Στο ναδίρ η ψυχολογία στην Εβερτον

Στο ναδίρ η ψυχολογία στην Εβερτον

Οταν ένας αγώνας λήγει με αποτέλεσμα, 5-1, τότε οι κριτικές μένουν στην άκρη και για τον ηττημένο έρχεται η ώρα της περισυλλογής και της ανασύνταξης των δυνάμεων. Βέβαια, το σοκ γίνεται ακόμη ισχυρότερο όταν αυτή συντριπτική ήττα προέρχεται από μία ομάδα, θεωρητικά, ασθενέστερη. Σε αυτήν την κατάσταση έχει περιέλθει η Εβερτον με τον Ντέιβιντ Μόγες να προσπαθεί να εξηγήσει...τα ανεξήτητα.

Τα λόγια του τεχνικού των "εφοπλιστών" μετά το τέλος τουματς στο Βουκουρέστι με την Ντιναμό, φανερώνουν την απογοήτευσή του: "Ισως αυτό να είναι το χαμηλότερο σημείο όπου έχει φτάσει ποτέ η προπονητική μου καριέρα και σίγουρα πρόκειται για τη χειρότερη νύχτα της ζωής μου. Αλλά δική μου υποχρέωση είναι η ανύψωση του ηθικού των παικτών", ήταν τα πρώτα λόγια του Σκωτσέζου ο οποίος στη συνέχεια προέβη σε ανάλυση του αγώνα:

"Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένη εξήγηση για όσα συνέβησαν. Φάνηκε σαν να ξεμείναμε από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Πιστεύω ότι παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο και ίσως έπρεπε να προηγούμαστε. Ημασταν σίγουροι ότι θα πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολύ καλά τη δουλειά μας αλλά στο δεύτερο οι αντίπαλοι έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία στην εστία μας.

Δεν πρόκειται να προβώ δημοσίως σε κριτική των παικτών μου, ποτέ δεν θα το έκανα αυτό. Η ευθύνη είναι δική μου και θα κοιτάξω στα προσεχή παιχνίδια να βρω μία διαφορετική φόρμουλα αλλαγής του τρόπου παιχνιδιού μας, ίσως και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης. Εχω ζήσει κι άλλες παρόμοιες στιγμές στο παρελθόν, αλλά η χθεσινή δεν συγκρίνεται με καμία άλλη ".

Με τη σειρά του, ο αρχηγός, Ντέιβιντ Γουέιρ θέλησε να ζητήσει συγγνώμη από τους φιλάθλους της ομάδας του: "Νομίζω ότι δεν υπάρχει ανάγκη να αναλύσουμε τι πήγε στραβά στον αγώνα αφού αποδεχτήκαμε την ήττα και είμαστε απογοητευμένοι. Λυπούμαστε μονάχα για τους οπαδούς μας στους οποίους ζητάμε συγγνώμη και τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αναστρέψουμε την κατάσταση" .

News 24/7

24MEDIA NETWORK