Στο Ντόνετσκ η αποστολή

Ο Γιώργος Κωστίκος επέλεξε τους 20 παίκτες που θα ταξιδέψουν στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας για τον πρώτο αγώνα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου UEFA με αντίπαλο την Σαχτάρ

Στο Ντόνετσκ η αποστολή

Ντόνετσκ

Μετά από ταξίδι 2.5 ωρών, η αποστολή του ΠΑΟΚ προσγειώθηκε το μεσημέρι (13:00) της Τρίτης στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την τοπική Σαχτιόρ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Στο αεροδρόμιο έδωσαν το παρόν συνεργεία της ουκρανικής τηλεόρασης, ενώ δεν έλειψαν και οι δηλώσεις. Ο Ντανιέλ Φερναντέζ ρωτήθηκε για τον αγώνα και τόνισε πως οι συμπαίκτες του και εκείνος θα προσπαθήσουν για το καλύτερο απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η μεγάλη αμφιβολία είναι αυτή του Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο αρχηγός της ομάδας θα δοκιμάσει το βράδυ, στο Κρίσμπας όπου και θα προπονηθούν οι παίκτες του Γιώργου Κωστίκου, να φορτσάρει, ωστόσο όλα συγκλίνουν στο ότι η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Απουσιάζουν οι τιμωρημένοι Γιασεμής, Καρυπίδης, καθώςκαι οι τραυματίες Φουτσίνι και Ανδράλας.

Η Αναχώρηση

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (18/10) η αποστολή του ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός του "Δικεφάλου" Γιώργος Κωστίκος ήταν λιτός και περιεκτικός στις δηλώσεις του: "Επιστρέφουμε εκεί όπου τον περασμένο μήνα πήραμε την πρόκριση. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε την Παρασκευή και πάλι με ένα θετικό αποτέλεσμα".

Από την πλευρά των παικτών, ο Διονύσης Χασιώτης αρχικά, τόνισε ότι διανύει την πιο επιτυχημένη σεζόν την καριέρας του με τον ΠΑΟΚ από τη στιγμή όπου συμμετέχει και στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Η Σαχτιόρ είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από τη Μέταλουργκ, είναι πρώτη και αήττητη στην Ουκρανία, δεν παρασυρόμαστε από τη νίκη στο ματς με τον Ολυμπιακό. Το ματς της Πέμπτης είναι εντελώς διαφορετικό αφού και με ισοπαλία θα είμαστε ευχαριστημένοι από τη στιγμή όπου συμμετέχουμε σε ένα μίνι πρωτάθλημα".

Η ατάκα της ημέρας ανήκει στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο . Ο νεαρός επιθετικός ρωτήθηκε εάν ο αγώνας με τη Σαχτιόρ αποτελεί ένα crash test γι'αυτόν, κι εκείνος απάντησε: "...με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα παίξω κόντρα σε πολύ μεγαλύτερες ομάδες απ'ότι η Σαχτιόρ".

Τέλος, ο Γιάννης Γούμενος, ο οποίοςταξίδευσε στην Ουκρανία,έκανε λόγο για δύο στόχους που είχε θέσει η ομάδα στην αρχή της σεζόν: Την πρόκριση στους ομίλους και την ανάδειξη νέων παικτών. Μέχρι στιγμής πραγματοποιούνται και τα δύο και ο ΠΑΟΚ θέλει την πρόκριση στην επόμενη φάση για να ανέβει ένα σκαλί παραπάνω.

Οι 20 που επέλεξε ο Γιώργος Κωστίκος:

Ακιέλ, Φερνάντεζ, Μέγκαχεντ, Μίετσελ, Σικαμπάλα, Ουντέζε, Βαγγελής, Εγκωμίτης, Ζαγοράκης, Ζωγραφάκης, Ηλιάδης, Κουτσόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μαλαδένης, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τοχούρογλου, Χαραλάμπους, Χασιώτης, Χριστοδουλόπουλος.

** Κι όμως. Σε ένα σύγχρονο και όμορφο γήπεδο όπως είναι το "Ολιμπίνσκι" του Ντόνετσκ, κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης με κόστος 75 λεπτά! Το φθηνότερο εισιτήριο διαρκείας της Σαχτιόρ τιμάται 18 ευρώ και το ακριβότερο 180 και φυσικά παρέχει όλες τις ανέσεις.

** Κρύο και συννεφιά περιλαμβάνει το... μενού όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες στην Ουκρανία. Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε μονοψήφια επίπεδα την ημέρα και πέφτει λίγο κάτω από το μηδέν το βράδυ.

*** Περίπου πενήντα οπαδοί του "Δικέφαλου" ταξίδεψαν μαζί με την αποστολή. Πάντως οι Θεσσαλονικείς αναμένεται να έχουν τη συμπαράσταση περισσότερων από 500 οπαδών τους οι οποίοι θα αναχωρήσουν τις επόμενες ώρες, ακόμα και τη μέρα του αγώνα με πτήσεις τσάρτερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK