Στο μυαλό του Αρούνα Μπαμπαγκίντα

Ηρθε στον Ολυμπιακό για να πετύχει. Αυτό δηλώνει και αυτό επιθυμεί. Το μεγαλύτερο άγχος του είναι να παίζει καλά και να κάνει τον κόσμο χαρούμενο. Ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα μιλάει στο contra.gr γι'αυτό που αγαπάει περισσότερο: Το ποδόσφαιρο.

Στο μυαλό του Αρούνα Μπαμπαγκίντα

Συνέντευξη στον Ζαφείρη Φαφούτη

Ηρθε στον Ολυμπιακό για να πετύχει. Αυτό δηλώνει και αυτό επιθυμεί. Το μεγαλύτερο άγχος του είναι να παίζει καλά και να κάνει τον κόσμο χαρούμενο. Ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα μιλάει στο contra.gr γι'αυτό που αγαπάει περισσότερο: Το ποδόσφαιρο.

Είσαι στον Ολυμπιακό περισσότερο από τρεις μήνες, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα;

Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα παραμονή μου. Να σας πω την αλήθεια δεν τα περίμενα τόσο καλά τα πράγματα. Είμαι εντυπωσιασμένος από την υποστήριξη των οπαδών, που είναι ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας. Επίσης, η διοίκηση βοηθάει πολύ τους παίκτες και αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για έναν ποδοσφαιριστή.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε τις τρεις πρώτες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της περυσινής τιμωρίας. Αυτό ήταν ένα μειονέκτημα για σας;

Αυτό δεν μου άρεσε καθόλου. Είναι κρίμα να αγωνίζεσαι στο γήπεδο, δίχως τους οπαδούς σου. Εμείς όμως, αν και δεν είχαμε δίπλα μας τον κόσμο μας, τα καταφέραμε, κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας και συνεχίζουμε. Από εδώ και στο εξής, θα έχουμε την συμπαράσταση των οπαδών μας στα παιχνίδια και αυτό μας δίνει πολύ μεγάλη ώθηση.

Να αναφερθούμε στα παιδικά σου χρόνια. Πότε ξεκίνησες να παίζεις μπάλα; Ήταν το όνειρό σου να γίνεις ποδοσφαιριστής;

Σίγουρα ήταν το όνειρο μου να γίνω ποδοσφαιριστής. Τελικά νομίζω ότι τα κατάφερα. Στην Αφρική, όταν ήμουν μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο με τους φίλους μου στον δρόμο. Ωστόσο, είχα πολύ μεγάλη βοήθεια από τον αδελφό μου, όπου στα 19 του ήρθε να παίξει μπάλα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ολλανδία. Φόρεσε την φανέλα της Ρόντα και εν συνεχεία του Άγιαξ. Εγώ έπαιξα πρώτη φορά στην Ευρώπη στον Άγιαξ για έναν χρόνο και μετά πήρα μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, όπου ήταν ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου.

Μίλησε μου για την παρουσία σου στην Μπαρτσελόνα, μια από τις σπουδαιότερες ομάδες της Ευρώπης.

"Περίμενα κάποτε, ότι θα έρθει μια μεγάλη πρόταση για μένα από μια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα. Είναι ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα για την καριέρα μου να αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό".
Αν η Μπαρτσελόνα δεν είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου, σίγουρα είναι μέσα στις καλύτερες. Είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα. Σαφώς και είναι μια μεγάλη πρόκληση να φοράς την φανέλα της.

Στην Μπαρτσελόνα, ήσουν συμπαίκτης με τον Ριβάλντο. Πώς είναι να έχεις συμπαίκτη έναν παίκτη τόσο μεγάλου βεληνεκούς;

Σίγουρα είναι μεγάλη χαρά, τιμή και πρόκληση να αγωνίζεσαι μαζί με τον Ριβάλντο, αλλά και με τους Φίγκο και Γκουαρντιόλα. Είναι όλοι πολύ μεγάλοι παίκτες, όπου μπορείς να διδαχθείς πάρα πολλά. Στην Μπαρτσελόνα πήγα στα 15 μου χρόνια στην δεύτερη ομάδα και μετά προωθήθηκα στην πρώτη ομάδα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν μπήκα την πρώτη φορά στα αποδυτήρια της ομάδας, ένιωσα δέος αντικρίζοντας μπροστά μου παίκτες που θαύμαζα και ονειρευόμουν να γνωρίσω. Όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες με δέχθηκαν με ζεστασιά και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα. Για μένα προσωπικά, με εντυπωσίασε η παρουσία του Φίγκο, ήταν πολύ ευγενικός και καλός μαζί μου.

Οι γονείς σου πως είδαν την απόφασή σου να γίνεις ποδοσφαιριστής;

Είναι χαρούμενοι. Εξάλλου, ήταν δικιά μου επιλογή να γίνω ποδοσφαιριστής. Φαίνεται ότι ζήλεψα από τα δυο μεγαλύτερα αδέλφια μου που επίσης είναι ποδοσφαιριστές και έκαναν καριέρα στην Ολλανδία. Μετά από κάποιο διάστημα με πήραν από την Νιγηρία και με έφεραν στην Ευρώπη.

Τρία αδέλφια στην οικογένεια και οι τρεις ποδοσφαιριστές, έτσι;

Συμβαίνουν και αυτά τα πράγματα στην ζωή. Είναι όμως πολύ καλό. Τα αδέλφια μου με βοήθησαν πάρα πολύ και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.

Ήξερες τον Ολυμπιακό, πριν να έρθεις στην Ελλάδα;

Φυσικά και γνώριζα τον Ολυμπιακό, καθώς τον παρακολουθούσα στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους, όπως την Ρεάλ Μαδρίτης, την Λιόν, την Γιουβέντους και άλλες ομάδες. Είναι γνωστή ομάδα στην Ευρώπη. Ακόμα θυμάμαι όταν ο Ζιοβάνι που έπαιζε στην Μπαρτσελόνα, αργότερα μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό. Γνωρίζω, λοιπόν πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό.

Πόσο καλά γνωρίζεις τον Ζιοβάνι;

Με τον Ζιοβάνι, είμαστε φίλοι. Τον γνωρίζω καλά. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, που έκανε μεγάλη καριέρα στην Μπαρτσελόνα. Είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας.

Νομίζεις ότι με την παρουσία του Ζιοβάνι την φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Ολυμπιακός θα εμφανιζόταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο σε Ελλάδα και Ευρώπη;

Ναι, γιατί όχι. Νομίζω ότι όταν έχεις ένα «διαμάντι» μέσα στο ρόστερ σου, όλα κυλούν ομαλά και ο Ζιοβάνι αν ήταν και φέτος στον Ολυμπιακό (έχω μάθει την λατρεία των οπαδών για τον Ζιοβάνι) θα μας βοηθούσε πολύ ούτως ώστε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Είναι ένας φανταστικός παίκτης που μπορείς να διδαχθείς πολλά από εκείνον μέσα στο παιχνίδι.

"Για να φτάσεις στην κορυφή είναι το πιο εύκολο πράγμα, το δύσκολο είναι να μπορείς να κρατηθείς εκεί. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς φέτος".
Ποια ήταν τα συναισθήματα σου όταν έμαθες ότι ο Ολυμπιακός σε θέλει;

Περίμενα κάποτε, ότι θα έρθει μια μεγάλη πρόταση για μένα από μια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα. Είναι ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα για την καριέρα μου να αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, νομίζεις ότι είναι το φαβορί για τον φετινό τίτλο;

Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν και άλλες καλές και δυνατές ομάδες στο πρωτάθλημα που μπορούν να εμφανιστούν ακόμα καλύτεροι. Για να φτάσεις στην κορυφή είναι το πιο εύκολο πράγμα, το δύσκολο είναι να μπορείς να κρατηθείς εκεί. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς φέτος. Η σεζόν είναι μεγάλη και πρέπει να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδι. Να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Θα κάνουμε απολογισμό στο τέλος του πρωταθλήματος.

Το λέω αυτό, διότι καταφέρατε και κερδίσατε δυο από τους κυρίους αντιπάλους ας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Ήταν δυο πολύ δύσκολα παιχνίδια που καταφέραμε να πάρουμε. Είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε εκτός έδρας.

Εκτός από το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί και για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και στις δυο διοργανώσεις. Θα είναι ότι καλύτερο για την ομάδα και για μένα προσωπικά. Όπως είπα και προηγουμένως, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πρέπει να σημειώνουμε νίκες μέχρι να έρθει ένα τρόπαιο.

Μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, αναρωτηθήκατε μέσα στα αποδυτήρια μήπως αποχαιρετήσετε και εσείς τον θεσμό του Κυπέλλου;

Πριν από το παιχνίδι μας, δεν αναφερθήκαμε στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τον Εργοτέλη, καθώς έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον δικό μας στόχο. Στον θεσμό του Κυπέλλου, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, καθώς μια μικρή ομάδα μπορεί να πετάξει εκτός το φαβορί.

Να πάμε στην Ευρώπη και στην «ευρωπαϊκή κατάρα» του Ολυμπιακού στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τι είναι αυτό που φταίει;

Νομίζω ότι στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά, ιδιαίτερα στο πρώτο μας εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρόζενμποργκ. Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε καλά, ανοίξαμε το σκορ, αλλά πριν το τέλος του ημιχρόνου δεχθήκαμε την ισοφάριση και στο δεύτερο μέρος καταρρεύσαμε δίχως λόγο. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, όπως έλεγαν. Παλέψαμε, αλλά χάσαμε από μια ομάδα που βρέθηκε σε καταπληκτική βραδιά. Αν και είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε στο δεύτερο μέρος, δεν τα καταφέραμε, καθώς ο τερματοφύλακας τους πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση. Σίγουρα, είναι άδικο για εμάς, αλλά και για τους οπαδούς μας που στενοχωρήθηκαν εκείνη την μαύρη νύχτα».

Στα δυο εκτός έδρας παιχνίδια με την Ρεάλ Μαδρίτης και εν συνεχεία με την Λιόν, είχατε την ευκαιρία να κερδίσετε ή τέλος πάντων να πάρετε τον έναν βαθμό της ισοπαλίας. Τι συνέβη στο φινάλε αυτών των αγώνων;

Στην Μαδρίτη παίξαμε εκπληκτικά, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όταν και ισοφαρίσαμε με το πανέμορφο γκολ του Παντελή Καφέ. Θέλαμε να φύγουμε με τον έναν βαθμό, αλλά φάγαμε το γκολ στο φινάλε. Η αλήθεια είναι ότι το είχαμε το παιχνίδι. Έτσι συνέβη και στο παιχνίδι με την Λιόν στο Ζερλάν. Δεχθήκαμε το γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, καταφέραμε να ισορροπήσουμε τα πράγματα, ισοφαρίσαμε με τον Καφέ πάλι, αλλά δεχθήκαμε ένα αστείο γκολ στο φινάλε. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά. Μπάλα είναι και γυρίζει. Όταν παίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ με συλλόγους που διαθέτουν σπουδαίους παίκτες, πρέπει να επιδεικνύεις σταθερότητα στο παιχνίδι σου και να μην υποτιμάς κανέναν. Εμείς στο Ζερλάν, κάναμε ένα μόνο λάθος και εκείνοι το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Τα λάθη πληρώνονται.

Νομίζεις πως τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού θα πρέπει να τελειώνουν στο 85 λεπτό; Συμφωνείς με αυτό;(γέλια)

Όπως σας είπα, δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Τι και αν παίζεις 85 λεπτά ή 90 λεπτά. Αν κάνεις ένα λάθος σε ένα δευτερόλεπτο, ο αντίπαλος θα το εκμεταλλευτεί. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν παίζεις με μεγάλους συλλόγους, όπως η Ρεάλ και η Λιόν. Ένας παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λιόν, είναι οι δυο ομάδες που θα περάσουν τελικά από τον 6ο όμιλο. Ποια από τις δυο νομίζεις ότι θα πάει ψηλά;

Νομίζω πως και οι δυο ομάδες είναι αρκετά καλές φέτος. Ψηφίζω Ρεάλ για την συνέχεια. Η Ρεάλ είναι εγνωσμένης αξίας, καθώς διαθέτει μεγάλα ονόματα στο ρόστερ της, ενώ από την άλλη, η Λιόν έχει το απόλυτο νικών μέχρι τώρα και δείχνει πολύ συμπαγής. Θα σας πω το εξής: Όταν μια μεγάλη ομάδα ξεκινάει άσχημα στην αρχή, στο τέλος τα καταφέρνει, ενώ όταν μια μικρότερης δυναμικότητας ομάδα ξεκινάει δυναμικά και πολύ καλά, στο φινάλε δείχνει να «ξεφουσκώνει».

Τρανό παράδειγμα είναι η Πόρτο και η Λίβερπουλ που ξεκίνησαν άσχημα και στο φινάλε κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ…

Πολύ σωστά… Αυτό είναι που σας έλεγα, ότι ομάδες που δεν ξεκινούν καλά στο ξεκίνημα μιας διοργάνωσης, στην συνέχεια ανεβάζουν στροφές. Η Λίβερπουλ πέρυσι μας εξέπληξε όλους. Δεν το περίμενε κανείς ότι θα φτάσει στον τελικό και θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Απομένουν δυο παιχνίδια για την ομάδα σου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με Ρόζενμποργκ έξω και Ρεάλ μέσα. Μπορεί ο Ολυμπιακός να παλέψει για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ;

Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε και τα δυο παιχνίδια, τότε θα περάσουμε στο ΟΥΕΦΑ. Για μένα προσωπικά, το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι της επόμενης Τετάρτης με την Ρόζεμποργκ στη Νορβηγία. Αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκες, τότε όλα έχουν τελειώσει για μας φέτος και θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας εντός των συνόρων. Αν νικήσουμε στην Νορβηγία, όλα μπορούν να γίνουν.

Ο Ολυμπιακός με τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην Ευρώπη, πιστεύεις ότι αξίζει να περάσει στο ΟΥΕΦΑ;

Ναι, πιστεύω στα θαύματα( γέλια). Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει δεχθεί τέσσερις συνεχόμενες ήττες, όμως στα εκτός έδρας παιχνίδια με Ρεάλ και Λιόν παίξαμε καλά, με την Ρόζενμποργκ στο Καραϊσκάκη αγωνιστήκαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ποια είναι η αντιμετώπιση που έχεις από τον κόσμο του Ολυμπιακού;

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι καταπληκτικοί. Είναι απίστευτο πως μπορούν να βοηθούν την ομάδα και τους παίκτες από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η αγάπη τους είναι πολύ μεγάλη. Εγώ δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου στον αγωνιστικό χώρο. Όταν είμαι κουρασμένος, αντλώ ενέργεια από τον κόσμο. Θέλω να παίζω όσο το δυνατόν καλύτερα για να τους κάνω χαρούμενους.

Ο Αρούνα απέδωσε τα εύσημα και στην Θύρα 7 που είναι μοναδική στον κόσμο…

Λες την Θύρα με τις χορογραφίες, τα καπνογόνα και τα χαρτάκια…. Είναι κάτι το μοναδικό! Θυμάμαι χαρακτηριστικά, στον αγώνα με την Λιόν, όταν άνοιξα νωρίς το σκορ, η αντίδραση τους ήταν απίστευτη. Μόνο που τους έβλεπες, χόρταινες! Ήταν το πρώτο μου γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και ήθελα να το πανηγυρίσω με μοναδικό τρόπο. Το γκολ αυτό, ήταν σημαντικό για την καριέρα μου.

Έχεις κατακτήσει τρεις τίτλους με την Μπαρτσελόνα. Περιμένεις να τους κάνεις τέσσερις στον Ολυμπιακό;

Φυσικά! Θέλω πολύ έναν τίτλο με τον Ολυμπιακό. Θέλω να κάνω το νταμπλ την φετινή σεζόν. Θα είναι ό,τι καλύτερο για μένα.

Σε έναν χρόνο, θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κύριος Κόκκαλης, είχε πει το καλοκαίρι πως στόχος της ομάδας είναι η παρουσία του Ολυμπιακού στον τελικό του 2007. Μπορεί ο Ολυμπιακός να φτάσει μια μέρα στον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης;

Γιατί όχι; Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Ποτέ μην λες ποτέ. Αν πιστεύεις σε αυτό, τότε μπορείς να πετύχεις.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει σαν παράδειγμα την Εθνική ομάδα;

Ήταν κάτι το εκπληκτικό πέρυσι! Κανείς δεν πίστευε ότι η Ελλάδα θα κατακτούσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αν μου το έλεγες πριν τους αγώνες, θα σε έλεγα τρελό. Οι Έλληνες έπαιξαν με καρδιά και πάθος. Έπαιξαν ελεύθερο ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και με τον Ολυμπιακό. Θα είναι όνειρο να φτάσουμε πάντως στον τελικό του χρόνου. Πρέπει να το πιστέψουμε.

Με ποιόν συμπαίκτη σου είσαι πιο δεμένος;

Με όλους τους συμπαίκτες μου έχω πολύ καλές σχέσεις. Αν και δεν βγαίνω συχνά έξω, με τον Ερολ Μπουλούτ τα λέμε συχνά, με τον Ντάνι συνεννοούμαστε στα Ισπανικά όπως και με τον Ριβάλντο, καθώς και με τον Γιάγια Τουρέ που ήμασταν συμπαίκτες στην Μέταλουρκ.

Η παρουσία σου στον Ολυμπιακό σε γεμίζει με άγχος;

Μοναδική πίεση για μένα είναι να μπαίνω σε κάθε παιχνίδι και να δίνω όλο μου τον εαυτό για την ομάδα.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Τρόντ Σόλιντ; Μπορεί να πετύχει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό;

Θα έλεγα πως ναι. Ο Τροντ Σόλιντ μπορεί να πετύχει στην Ελλάδα και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Είναι ένας άνθρωπος που διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Είναι η πρώτη του χρονιά στην ομάδα και χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα να εγκλιματιστεί στην ομάδα. Όπως συμβαίνει πάντα με έναν καινούργιο προπονητή ή παίκτη. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρει στην Ελλάδα, αρκεί να τον αφήσουν να δουλέψει όπως αυτός ξέρει.

Είναι το όνειρο σου να παίξεις με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας στο Παγκόσμιο κύπελλο;

Είναι το όνειρο, όχι μόνο δικό μου, αλλά και του κάθε ποδοσφαιριστή. Αν και δεν τα καταφέραμε να περάσουμε στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας, ελπίζω η συνέχεια να είναι καλύτερη.

Ο συμπαίκτης σου στον Ολυμπιακό, Ντάνι Γκαρσία, είναι ένας δεινός σκόρερ, ωστόσο, δεν τον έχουμε δει ακόμα να πιάνει τα γνωστά του στάνταρ.

Για κάθε παίκτη νομίζω ότι χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Ο Ντάνι εντάχθηκε αργά στην ομάδα, είναι σίγουρα δεινός σκόρερ και μπορεί να βοηθήσει τη ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή.

Με ποια ομάδα θέλεις να παίξεις αντίπαλος;

"O Τροντ Σόλιντ μπορεί να πετύχει στην Ελλάδα και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Είναι ένας άνθρωπος που διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Είναι η πρώτη του χρονιά στην ομάδα και χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα να εγκλιματιστεί στην ομάδα. Όπως συμβαίνει πάντα με έναν καινούργιο προπονητή ή παίκτη. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρει στην Ελλάδα, αρκεί να τον αφήσουν να δουλέψει όπως αυτός ξέρει".
Σίγουρα με την Ρεάλ Μαδρίτης γιατί έχει πολύ καλούς παίκτες και σίγουρα το να αγωνίζεσαι με μεγαθήρια του ποδοσφαίρου, όπως είναι ο Ρονάλντο, ο Ραούλ, ο Μπέκαμ και άλλοι, είναι μεγάλη πρόκληση.

Ποια ομάδα δεν θα ήθελες να βρεις ποτέ στον δρόμο σου;

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Οι Ιταλικές ομάδες είναι αρκετά δύσκολες. Δεν θα πω όχι σε μια κόντρα με ιταλικό σύλλογο. Θα είναι μια καλή εμπειρία για μένα.

Μπορείς να συγκρίνεις το Ελληνικό Πρωτάθλημα με τα αντίστοιχα των χωρών που έχεις παίξει ποδόσφαιρο;

Υπάρχουν πολλές διαφορές. Για μένα το καλύτερο του κόσμου, είναι το ισπανικό πρωτάθλημα. Το Ουκρανικό είναι κατώτερο του ελληνικού. Το στυλ είναι εντελώς διαφορετικό. Δεν έχω παίξει στο Γαλλικό πρωτάθλημα, ούτε στο Αγγλικό. Θα ήθελα να παίξω σε ένα πιο γρήγορο πρωτάθλημα, εάν μου δοθεί αυτή η ευκαιρία.

Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού σε έχει εντυπωσιάσει;

Στον Ολυμπιακό έχουμε αρκετούς παίκτες που μπορώ να πω ότι μου αρέσουν. Όμως πρώτος απ’ όλους είναι ο Παντελής Καφές. Είναι πολύ καλός παίκτης, παίζει συνετά, πάντα μπαίνει μέσα στις φάσεις, νομίζω ότι με έχει εκπλήξει ευχάριστα.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης στην Ευρώπη;

Ο Ρονάλντο.

Έχεις μιλήσει ποτέ με τον Ροναλντίνιο;

Ναι. Ο Ρόνι ζει το κάθε παιχνίδι. Παθιάζεται σε κάθε παιχνίδι. Χαίρεσαι να τον βλέπεις στο γήπεδο.

Πώς βρίσκεις την ζωή στην Αθήνα;

Οι άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα, είναι πολύ φιλόξενοι. Όταν είμαι στον δρόμο, με σταματάνε για φωτογραφίες, για αυτόγραφα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Δεν έχω επισκεφτεί ακόμη τα νυχτερινά στέκια της πόλης, ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να το κάνω.

Αρούνα, ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι καλή συνέχεια.

Και εγώ ευχαριστώ, να είστε καλά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK