Στο Euro ο Σιδηρόπουλος

Η UEFA κάλεσε τον Τάσο Σιδηρόπουλο να συμμετέχει ως τέταρτος διαιτητής στο Euro 2016, με την Ελλάδα να έχει εκπρόσωπο σε τελική φάση ύστερα από 8 ολόκληρα χρόνια.

Στο Euro ο Σιδηρόπουλος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ιδιαίτερη τιμή για τον Τάσο Σιδηρόπουλο, καθώς η UEFA, με έγγραφο της στην ΕΠΟ, κάλεσε τον Έλληνα διεθνή διαιτητή να συμμετέχει στο προπαρασκευαστικό σεμινάριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γαλλία από τις 18 έως τις 21 Απριλίου για το Euro 2016.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:

Η ελληνική διαιτησία επιστρέφει στις μεγάλες διοργανώσεις μετά από 8 χρόνια, καθώς ο Τάσος Σιδηρόπουλος καλείται να συμμετάσχει ως 4ος διαιτητής στην τελική φάση του Euro 2016 στη Γαλλία. Τελευταία φορά που υπήρχε ελληνική διαιτητική συμμετοχή ήταν το 2008 στη διοργάνωση που φιλοξένησαν η Ελβετία και η Αυστρία, όπου είχε συμμετάσχει ως διαιτητής ο Κύρος Βασσάρας με βοηθούς τον Δημήτρη Μποζατζίδη και Δημήτρη Σαραϊδάρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Κύρος Βασσάρας, είχε ξεκινήσει ως τέταρτος διαιτητής το 2000 και ο Τάσος Σιδηρόπουλος φαίνεται να βαδίζει στα βήματα του, με στόχο να εδραιωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους διαιτητές της Ευρώπης, όπως είχε επιτύχει ο σημερινός Υπεύθυνος Ανάπτυξης Διαιτησίας της ΕΠΟ.

Η Ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ενημέρωσε με έγγραφό της την ΕΠΟ πως ο κ. Σιδηρόπουλος και ο κ. Ευθυμιάδης θα συμμετάσχουν, στο προπαρασκευαστικό σεμινάριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γαλλία από τις 18 έως τις 21 Απριλίου. Μετά το πέρας του σεμιναρίου και των δοκιμασιών εκεί θα γίνει η τελική επιλογή των 94 αξιωματούχων διαιτησίας (διαιτητές, βοηθοί διαιτητές, επιπρόσθετοι, αναπληρωματικοί διαιτητές και αναπληρωματικοί βοηθοί διαιτητές) που θα επιστρέψουν στα γήπεδα της Γαλλίας για το τελικό τουρνουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ