Στην Πόλη ο τελικός του 2005

Στην επιλογή της Κωνσταντινούπολης προχώρησε η ΟΥΕΦΑ για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2004-05. Είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί στην γείτονα χώρα ένας τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης,στο "Κεμάλ Ατατούρκ"το οποίο έχει χωρητικότητα 80.000 θεατών. Ο αντίστοιχος τελικός του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ θα γίνει στο νεόδμητο γήπεδο "Ζοζέ Αλβαλάδε" της Λισαβόνας, το οποίο θα είναι και ένα από τα γήπεδα που θα φιλοξενήσει αγώνες του EURO 2004.

Στην Πόλη ο τελικός του 2005
Δύο από τα πιο καινούρια γήπεδα της Ευρώπης επιλέχθηκαν για τους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της ερχόμενης περιόδου. Το "Κεμάλ Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τις δύο καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο τελικός του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ θα γίνει στο "Ζοζέ Αλβαλάδε" της Λισαβόνας.

Σίγουρα αποτελεί τιμή για τους Τούρκους η ανάληψη του τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς είναι η πρώτη φορά που η γείτονα χώρα ανέλαβε ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ποδοσφαίρου. Το "Κεμάλ Ατατούρκ" είναι χωρικότητας 80.000 θεατών και αποτελεί το Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης.

"Κάναμε έλεγχο πάνω σε θέματα ασφαλείας, έπειτα από όσα έγιναν το περασμένο φθινόπωρο και πήραμε τις απαραίτητες εγγυήσεις. Ανταποκρίθηκαν σε όλες τις απαιτήσεις και πιστεύουμε ότι ήταν καιρός να φέρουμε τους τελικούς σε άλλα μέρη", ήταν η δήλωση του εκπροσώπου της ΟΥΕΦΑ, Λαρς-Κρίστερ Ολσον, για την επιλογή της Κωνσταντινούπολης.

O τελικός της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα γίνει στην Λισαβόνα. Το νεόδμητο "Ζοζέ Αλβαλάδε" της Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα φιλοξενήσει τις δύο κορυφαίες ομάδες του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, οι οποίες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την κατάκτηση του τροπαίου. Για την Πορτογαλία είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενήσει τον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, από το 1998 όταν και καθιερώθηκε η κατάργηση του "διπλού" τελικού και η επιλογή της προχώρησε, προς έκπληξη όλων, αφού στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου θα γίνει και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ερχόμενου καλοκαιριού. Το γήπεδο της ομάδας του Φερνάντο Σάντος έχει χωρητικότητα 50.000 θεατών και θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης.

Για την επιλογή της Λισαβόνας ο Ολσον τόνισε: "Η επιλογή της Λισαβόνας είναι η επιβράβευση για την δουλειά που έχει γίνει στην Πορτογαλία, από τις ομάδες, την ομοσπονδία και την κυβέρνηση, οι οποίες έχουν επενδύσει πάνω στο ποδόσφαιρο και έχουν από τις καλύτερες εγκαταστάσεις. Είναι πολλά χρόνια από τότε που δώσαμε στην Πορτογαλία έναν τελικό και το στάδιο πιστεύω ότι είναι εξαιρετικό για κάτι τέτοιο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK