Στο 89' λύγισε ο Ολυμπιακός

Για άλλη μία φορά η... κατάρα των εκτός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ κυνήγησε τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 2-1 από τη Λιόν στο "Ζερλάν" αν και είχαν ισοφαρίσει με τον Καφέ στο 84'. Χωρίς βαθμό οι πρωταθλητές στον όμιλο, μπορούν να ελπίζουν μόνο στην 3η θέση.

Στο 89' λύγισε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 από την Λιόν στο "Ζερλάν" και παρέμεινε δίχως πόντο μετά και την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά το ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν έγιναν ιδιαιτέρως απειλητικοί, κατάφεραν να ισοφαρίσουν έξι λεπτά πριν το τέλος το γκολ του Ζουνίνιο χάρη σε ένα πανέμορφο τέρμα του Παντελή Καφέ, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Σίντνεϊ Γκοβού στο 89', μετά από λάθος του Αντώνη Νικοπολίδη.

Ο Τροντ Σόλιντ επεφύλασσε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα. Ο Μιχάλης Καψής πλαισίωσε στο κέντρο της άμυνας τους Ανατολάκη – Κωστούλα, με τους Μπουλούτ – Πάντο να έχουν υπό την εποπτεία τους τις πτέρυγες. Η γνωστή τριάδα της μεσαίας γραμμής (Τουρέ, Στολτίδης, Καφές), είχε αριστερά τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και στην κορυφή τον Γιάννη Οκκά, ο οποίος προτιμήθηκε αντί του Μιχάλη Κωνσταντίνου.
Από την άλλη, ο Ζεράρ Ουγέ κράτησε στον πάγκο το... βαρύ πυροβολικό (Βιλτόρ, Κάριου), δίνοντας φανέλες βασικών στους Γκοβού και Φρεντ.

Ο Ολυμπιακός, συνηθίζει στις επισκέψεις του στη Γαλλία να... μένει στα αποδυτήρια στα πρώτα λεπτά και να δέχεται γκολ. Αυτή τη φορά δεν θα μάθουμε αν θα γινόταν κάτι τέτοιο, καθώς ο Ζουνίνιο άνοιξε το σκορ μόλις στο 4’, αλλά με τρόπο που αποτελεί τον ορισμό της τυπικότητας. Με φάουλ από τα 25 μέτρα. Ουδείς μπορεί να επιρρίψει ευθύνες σε ανάλογες περιπτώσεις. Τα χειρότερα βέβαια παραλίγο να έρθουν δύο λεπτά αργότερα αλλά ο Γκοβού είδε τον Ανατολάκη να κάνει την σωτήρια προβολή.

Η... φουσκοθαλασσιά πέρασε με κόστος ένα γκολ. Μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου όμως, οι παίκτες του Σόλιντ ανέβηκαν μερικά μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν, με τους απελευθερωμένους, λόγω των τριών κεντρικών αμυντικών, Μπουλούτ και Πάντο να ανησυχήσουν τους μπροστινούς του Γκρεγκορί Κουπέ.

Για να δούμε τη πρώτη καλή επιθετική ενέργεια από τους φιλοξενούμενους έπρεπε να φτάσουμε στο 28ο λεπτό, όταν ο Ιεροκλής Στολτίδης έγινε ο αποδέκτης της ωραίας ενέργειας και πάσας του Τούρκου αλλά το σουτ του βρήκε σε ετοιμότητα τον πολύπειρο πορτιέρο. Βέβαια, τόσο στην προηγούμενη, όσο και στην επόμενη φάση, ο Φρεντ θα μπορούσε να κάνει το 2-0 αλλά αρχικά δεν πρόλαβε να βάλει το κεφάλι του σε σέντρα του Γκοβού από τα δεξιά και στη συνέχεια είδε τον Αντώνη Νικοπολίδη να γλιτώνει τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Οι αντίστοιχοι της Γαλλίας αρκέστηκαν να περιμένουν τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, αν και στο 37’, οι σωτήριες κόντρες πάνω στα σώματα των Ανατολάκη και Κωστούλα γλίτωσαν την εστία του Αρτινού πορτιέρο από βέβαιη παραβίαση.

Η επανάληψη εξελίχθηκε στο μοτίβο που τελείωσε το πρώτο 45λεπτο. Η Λιόν περίμενε τον Ολυμπιακό που με τη σειρά του δε μπορούσε να πατήσει στη περιοχή του Κουπέ. Οι παίκτες του Σόλιντ έκαναν βαθιές μπαλιές προς τον Οκκά, ο οποίος και μόνος ήταν και δεν έχει και το δέμας να τα βάλει με τους Κρις – Κασάπα.

Μάλιστα, στο 57ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο δεύτερο γκολ το οποίο κακώς δε μέτρησε ως οφ σάιντ. Στην επόμενη φάση πάντως, ο Οκκάς κόπηκε με τη σειρά του δίχως να είναι εκτός θέσης ενώ έβγαινε απέναντι στον τερματοφύλακα των "Λιονέ".

Κάποιος θα περίμενε τον Σόλιντ να κάνει την ομάδα του πιο απαιτητική αλλά ο Ουγέ ήταν εκείνος που με την είσοδο των Βιλτόρ και Κάριου στο γήπεδο έκανε την προσπάθεια να "κλειδώσει" τη νίκη. Ο άλλοτε άσος της Άρσεναλ όμως έχασε τη σούπερ ευκαιρία στο 81ο λεπτό και δύο λεπτά αργότερα, ήρθε η εφαρμογή του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου.

Όπως και στη Μαδρίτη, ο Παντελής Καφές χρειάστηκε μόλις ένα τετραγωνικό μέτρο και άλλο ένα δευτερόλεπτο για να δράσει και με ένα εξαιρετικό σε σύλληψη και εκτέλεση πλασέ από τα 25 μέτρα, κρέμασε τον Κουπέ και έφερε το ματς στα ίσια. Τις αμέσως επόμενες στιγμές, η είσοδος του Κωνσταντίνου αντί του Στολτίδη γέννησε τις προσδοκίες για κάτι περισσότερο.
Οι ομοιότητες όμως σε σχέση με το ματς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης έγιναν ως και σκανδαλιστικές στο 89ο λεπτό. Τότε ο Σολδάδο, τώρα ο Γκοβού. Ο Ζουνίνιο, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Νικοπολίδης δεν βγήκε ως όφειλε και μπορούσε, το κέντρο αμύνης "κόλλησε"και ο ταχύτατος φορ, με ντελικάτη προβολή, έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα ελληνικά δίχτυα.

Η γνώση δεν έγινε συμμόρφωση και έτσι ο Ολυμπιακός παρέμεινε στο μηδέν μετά από τρεις αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έφτασε πάλι κοντά, ίσως να μην το δικαιούταν θα πουν πολλοί, ωστόσο μία αδράνεια ήταν αρκετή για να έρθει ακόμη μία εκτός έδρας ήττα. Η θεωρία λέει πως με δύο εντός έδρας αναμετρήσεις απέναντι στη Λιόν και την (όπως αναμένεται τότε) προκριμένη Ρεάλ, αλλά και μία εξόρμηση στη Νορβηγία, οι εννέα πόντοι δεν είναι ανέφικτοι. Αφενός, μένει να δούμε το πόσο τα προαναφερθέντα απέχουν από τη πράξη και αφετέρου αν οι Πειραιώτες καταφέρουν να ξορκίσουν τους δαίμονές τους.

Οι συνθέσεις
Λιόν: Κουπέ, Αμπιντάλ, Ρεβεγιέρ, Κρις, Κασάπα, Ντιάρα, Τιάγκο, Ζουνίνιο, Γκοβού (90’ Κλεμάν), Μαλουντά (75’ Bιλτόρ), Φρεντ (70’ Κάριου).
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μπουλούτ, Πάντος, Κωστούλας, Ανατολάκης (90’ Μπαμπανγκίντα), Καψής, Τουρέ, Στολτίδης (85’ Κωνσταντίνου), Καφές, Τζόρτζεβιτς, Οκκάς.

Γκολ: 4' Ζουνίνιο, 89' Γκοβού – 84' Καφές

Διαιτητής: Γκρέιαμ Πολ (Αγγλία)
Κίτρινες κάρτες: -
Κόκκινες κάρτες: -

News 24/7

24MEDIA NETWORK