Στην θετική παράδοση ποντάρει ο ΠΑΟΚ

Την πρεμιέρα του στον έβδομο όμιλο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ κάνει την Πέμπτη το βράδυ ο ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος" του Βορρά αναζητά βαθμό ή βαθμούς στην έδρα της Σαχτιάρ Ντόνετσκ, με στόχο να συνδυάσει με επιτυχία και το δεύτερο πέρασμα του από την ουκρανική πόλη. Ακόμα ψάχνεται για την ενδεκάδα ο Κωστίκος, με τον Σικαμπάλα να παίζει ισχυρά για θέση για το αρχικό σχήμα.

Στην θετική παράδοση ποντάρει ο ΠΑΟΚ
Για δεύτερη φορά φέτος ο ΠΑΟΚ αφήνει την Ελλάδα και ανεβαίνει στην Ουκρανία για έναν αγώνα του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο "δικέφαλος" του Βορρά έχει ευχάριστες αναμνήσεις από το προηγούμενο πέρασμα του από το Ντόνετσκ, αλλά η Μέταλουργκ δεν έχει καμία σχέση με την Σαχτιάρ και αυτό το αποδεικνύουν και οι 12 βαθμοί που χωρίζουν τις δύο ομάδες μετά τις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του ουκρανικού πρωταθλήματος.

Ο επί ελληνικού εδάφους θρίαμβος επί του Ολυμπιακού έχει εκτινάξει την ψυχολογία των παικτών του συλλόγου στα ύψη. Ο Γιώργος Κωστίκος, εν τούτοις, προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλά το κεφάλι και να πείσει τους ποδοσφαιριστές του ότι ο αγώνα τους "Καραϊσκάκη" δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του "Ολιμπίνκσι" του Ντόνετσκ και αυτό έχει να κάνει κατ' αρχήν με την παρουσία κόσμου στις εξέδρες του γηπέδου της Σαχτιάρ.

Ο τεχνικός του "δικεφάλου" του Βορρά βρίσκεται σε δίλημμα, αφού δεν μπορεί να καταλήξει στο σχήμα με το οποίο θα κατεβάσει την ομάδα του. Η εμφάνιση των νεαρών Μπαλάφα και Ηλιάδη στο Φάληρο, άφησε θετικά μηνύματα, αλλά κόντρα στην εξαιρετική ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου, η εμπειρία του Θοδωρή Ζαγοράκη θα ήταν πολύτιμη στον χώρο του κέντρου. Το κακό με τον αρχηγό της ομάδας είναι ότι προέρχεται από αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους και δεν είναι γνωστό σε ποιο σημείο ετοιμότητας θα βρεθεί. Πάντως δεν αποκλείεται να δώσουν το παρόν και οι τρεις στο κέντρο, με στόχο να μετριάσουν την επιθετική δραστηριότητα των Ουκρανών.

Aπό εκεί και πέρα οι Θεσσαλονικείς δεν αναμένεται να έχουν αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με τον κυριακάτικο αγώνα. Ο άνθρωπος-ασίστ, Σικαμπάλα, είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει φανέλα βασικού και αν γίνει αυτό θα είναι "εις βάρος" του Μπαλάφα, σε μία προσπάθεια του Κωστίκου να έχει έναν παίκτη που θα τροφοδοτεί πιο εύκολα το επιθετικό δίδυμο των Σαλπιγγίδη και Μίετσελ.

Οι γηπεδούχοι θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με ελληνική ομάδα και δεν θέλουν να έχουν την τύχη της συμπολίτισσας Μέταλουργκ. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έχει δηλώσει ότι έχει 20 ισάξιους ποδοσφαιριστές και αυτό τον κάνει να πονοκεφαλιάζει για την κατάρτιση της αρχικής ενδεκάδας. Ο Ρουμάνος έχει θέση ως στόχο τον τελικό της διοργάνωσης, αφού είναι σίγουρο πως οι Ουκρανοί αποτελούν μία από τις ισχυρότερες ομάδες του θεσμού. Αλλωστε, αν δεν βρίσκονταν η Ιντερ στον δρόμο της, τότε λογικά θα συμμετείχε σε κάποιο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι θα έχουν αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα, αφού στον αγώνα με την Βόρσκλα ο Λουτσέσκου ξεκούρασε αρκετούς παίκτες, δεδομένου ότι έχει την δυνατότητα, λόγω της πληρότητας του ρόστερ. Η μοναδική του σκέψη που τον κάνει να αμφιταλαντεύεται είναι αν θα παίξει από την αρχή ο Μαρικά ή ο Βορομπεϊ, οι οποίοι θα κρίνουν και τον παρτενέρ του εξαιρετικού επιθετικού Μπραντάο, που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και είναι εξίσου ικανός και με τα δύο πόδια.

Το "Ολιμπίνσκι" αναμένεται να είναι κατάμεστο, αφού οι φίλοι της Σαχτιάρ "τιμούν" πάντα την ομάδα τους στους εντός έδρας αγώνες. Ανάμεσα τους θα βρεθούν και περίπου 100 φίλοι του ΠΑΟΚ, που αναμένεται να δώσουν το δικό τους χρώμα στις εξέδρες και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν την ομάδα για να φύγει με κάτι καλό από το παγωμένο Ντόνετσκ.

Πιθανές συνθέσεις:

Σαχτιάρ Ντόνετσκ Λαστούβκα, Χούμπσμαν, Λεβαντόφσκι, Σρνα, Ρατ, Τίμοστσουκ, Ντουλιάι, Ματουζαλέμ, Ελάνο, Μπραντάο, Μαρικά

ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Χασιώτης, Ουντέζε, Ακιέλ, Χαραλάμπους, Ηλιάδης, Μπαλάφας, Ζαγοράκης, Μίετσελ, Κωνσταντινίδης, Σαλπιγγίδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK