Στο 96' προέκυψαν τα πρώτα ζευγάρια των νοκ άουτ!

Η χαμένη ευκαιρία του Ιρανού Ταρεμί στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε την Πορτογαλία στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου. Στην καλύτερη επίθεση η πρωτιά της Ισπανίας. Ποιοι παίζουν με ποιους στη φάση των 16.

Portugal's Cristiano Ronaldo gestues to the fans after the end of he group B match between Iran and Portugal at the 2018 soccer World Cup at the Mordovia Arena in Saransk, Russia, Monday, June 25, 2018. The natch ended 1-1. (AP Photo/Francisco Seco)
Κριστιάνο Ρονάλντο AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Τέτοια θριλερική εξέλιξη στο Β' όμιλο ούτε ο Χίτσκοκ θα τη σκεφτόταν. Διότι Ισπανία και Πορτογαλία δεινοπάθησαν ωσότου ξεφύγουν από την απειλή του Ιράν και κλειδώσουν την πρόκριση.

Την ίδια στιγμή που η "φούρια ρόχα" έφερνε 2-2 με το Μαρόκο, έχοντας μείνει δύο φορές πίσω στο σκορ, η Πορτογαλία έπαιζε με τη φωτιά ως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ναι ο Κουαρέσμα είχε πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ στο 45' και είχε δώσει το προβάδισμα. Ωστόσο το χαμένο πέναλτι του Ρονάλντο, στον οποίο χαρίστηκε κόκκινη κάρτα, και το εύστοχο του Ανσαριφάρντ στο 93' μετέτρεψε τα τελευταία τρία λεπτά σε... κόλαση! Μάλιστα ο Ταρεμί, στην τελευταία γιόμα, βρέθηκε απέναντι από τον Ρουί Πατρίσιο, σούταρε και βρήκε δίχτυα, από την εξωτερική πλευρά όμως!

Λύτρωση για τους πρωταθλητές Ευρώπης που για δεύτερο σερί τουρνουά πέρασαν οριακά τον όμιλο και πάνε στα νοκ άουτ για να παίξουν με την Ουρουγουάη των Σουάρες - Καβάνι, την πρώτη δηλαδή του Α' ομίλου.

Το άλλο ζευγάρι; Αυτό μεταξύ της Ισπανίας, που τερμάτισε πρώτη χάρη στο ένα περισσότερο γκολ που πέτυχε από τους Πορτογάλους (6 εναντίον 5), και της οικοδέσποινας Ρωσίας (χωρίς τον Σμολνίκοφ).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

30 Ιουνίου

21:00 Ουρουγουάη - Πορτογαλία (Σότσι)

1 Ιουλίου

17:00 Ισπανία - Ρωσία (Λουσνικί)

Περισσότερα για το πανόραμα του Μουντιάλ ΕΔΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK