδίζει τη 'Χρυσή Μπάλα'.

Ούτε 6μηνο άντεξε, βέβαια, ο Χεσέ, καθώς τον Γενάρη άρχισε η περιήγησή του ανά την Ευρώπη. Σαν τροβαδούρος που ψάχνει διεθνή καριέρα, αλώνιζε στα κορυφαία πρωταθλήματα. Εκκίνησε από τη Λας Πάλμας - τη γενέτειρά του, συνέχισε στη Στόουκ Σίτι, δοκίμασε στην Μπέτις και κατέληξε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με τους Παριζιάνους όλο αυτό το διάστημα να φροντίζουν για την κάλυψη των γιγαντιαίων -για τα δεδομένα του- απολαβών του, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, διότι ήταν αδύνατο για κάποια από τις άλλες ομάδες που τον στέγασαν (πλην ενδεχομένως της Στόουκ) να επιβαρυνθεί μ' ένα τέτοιο ποσό.

Το θεμελιώδες και άλυτο πρόβλημα για τον Ισπανό ήταν πως η εξωγηπεδική ζωή του απασχολούσε το κοινό πολύ περισσότερο από τις αγωνιστικές επιδόσεις του. Από τα χρόνια της Ρεάλ συνέβαινε αυτό και η εικόνα του δεν βελτιώθηκε παρά την αλλαγή περιβάλλοντος. Από το 2012 ήταν ήδη πατέρας και από το 2019 είναι πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά. Η πολυετής και ταραχώδης σχέση του με την Άουρα Ρουίθ, μοντέλο-influencer-instagrammer (με 575.000 ακόλουθους), είναι από τις πλέον συζητημένες στην εγχώρια showbiz και τα κατά καιρούς επεισόδια έχουν θυμίσει ισπανόγλωσση σαπουνόπερα σε ελεύθερο κανάλι. Προ ημερών ο Χεσέ συνομίλησε τηλεφωνικά μαζί της ενόσω είναι έγκλειστη σε σπίτι ενός τηλεριάλιτι. Είχε προηγηθεί η ροζ ιστορία με φίλη της συντρόφου του και το πάρτι στα Κανάρια Νησιά, παρακάμπτοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Περιστάσεις που έφθειραν το ποδοσφαιρικό προφίλ του.

Φυσικά ο Χεσέ δεν έχασε ούτε ένα σεντ από το συμβόλαιο που τον δέσμευε με την Παρί Σεν Ζερμέν ως το φιλικό 'διαζύγιο' που επισημοποιήθηκε στις 6/12. Συγχρόνως με το αντίτιμο για την αγορά του από τη Ρεάλ, για τον Ισπανό δαπανήθηκαν περισσότερα από 40 εκατομμύρια στο σύνολό τους. Για όλα κι όλα 18 (και όχι 17) παιχνίδια στη διάρκεια αυτών των 4,5 ετών. Σχεδόν 2.5 εκατομμύρια κόστισε η καθεμιά από τις παρουσίες του στο γήπεδο, είτε η συμμετοχή του αφορούσε 1 λεπτό (σε τρεις περιπτώσεις) είτε τα 90 στη μοναδική πλήρη εμφάνισή του, τον Δεκέμβρη του 2016, σε αγώνα του λιγκ καπ με τη Λιλ. Αλλιώς πάνω-κάτω 20 εκατομμύρια πλήρωσαν οι Άραβες για καθένα εκ των 2 γκολ του.

Για τον Εμπαπέ δύο καλοκαίρια μετά η Παρί Σεν Ζερμέν θα έβγαζε από το ταμείο της 145 εκατομμύρια ευρώ, μια και κατά την πρώτη σεζόν του, για φορολογικούς και finalcial fair play λόγους, αγωνιζόταν ως δανεικός από τη Μονακό (με υποχρεωτική οψιόν αγοράς). Δίνοντας στον ποδοσφαιριστή συμβόλαιο 20 εκατομμυρίων για κάθε χρόνο συνεργασίας το κόστος της απόκτησής του έχει ήδη ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια. Μόνο που το κάθε γκολ του ως τώρα αντιστοιχεί σε μόλις 2 εκατομμύρια και η απόσβεση συνεχίζεται. Προτού καν πωληθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης. Γιατί κάτι θα πρέπει να πάρουν πίσω οι Γάλλοι για τη ζημία με τον Χεσέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK