Στο Παρίσι αντί της Αγίας Πετρούπολης ο τελικός του Champions League

Η UEFA αποφάσισε την αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League, ορίζοντας το Παρίσι αντί για την Αγία Πετρούπολη ως πόλη - οικοδέσποινα εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο Παρίσι αντί της Αγίας Πετρούπολης ο τελικός του Champions League
© 2021 EMRAH GUREL/AP IMAGES

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε εξελίξεις στο Champions League, καθώς η UEFA αποφάσισε την αλλαγή της έδρας του τελικού, επιλέγοντας το Παρίσι αντί για την Αγία Πετρούπολη (Gazprom Arena) που είχε αρχικά οριστεί.

Η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου σε έκτακτη γενική συνέλευση που διεξήχθη την Παρασκευή (25/02) αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάσταση αυτή, κάτω από τις έντονες πιέσεις για κυρώσεις.

Η UEFA σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη (24/02) επισήμανε ότι συμμερίζεται τη σημαντική ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τους Ουκρανούς. Αλλά προς το παρόν ήταν το μοναδικό μέτρο που έλαβε, παράλληλα με μεταφορά σε ουδέτερη έδρα των αγώνων που έχουν να δώσουν οι εθνικές Ρωσίας και Ουκρανίας για την τελική φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK