Στο Περιστέρι, το αστέρι δεν είναι μόνο ένα

Ο Ατρόμητος συνεχίζει στην κορυφή της βαθμολογίας και το Contra απαριθμεί τα αστέρια της ομάδα των Δυτικών Προαστίων πριν έρθουν τα παιχνίδια με τους μεγάλους της Super League.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική της Super League με τον Ατρόμητο να παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (μαζί με τον ΠΑΟΚ) και τον Ευθύμη Κουλούρη να φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ. Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων νίκησε όσους έπρεπε σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, διέγραψε τη λέξη ήττα από το λεξιλόγιό της και ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με τους μεγάλους, με μοναδική παραφωνία μέχρι τώρα την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες.

ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Το καλοκαίρι ο Ατρόμητος έχασε τους Ντάουντα, Ουάρντα και Ντιγκινί, τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό πιστώθηκαν την περσινή 4η θέση στο πρωτάθλημα και όλοι περίμεναν να δουν πως θα αντιδράσει η ομάδα σε αυτές τις απώλειες.

Την απάντηση είχε ο μαέστρος του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι, επιλέγοντας τους Κουλούρη, Ουγκράι και Μπρούνο για να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις στην επίθεση. 0 25χρονος Ούγγρος μεσοεπιθετικός δεν άργησε να προσαρμοστεί στο 4-2-3-1 του Αυστριακού τεχνικού και με 2 γκολ και 1 ασίστ σε 5 συμμετοχές έχει ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες. Ο Βραζιλιάνος διόσκουρος του Ουγκράι που επιλέγεται συνήθως στη δεξιά πλευρά, μπορεί να έχει μόλις 1 γκολ και σαφώς λιγότερες τελικές προσπάθειες από τον Ούγγρο αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει να γείρει ο Ατρόμητος από τη μία μόνο πλευρά.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το κερασάκι στην όμορφη τούρτα που έφτιαξε ο Κάναντι και φέτος, δεν είναι άλλο από τον Ευθύμη Κουλούρη. Ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ επιθετικός, μετράει 6 γκολ σε 7 αγωνιστικές, είναι πρώτος στη σχετική λίστα και αποδεικνύει πως το βασικό συστατικό για μία επιτυχημένη πορεία σε πρωτάθλημα με τις ιδιαιτερότητες της Super League είναι ο στράικερ. Μπορεί να αποτελεί το βασικό 9άρι της ομάδας, αλλά το παιχνίδι του είναι σαφώς πιο γεμάτο από αυτός ενός φορ περιοχής. Ο Έλληνας επιθετικός βγαίνει από το κουτί, εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του και σκοράρει. Τα κάνει όλα και συμφέρει καθώς στο παιχνίδι της Λιβαδειάς μπορεί να μην σκόραρε αλλά έδωσε ένα γκολ.

Τα 11 γκολ σε 7 αγώνες και οι 84 τελικές προσπάθειες με ποσοστό επιτυχίας 1/7.6 αποδεικνύουν πως ο Κάναντι βρήκε πολύ πιο γρήγορα από ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ομάδας τη λύση στην επίθεση παρά τις απώλειες του καλοκαιριού.

ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΕΡΙ

Το δύσκολο για τον Ατρόμητο ήταν να βρει τους αντικαταστάτες στην επίθεση καθώς στην άμυνα η δοκιμασμένη συνταγή των Ρισβάνη - Χατζηισαΐα δεν άφηνε ερωτηματικά για όσα περιμέναμε να δούμε στο πρωτάθλημα. Τα 3 γκολ παθητικό (1 μέχρι το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης) είναι ομαδική δουλειά, αλλά η χημεία, η αποτελεσματικότητα και η εμπιστοσύνη που εμπνέει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο είναι αξιοσημείωτα. Ο Χατζησαΐας έχει 13 κλεψίματα, 12 επεμβάσεις και μία ασίστ, ενώ ο Ρισβάνης 8 και 18, με τους δύο να φαντάζουν απροσπέλαστοι. Μαζί τους τους και ο Γιαννούλης που πραγματοποιεί φανταστικές εμφανίσεις δίπλα στον ασβέστη.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μαζί τους και ο εκπληκτικός φέτος Μπάλας Μέγερι που έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του να ξεχαστεί η απώλεια του Γιαννιώτη. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας με 15 αποκρούσεις, 23 επεμβάσεις και 24 κλεψίματα είναι το αόρατο τείχος στην εστία του Ατρομήτου.

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Η επιτυχία της ομάδα των Δυτικών Προαστίων στις 7 πρώτες αγωνιστικές έχει διπλή ανάγνωση. Όπως όμως και να διαβάσει κανείς τη συγκεκριμένη πορεία δεν μπορεί να μην παραδεχθεί πόσο σημαντικό είναι το 6-1 του Ατρομήτου. Οι αντίπαλοί του μέχρι στιγμής δεν ήταν από τις λεγόμενες μεγάλες αλλά να πάρεις όλα τα παιχνίδι που πρέπει αν δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι παίκτες του Κάναντι είχαν την τύχη και την ατυχία να έχουν στην αρχή του πρωταθλήματος βατούς αντιπάλους και τα μεγάλα ματς στη συνέχεια. Τύχη γιατί είχαν πιο εύκολο πρόγραμμα από αυτό του Αστέρα Τρίπολης για παράδειγμα και ατυχία γιατί στα παιχνίδια που υπερείχαν των αντιπάλων τους στα χαρτιά τα έδωσαν πολύ νωρίς όντας μία νέα ομάδα χωρίς χρόνο για προσαρμογή και μοντάρισμα.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένα μεγάλο ποσοστό της εικόνας που παρουσιάζει ο Ατρόμητος με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή του, λογίζεται στον Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος επέλεξε τους σωστούς ποδοσφαιριστές και τους ενσωμάτωσε πολύ γρήγορα στη φιλοσοφία του. Τρομερό προτέρημα για έναν προπονητή να μπορεί να περάσει τη σκέψη του στους παίκτες του και ο Αυστριακός δικαιολογημένα έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στο Περιστέρι και όχι μόνο.

Τώρα όμως θα πρέπει ο Ατρόμητος και ο Κάναντι να δείξουν πως δεν βρίσκονται από τύχη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αμέσως μετά την επίσκεψη στη Νέα Σμύρνη για την 8η αγωνιστική έρχονται τα παιχνίδια με τους μεγάλους με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό να αντιμετωπίζουν τον Ατρόμητο σε σερί αναμετρήσεις. Πέρσι νίκησε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στον πρώτο γύρο και δεν ηττήθηκε στον δεύτερο, ενώ οι απουσίες των δανεικών στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ του στέρησαν την δυνατότητα να χτυπήσει και αυτά τα ματς. Αν καταφέρει τα ίδια αποτελέσματα φέτος, η 5άδα θα είναι πάλι στο χέρι του και τίποτα δεν θα είναι τυχαίο.

Η ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ

Στην ωραία ιστορία που φτιάχνουν στο Περιστέρι υπάρχει όμως και μία παραφωνία. Ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας με μία ιστορική ομάδα όπως ο Ατρόμητος είναι αδικαιολόγητο να μην έχει τη στήριξη που του αναλογεί. Μετά και την 7η αγωνιστική η ομάδα των Δυτικών Προαστίων συνεχίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση των εισιτηρίων με μόλις 3.149, κάτι που μεταφράζεται σε 630 μέσο όρο! Το νούμερο είναι το λιγότερο απογοητευτικό και το φαινόμενο δεν είναι τωρινό. Στο περσινό πρωτάθλημα ο Ατρόμητος κατέλαβε την τελευταία θέση με 879 εισιτήρια μέσο όρο. Τελευταία φορά που το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου είχε πάνω από 1000 εισιτήρια μέσο όρο ήταν τη σεζόν 2014-2015 όπου κατέγραψε 1.226. Νούμερα ντροπή για τον πολυπληθέστερο δήμο του Δυτικού Τομέα στο Αθηναϊκό Πεδίο της Αττικής και ένας από τους πολυπληθέστερους στην ελληνική επικράτεια με 13.928 κατοίκους/km² (απογραφή 2011).

News 24/7

24MEDIA NETWORK