Στο -7 σε σχέση με πέρσι η Γιουνάιτεντ του Φαν Χαάλ

Η Πρέμιερ Λιγκ στάμάτησε μετά από επτά αγωνιστικές και είναι η ώρα των συγκρίσεων με το περσινό ξεκίνημα κάθε ομάδας. Όμως, θα πρέπει να βάζουμε στη συζήτηση και τη σύγκριση με τα περσινά αντίστοιχα αποτελέσματα των ομάδων.

Στο -7 σε σχέση με πέρσι η Γιουνάιτεντ του Φαν Χαάλ
© GETTY IMAGES

Κάθε χρόνο, ειδικά στο ξεκίνημα των πρωταθλημάτων, οι ομάδες συγκρίνονται με την περσινή τους σεζόν. Κόσμος και ΜΜΕ συγκρίνουν τη βαθμολική συγκομιδή, κάνουν λόγο για χειρότερο-καλύτερο ξεκίνημα, ενώ προχωρούν ακόμα και σε αναλύσεις των αμυντικών-επιθετικών επιδόσεων. Κλασική και αναποφεύκτη διαδικασία.

Όλοι ξέρουν βέβαια πως οι συγκρίσεις είναι περίεργη λογική. Οι ομάδες έχουν νέους παίκτες ή ακόμα και νέους προπονητές, ενσωματούν τα μεταγραφικά αποκτήματα, μπορεί να έχουν τραυματισμούς και πάνω απ'όλα, μπορεί να έχουν διαφορετικό πρόγραμμα. Πως να συγκριθεί ένα ξεκίνημα ομάδας που έχει δώσει τρία μεγάλα ντέρμπι σε έξι αγώνες, όταν πέρσι μπορεί να είχε πολύ εύκολο πρόγραμμα στην αρχή;

Αντίστοιχα περσινά αποτελέσματα

Μια λογική που προσφέρει μια διαφορετική ματιά είναι το να εξετάζει κανείς τα πεπραγμένα των ομάδων όχι μόνο σε σχέση με τις περσινές αγωνιστικές, αλλά και σε σύγκριση με τα αποτελέσματα που είχε πέρσι στις αντίστοιχες αναμετρήσεις. Μπορούμε έτσι να δούμε όχι μόνο το αν μια ομάδα έχει μαζέψει περισσότερους/λιγότερους βαθμούς απ'το περσινό της ξεκίνημα, αλλά το κατά πόσο έχει πάρει/χάσει βαθμούς ανάλογα με το τι είχε κάνει πέρσι στην ίδια αναμέτρηση. Αν πάρεις παιχνίδι που πέρσι είχες χάσει, είσαι +3 πόντους, που γίνονται +1 αν φέρεις ισοπαλία σε αγώνα που πέρυσι είχες κερδίσει.

Πάμε να το δούμε στην πράξη, εξετάζοντας τα φετινά πεπραγμένα της περσινής πρώτης επτάδας στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: -7

Στο -7 σε σχέση με πέρσι η Γιουνάιτεντ του Φαν Χαάλ

Με τον Φαν Χάαλ στο τιμόνι, η Γιουνάιτεντ έχει ελαφρώς βελτιωμένη βαθμολογική συγκομιδή, με 11 βαθμούς σε σχέση με τους περσινούς 10. Όμως, το κακό για τη Γιουνάιτεντ είναι πως οι μέχρι στιγμής βαθμολογικές απώλειες έχουν έρθει σε αγώνες που ακόμα και η περσινή ομάδα του Μόγιες τους είχε κερδίσει: το ματς με τη Σουόνσι εντός, τον αγώνα με τη Σάντερλαντ εκτός και την τριάδα των παιχνιδιών με τρεις νεοφώτιστες. Πριν τον Κυριακάτικο αγώνα με την Έβερτον, η Γιουνάιτεντ είχε -10 βαθμούς σε σχέση με τα περσινά αποτελέσματα. Η νίκη με το γκολ του Φαλκάο, σε αγώνα που πέρσι η Γιουνάιτεντ είχε χάσει, την έφερε στο -7. Η ομάδα του Φαν Χαάλ θα πρέπει πρώτα να βρει επτά βαθμούς σε αγώνες που πέρσι είχε χάσει για να φτάσει το περσινό ταβάνι και μετά ν'αρχίσει να βελτιώνει ουσιαστικά τη φετινή της συγκομιδή.

Τσέλσι: +3

Στο -7 σε σχέση με πέρσι η Γιουνάιτεντ του Φαν Χαάλ

Η ομάδα του Μουρίνιο μπήκε απ'την αρχή με θετικό πρόσημο. Κι αυτό γιατί νίκησε τη Λέστερ (πέρσι είχε φέρει ισοπαλία εντός με τη Νόριτς) και την Έβερτον εκτός (πέρσι είχε ηττηθεί στο Γκούντισον). Έφερε ισοπαλία στο Έιτιχαντ (όπου πέρσι είχε κάνει διπλό) και έτσι η συμπλήρωση των πρώτων επτά αγωνιστικών βρίσκει την Τσέλσι να έχει πέντε βαθμούς περισσότερους σε σχέση με το περσινό ξεκίνημα, αλλά και +3 βαθμούς σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά αποτελέσματα. Κεφάλι απ'την αρχή.

Μάντσεστερ Σίτι: +1

Στο -7 σε σχέση με πέρσι η Γιουνάιτεντ του Φαν Χαάλ

Οι Πολίτες θα μπορούσαν να έχουν πάει καλύτερα, να έχουν αποφύγει δηλαδή την ήττα-σοκ στο Έιτιχαντ απ'την Στόουκ, αλλά στην ουσία είναι συν. Κι αυτό γιατί έφεραν Χ εντός έδρας με την Τσέλσι και νίκησαν εκτός έδρας την Άστον Βίλα, δύο αγώνες που πέρσι τους είχαν χάσει. Έτσι, η Σίτι έχει 14 βαθμούς, ενώ πέρσι τέτοια εποχή είχε 13, αλλά και +1 βαθμό σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά αποτελέσματα.

Άρσεναλ: -3

Στο -7 σε σχέση με πέρσι η Γιουνάιτεντ του Φαν Χαάλ

Μετά από επτά αγωνιστικές, η Άρσεναλ έχει ήδη έξι βαθμούς λιγότερους από πέρσι. Λογικό, απ'τη στιγμή που η ομάδα του Βενγκέρ είχε δύσκολο πρόγραμμα, με Έβερτον-Τσέλσι εκτός έδρας και Σίτι-Τότεναμ εντός. Σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά αποτελέσματα, η Άρσεναλ είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα, αφού η σύγκριση τη βρίσκει στο -3. Της κόστισαν οι ισοπαλίες με Λέστερ και Τότεναμ.

Λίβερπουλ: -3

Στο -7 σε σχέση με πέρσι η Γιουνάιτεντ του Φαν Χαάλ

Και η Λίβερπουλ έχει έξι βαθμούς λιγότερους σε σχέση με τους 16 που είχε πέρσι μετά την 7η αγωνιστική. Η ομάδα του Ρότζερς μοιάζει με τρενάκι του λούνα-παρκ όσον αφορά τη συγκομιδή. Νίκησε τη Σαουθάμπτον εντός και βρέθηκε στο +3 (πέρσι είχε ηττηθεί στο Άνφιλντ), έκανε ίδια αποτελέσματα με Σίτι και Τότεναμ (ήττα και νίκη), αλλά έχασε το θετικό πρόσημο στα επόμενα τρία ματς με Βίλα, Γουέστ Χαμ και Έβερτον. Πέρσι είχε πάρει 7 βαθμούς σ'αυτά τα παιχνίδια και φέτος μάζεψε μόνο έναν.

Τότεναμ: +1

Στο -7 σε σχέση με πέρσι η Γιουνάιτεντ του Φαν Χαάλ

Η Τότεναμ είναι κλασικό θύμα του προγράμματος. Η βαθμολογία λέει πως μετά από επτά αγωνιστικές η ομάδα του Ποκετίνο έχει δύο βαθμούς λιγότερους απ'τους 13 που είχε πέρσι τέτοια εποχή. Όμως, η σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά αποτελέσματα τη φέρνει στο +1. Η Τότεναμ νίκησε εκτός στην πρεμιέρα τη Γουέστ Χαμ (πέρσι είχε χάσει), έφερε ίδια αποτελέσματα με τα περσινά στους αγώνες με ΚΠΡ με Λίβερπουλ, αλλά έφερε ισοπαλία με τη Σάντερλαντ και έχασε απ'τη Γουέστ Μπρομ, δύο αγώνες που πέρσι είχε πάρει τέσσερις βαθμούς. Το Χ στο Έμιρεϊτς, όπου πέρσι είχε ηττηθεί, έφερε την Τότεναμ στο +1 σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά αποτελέσματα.

Έβερτον: -5

Στο -7 σε σχέση με πέρσι η Γιουνάιτεντ του Φαν Χαάλ

Η Έβερτον είναι μεγάλη χαμένη, όπως κι αν το κοιτάξεις. Η ομάδα του Μαρτίνεθ έχει έξι βαθμούς λιγότερους απ'όσους είχε την περσινή αγωνιστική, αλλά είναι πίσω και αν κοιτάξουμε τα αντίστοιχα περσινά αποτελέσματα. Οι ήττες από Τσέλσι και Γιουνάιτεντ πέρσι ήταν νίκες, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ισοπαλία εντός με την Άρσεναλ. Η Έβερτον τουλάχιστον πήρε βαθμό στο 93' στο Άνφιλντ, όπου πέρσι είχε χάσει, ενώ έκανε διπλό και με τη Γουέστ Μπρομ. Η Έβερτον έχει ήδη πέντε βαθμούς λιγότερους σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά αποτελέσματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK