Στο -23 η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει τα ρεκόρ στην Premier League

Η Μάντσεστερ Σίτι απώλεσε με κάτω τα χέρια τον φετινό τίτλο από τη Λίβερπουλ, ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει να υπηρετεί έναν τρόπο ποδοσφαίρου που εξακολουθεί να της χαρίζει την δημιουργία νέων ρεκόρ στην ιστορία της Premier League.

Ο Μαχρέζ πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στο 5-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Νιούκαστλ στο Etihad Stadium, στις 8 Ιουλίου 2020. (Lee Smith/Pool via AP)
Ο Μαχρέζ πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στο 5-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Νιούκαστλ στο Etihad Stadium, στις 8 Ιουλίου 2020. LEE SMITH/POOL VIA AP

Η φετινή σεζόν για την Μάντσεστερ Σίτι σίγουρα δεν εξελίχθηκε όπως περίμενε ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Μάλιστα στην πρόσφατη απώλεια από την Σάουθαμπτον, ο Καταλανός τεχνικός δεν δίστασε να παραδεχθεί πως 'δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε τόσες ήττες φέτος' - σύνολο 9. Προφανώς δεν έχει βρει τις απαντήσεις και για έναν προπονητή δεν είναι εύκολο να δημοσιοποιήσει αυτόν τον προβληματισμό του.

Η διαπίστωση δεν αφορά την απώλεια τίτλου από την Λίβερπουλ, αυτό μπορούσε εύκολα να συμβεί αναλογιζόμενος κανείς τον τρόπο που οι 'κόκκινοι' δούλευαν προς αυτή την κατεύθυνση με τον Γιούργκεν Κλοπ. Τα σημάδια υπήρχαν. Ωστόσο το χάντικαπ στην βαθμολογία, σίγουρα προξενεί έκπληξη. Οι 23 βαθμοί διαφορά είναι πολλοί και δύσκολα μπορεί να τους δικαιολογήσει οποιοσδήποτε με βάση την ποιότητα των ρόστερ.

Αν κάτι πάντως παραμένει αδιαπραγμάτευτο για τον Γκουαρδιόλα και τους παίκτες του, είναι το στυλ ποδοσφαίρου, η αγωνιστική τους νοοτροπία. Το επιθετικό πνεύμα που υπηρετούν, το παιχνίδι δημιουργίας. Κι ας τους στοιχίζει το αποτέλεσμα πολλές φορές, τουλάχιστον φέτος. Την ίδια στιγμή πάντως τους οδηγεί στην επίτευξη ενός νέου ρεκόρ στην ιστορία της Premier League.

Στην τελευταία χρονικά υποχρέωση της στο πρωτάθλημα, η Σίτι διέλυσε με σκορ 5-0 τη Νιούκαστλ. Ο Ριγιάντ Μαχρέζ πέτυχε το δεύτερο τέρμα της αναμέτρησης, έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν στην διοργάνωση και έγινε ο 5ος παίκτης των 'πολιτών' που πιάνει διψήφιο αριθμό γκολ στην Premier League 2019-2020!

Οι Κέβιν Ντε Μπράινε και Γκαμπριέλ Ζεζούς έχουν από 11, ο Ραχίμ Στέρλινγκ 13 και ο Σέρχιο Αγκουέρο 16. Η Σίτι είναι η πρώτη ομάδα στην Αγγλία με 5 ποδοσφαιριστές που έχουν διψήφιο αριθμό γκολ στη σεζόν, μετά την Έβερτον της σεζόν 1984-85 (πριν δηλαδή την δημιουργία της Premier League). Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έφτασε τα 83 τέρματα ενεργητικό φέτος, 9 περισσότερα από την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ.

H Σίτι κατέγραψε ένα ακόμη εντυπωσιακό στατιστικό στην αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ, που αφορά τις πάσες. Οι 'πολίτες' ολοκλήρωσαν τις 787 από τις συνολικά 840 μεταβιβάσεις που επιχείρησαν, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό επιτυχίας 93.7%, το υψηλότερο που έχει καταγράψει στην Premier League η Opta από την σεζόν 2003-04, όταν και ξεκίνησε η συγκεκριμένη καταγραφή αριθμών.

Την ίδια στιγμή ο Νταβίδ Σίλβα με τις ασίστ στους Γκαμπριέλ Ζεζούς και Στέρλινγκ έφτασε διψήφιο αριθμό στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Σε κάθε μια από τις 10 σεζόν που έχει αγωνιστεί στην Μάντσεστερ Σίτι, ο Ισπανός μέσος έχει καταγράψει τουλάχιστον 10 ασίστ. Συνολικά εμπλέκεται άμεσα σε 150 γκολ της ομάδας του στην Premier League, με 91 ασίστ και 59 τέρματα σε 306 εμφανίσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK