Στο "μικροσκόπιο" του Παναθηναϊκού ο Μπάσα

Ο 34χρονος διεθνής Μαυροβούνιος αμυντικός, με 6ετή θητεία στη Λιλ προτάθηκε στο «τριφύλλι» και είναι μεταξύ των περιπτώσεων που εξετάζουν με προσοχή στον Παναθηναϊκό για την τελευταία κίνησή τους στην άμυνα απ’ την αγορά των ελεύθερων. Πότε αποδεσμεύτηκε απ’ τους «λιλουά», ποια τα οικονομικά δεδομένα. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Russia's Igor Smolnikov, left, challenges with Montenegro's Marko Basa during the Euro 2016 Group G qualifying soccer match between Montenegro and Russia, at the City Stadium in Podgorica, Montenegro, Friday, March 27, 2015. (AP Photo/Risto Bozovic)
Marko Basa AP

Το θερινό, μεταγραφικό «παράθυρο» έκλεισε, ωστόσο στον Παναθηναϊκό έχουν… μάτια και αυτιά ανοικτά και στη λίστα των ποδοσφαιριστών που κυκλοφορούν «ελεύθεροι» στην αγορά κι έχουν περιθώριο μεταγραφής έως την 11Σεπτεμβρίου.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, είναι απόλυτα ικανοποιημένος απ’ τις κινήσεις που έγιναν (και) στο φινάλε των μεταγραφών (Μουνιέ, Σιλά, Χίλιεμαρκ), ωστόσο δεν είναι κρυφό πως θα ήθελε να αποκτηθεί κι ένας ακόμη στόπερ εμπειρίας, προκειμένου να «γεμίσει» ακόμη περισσότερο η αμυντική γραμμή των «πράσινων», που είχε κάποια «θεματάκια» στην εκκίνηση της σεζόν.

Το μπάτζετ βεβαίως είναι πλέον πολύ «συμπιεσμένο», με το «τριφύλλι» να είναι σε θέση να προσφέρει ένα συμβόλαιο μέχρι 250-300.000 ευρώ και πάνω σ’ αυτά τα οικονομικά δεδομένα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τσεκάρουν διάφορες περιπτώσεις απ’ τους «ελεύθερους».

Σύμφωνα με πληροφορίες τουContra.grαπό τη Γαλλία, από την Παρασκευή (1/9) έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό ο διεθνής Μαυροβούνιος στόπερ, Μάρκο Μπάσα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος το βράδυ της Πέμπτης (31/8) από τη Λιλ.

Ο 34χρονος Μπάσα (με 39 ματς και 2 γκολ στην εθνική του), αφού έκανε το ξεπέταγμά του απ’ την ΟΦΚ Βελιγραδίου, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του (9 χρόνια) στη Γαλλία με τις φανέλες των Λε Μαν (2008-11) και Λιλ (2011-17), με ένα διάλειμμα τριών χρόνων στη Ρωσία για λογαριασμό της Λοκομοτίβ Μόσχας (2008-11).

Εκεί που άφησε τη σφραγίδα του ωστόσο, ήταν στους «λιλουά» με τους οποίους έγραψε 196 επίσημα ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις και απολογισμό 14 γκολ και 6 ασίστ, όντας αρχηγός τους την τελευταία διετία.

Απ’ τις αρχές του καλοκαιριού, ο Μπάσα είχε ενημερωθεί πως δεν ήταν στα πλάνα του Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος σχεδίαζε μία καινούργια και εντελώς ανανεωμένη ομάδα, ωστόσο έκανε κανονικά προετοιμασία και προπονήσεις με τον γαλλικό σύλλογο, απ’ τον οποίο έμεινε τελικά ελεύθερος πριν από δύο 24ωρα.

Ο ύψους 1,90 μ. είναι μεταξύ των προτεινόμενων που έχουν μπει ήδη στο «μικροσκόπιο» του Παναθηναϊκού και η περίπτωσή του εξετάζεται εξονυχιστικά απ’ τον Μαρίνο Ουζουνίδη, τους συνεργάτες του και το τμήμα σκάουτινγκ του «τριφυλλιού».

Παρά το γεγονός ότι είναι πλέον 34άρης, έχει παραστάσεις υψηλότατου επιπέδου και μετράει σερί «γεμάτες» χρονιές με τη Λιλ και την περσινή σεζόν κατέγραψε 27 ματς με 2 γκολ σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Το όνομά του είναι αυτή τη στιγμή στην «πράσινη» λίστα μαζί με 2-3 ακόμη περιπτώσεις «ελεύθερων» στόπερ και απ’ τις αρχές της εβδομάδας θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το που θα κινηθεί πλέον ο Παναθηναϊκός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK