Στο μυαλό του Τροντ Σόλιντ

Στη γνωστή ταινία "Στο μυαλό του Τζων Μάλκοβιτς", μπορούσες να μπεις στο μυαλό του γνωστού ηθοποιού μέσω μιας "μυστικής εισόδου" και να ζήσεις σαν Μάλκοβιτς για 15 λεπτά. Μια παρόμοια "είσοδο" αναζητά και ο Σωκράτης Κόκκαλης για να καταλάβει τι σκέφτεται ο Τροντ Σόλιντ. "Θέλω παίκτες" δηλώνει ο Νορβηγός την Τρίτη, "είμαι ικανοποιημένος με αυτούς που έχω" τονίζει 24 ώρες αργότερα.

Στο μυαλό του Τροντ Σόλιντ


Ρεπορτάζ: Γιάννης Μέγας

Στη γνωστή ταινία "Στο μυαλό του Τζων Μάλκοβιτς", μπορούσες να μπεις στο μυαλό του γνωστού ηθοποιού μέσω μιας "μυστικής εισόδου" και να ζήσεις σαν Μάλκοβιτς για 15 λεπτά. Ο άνθρωπος που ανακάλυψε την συγκεκριμένη "είσοδο", ένας παίκτης μαριονέτας, προσπάθησε να επωφεληθεί οικονομικά και "χρέωνε" την "επίσκεψη" στο μυαλό του Αμερικανού ηθοποιού 200 δολάρια.

Ολα αυτά συνέβησαν στο Χόλιγουντ μέσω ενός ιδιαίτερα πρωτότυπου σεναρίου, το οποίο απέσπασε καλές κριτικές. Αν υπήρχε, όμως, στην πραγματικότητα μια τέτοια "πόρτα" εσείς σε ποιο μυαλό θα θέλατε να κάνετε μια μικρή εξερεύνηση;

Ο Σωκράτης Κόκκαλης σίγουρα θα ήθελε να μπει στο μυαλό του Τροντ Σόλιντ για να διαπιστώσει όχι μόνο πως σκέφτεται, αλλά και τι πραγματικά θέλει. Βλέπετε, ο Νορβηγός τεχνικός έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την επιθυμία του για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας την περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που υποστηρίζει το υπάρχον υλικό.

Τρανό παράδειγμα οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού την Τρίτη με τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το υλικό που έχει στα χέρια του (" είναι αδύνατον να προετοιμάσεις καλά την ομάδα μέσα σε ένα μήνα ειδικά όταν δεν έχεις τους παίκτες που επιθυμείς" ) και οι νέες δηλώσεις του ένα 24ωρο αργότερα με τις οποίες στηρίζει τους παίκτες και δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η προπόνηση της Τετάρτης διεξήχθη δίχως ο Τροντ Σόλιντ να χωρίζει τους παίκτες του σε δύο ομάδες για να παίξουν οικογενειακό διπλό. Αντίθετα, περιορίστηκε να ασκήσεις τακτικής με τους ποδοσφαιριστές χωρισμένους σε επτάδες.

Η Πέμπτη θα είναι η κρίσιμη μέρα για τους Τάσο Πάντο και Μιχάλη Καψή. Ο πρώτος εξακολουθεί να πονάει στα πλευρά και ακολούθησε θεραπευτική αγωγή. Ομοίως έπραξε και ο διεθνής στόπερ, ο οποίος όμως βρίσκεται σε ελαφρά καλύτερη μοίρα, δεδομένου ότι γυμνάστηκε ατομικά μεν, με σχετικά εντατικό ρυθμό δε. Εξάλλου, οι Γρηγόρης Γεωργάτος και Ριβάλντο είναι απολύτως υγιείς και εκτός απροόπτου θα βρίσκονται στην αποστολή για τον αγώνα απέναντι στην Καλαμαριά, ου μην και την ενδεκάδα.

***Την απολογία του παρέδωσε την Τετάρτη το μεσημέρι ο Νέρι Καστίγιο. Ο Ουρουγουανός, ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις κατά την αναχώρηση του.

Οι νέες δηλώσεις του Σόλιντ έγιναν στο περιθώριο της ανοικτής (για τα ΜΜΕ) προπόνησης του Ολυμπιακού το πρωϊ της Τετάρτης και προήλθαν μετά από σχετική ερώτηση για τα όσα είπε στα νορβηγικά ΜΜΕ:

"Είναι η τελευταία φορά που το λέω. Είμαι ικανοποιημένος με τους παίκτες που έχω. Το μέλλον δεν ξέρω τι θα φέρει, αλλά μέχρι τότε είμαι απασχολημένος με αυτούς που έχω. Οχι, δεν έχω σκεφτεί μεταγραφές για τον Γενάρη".

Παράλληλα, ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε και στα όσα ακούγονται σχετικά με το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Γιάγια Τουρέ: "Για το θέμα αυτό να ρωτήσετε τη διοίκηση. Εγώ δεν θέλω να δώσω κανένα παίκτη και ειδικά στη μέση της χρονιάς".

Από εκεί και πέρα, ο Τροντ Σόλιντ αναλώθηκε στις γνωστές εξαγγελίες για κατάκτηση του πρωταθλήματος και νίκη επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς το Σάββατο: "Δεν είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Πρέπει να βλέπουμε ένα-ένα τα παιχνίδια και ξέρουμε πως τις εβδομάδες που έχουμε αγώνες Champions League είναι δύσκολο να αλλάξεις τη νοοτροπία μεταξύ ελληνικού πρωταθλήματος και Ευρώπης. Αυτό που ήταν άσχημο αυτή την εβδομάδα ήταν ότι έπρεπε να κάνουμε δυο ταξίδια. Τώρα θα είναι πιο ομαλό το πρόγραμμα".

"Η ήττα από τον ΟΦΗ ήταν ένα άτυχο αποτέλεσμα. Δε νομίζω ότι θα μας επηρεάσει. Τα πιο σημαντικά παιχνίδια είναι αυτά που έρχονται με Καλαμαριά και Λιόν. Θα είμαστε προετοιμασμένοι για το ματς του Σαββάτου".

Οσον αφορά την αναμέτρηση της Τρίτης με τους Γάλλους, ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" τόνισε χαρακτηριστικά: "Αν κερδίσουμε τη Λιόν θα είναι μεγάλη νίκη. Αν κερδίσουμε θα είναι καλό για την ευρωπαϊκή μας προσπάθεια. Δεν χρειάζεται να κερδίσουμε με 10-0!".

Το είχε πει και νωρίτερα...

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Τροντ Σόλιντ είχε σπεύσει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους νωρίτερα και συγκεκριμένα με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Πρωταθλητής". Εκεί έβαλε τέλος στα μεταγραφικά σενάρια εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους παίκτες που διαθέτει η ομάδα.

"Δεν είναι αλήθεια ότι έχω μιλήσει με τη διοίκηση για θέματα που αφορούν μεταγραφές. Σας λέω με κάθε ειλικρίνεια πως δεν έχω ζητήσει ούτε έναν ποδοσφαιριστή. Δεν είναι άλλωστε η κατάλληλη περίοδος με τόσα δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα.

Ποτέ δεν είπα ότι δεν έχω τους παίκτες που θέλω. Αυτούς τους παίκτες έχω, με αυτούς δουλεύω και όλοι μαζί προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Τους έχω εμπιστοσύνη και ξέρω πως πρόκειται για ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλη αξία".

** Οι δημοσιογράφοι δεν παρέλειψαν να ρωτήσουν τον Σόλιντ για την υπόθεση Καστίγιο, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει: "Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για αυτό το θέμα" .

News 24/7

24MEDIA NETWORK