Στις 19 Δεκεμβρίου ο κορυφαίος της FIFA

Σε δύο περίπου μήνες θα γνωρίσουμε τον παίκτη της χρονιάς, σύμφωνα με την FIFA. Οπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ο κάτοχος του συγκεκριμένου τίτλου θα γίνει γνωστός στις 19 Δεκεμβρίου, στο 15ο γκαλά που θα λάβει χώρα στην Ζυρίχη. Από την αρχική λίστα των 30 υποψηφίων η FIFA τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα ανακοινώσει τους τρεις πρώτους, ένας εκ των οποίων στις 19 Δεκεμβρίου θα αναδειχθεί κορυφαίος της χρονιάς. Τον τίτλο για το 2004 είχε κερδίσει ο Βραζιλιάνος Ροναλντίνιο της Μπαρτσελόνα, ενώ μέσα στην πρώτη τριάδα είχαν βρεθεί ο Ουκρανός Αντρέι Σεβτσένκο της Μίλαν και ο Γάλλος Τιερί Ανρί της Αρσεναλ και στην πέμπτη θέση ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Εφέτος η Βραζιλία είναι η χώρα με τους περισσότερους υποψήφιους στην αρχική λίστα της FIFA, αφού εκπροσωπείται από τους Αντριάνο (Ιντερ), Καφού και Κακά (Μίλαν), Ρομπέρτο Κάρλος, Ρομπίνιο και Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Ροναλντίνιο (Μπαρτσελόνα).

Στις 19 Δεκεμβρίου ο κορυφαίος της FIFA
Σε δύο περίπου μήνες θα γνωρίσουμε τον παίκτη της χρονιάς, σύμφωνα με την FIFA. Οπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ο κάτοχος του συγκεκριμένου τίτλου θα γίνει γνωστός στις 19 Δεκεμβρίου, στο 15ο γκαλά που θα λάβει χώρα στην Ζυρίχη.

Από την αρχική λίστα των 30 υποψηφίων η FIFA τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα ανακοινώσει τους τρεις πρώτους, ένας εκ των οποίων στις 19 Δεκεμβρίου θα αναδειχθεί κορυφαίος της χρονιάς. Τον τίτλο για το 2004 είχε κερδίσει ο Βραζιλιάνος Ροναλντίνιο της Μπαρτσελόνα, ενώ μέσα στην πρώτη τριάδα είχαν βρεθεί ο Ουκρανός Αντρέι Σεβτσένκο της Μίλαν και ο Γάλλος Τιερί Ανρί της Αρσεναλ και στην πέμπτη θέση ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Εφέτος η Βραζιλία είναι η χώρα με τους περισσότερους υποψήφιους στην αρχική λίστα της FIFA, αφού εκπροσωπείται από τους Αντριάνο (Ιντερ), Καφού και Κακά (Μίλαν), Ρομπέρτο Κάρλος, Ρομπίνιο και Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Ροναλντίνιο (Μπαρτσελόνα).

Οι υπόλοιποι 23 υποψήφιοι είναι οι εξής:

Ντέιβιντ Μπέκαμ (Αγγλία/Ρεάλ Μαδρίτης)
Φρανκ Λάμπαρντ (Αγγλία/Τσέλσι)
Στίβεν Τζέραρντ (Αγγλία/Λίβερπουλ)
Γουέιν Ρούνι (Αγγλία/Μάντσεστερ Γ.)
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού/Τσέλσι)
Μικαέλ Εσιέν (Γκάνα/Τσέλσι)
Τζέι-Τζέι Οκότσα (Νιγηρία/Μπόλτον)
Σάμουελ Ετό (Καμερούν/Μπαρτσελόνα)
Χουάν Ρομάν Ρικέλμε (Αργεντινή/Βιγιαρεάλ)
Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ (Ολλανδία/Μάντσεστερ Γ.)
Αριέν Ρόμπεν (Ολλανδία/Τσέλσι)
Μίκαελ Μπάλακ (Γερμανία/Μπάγερν)
Τζιανλουϊτζι Μπουφόν (Ιταλία/Γιουβέντους)
Πάολο Μαλντίνι (Ιταλία/Μίλαν)
Αλεσάντρο Νέστα (Ιταλία/Μίλαν)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Μάντσεστερ Γ.)
Ντέκο (Πορτογαλία/Μπαρτσελόνα)
Τιερί Ανρί (Γαλλία/Αρσεναλ)
Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία/Ρεάλ Μαδρίτης)
Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Σουηδία/Γιουβέντους)
Ραούλ (Ισπανία/Ρεάλ Μαδρίτης)
Πάβελ Νέντβεντ (Τσεχία/Γιουβέντους)
Αντρέι Σεβτσένκο (Ουκρανία/Μίλαν)





















News 24/7

24MEDIA NETWORK