Στο πλευρό του Μπασινά ο Μπάγεβιτς, έξαλλος ο Καραγεωργίου

Τους τρεις βαθμούς από τον αγώνα με τον Εργοτέλη κρατά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, όπως δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ στήριξε τον Άγγελο Μπασινά, ενώ εκνευρίστηκε όταν οι ερωτήσεις έφθασαν στα μεταγραφικά. Έντονα παράπονα είχε ο Νίκος Καραγεωργίου από τη διαιτησία.

Στο πλευρό του Μπασινά ο Μπάγεβιτς, έξαλλος ο Καραγεωργίου

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Η εικόνα μπορούσε να ήταν και καλύτερη. Είχαμε έναν πολύ καλό και επικίνδυνο αντίπαλο. Με καλούς και γρήγορους παίκτες. Όπως τον περιμέναμε έτσι και ήταν ο Εργοτέλης. Εμείς κάναμε δύο λάθη και φάγαμε δύο γκολ εύκολα. Η ΑΕΚ χρειάζεται και πρέπει να παίζει ακόμα πιο καλά. Έβαλε τρία γκολ, έφαγε δύο. Μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ, αλλά μπορούσε και να φάει. Ο Εργοτέλης θα μπορούσε να έφευγε με κάτι περισσότερο. Είναι καλή ομάδα. Εμείς ξεκινήσαμε πολύ καλά και βάλαμε γκολ γρήγορα.

Μετά όμως κάναμε δύο - τρία λάθη στο κέντρο που μας χάλασαν το παιχνίδι. Ο αντίπαλος βγήκε μπροστά. Οι γραμμές μας χρειάζεται να είναι πιο κοντά. Εμείς αφήσαμε μια τρύπα στο κέντρο και ο αντίπαλος το εκμεταλλεύτηκε. Αλλά θέλει χρόνο για να το φτιάξουμε αυτό. Είδατε πως φάγαμε τα δύο γκολ. Από δεξιά που μπήκε αντίπαλος παίκτης μέσα. Και στο δεύτερο μπερδεύτηκαν ο Πλιάτσικας με τον Μπασινά, αλλά και οι αμυντικοί άφησαν τον Μπούντιμιρ να πάρει την κεφαλιά», είπε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αποδοκιμασίες του κόσμου προς το πρόσωπο του Άγγελου Μπασινά: «Δεν αξίζει κανένας παίκτης να έχει αυτή τη συμπεριφορά. Είναι δύσκολα για τους φιλάθλους όταν δεν παίζουμε καλά, αλλά είναι δύσκολα και για εμάς. Δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά ο Μπασινάς. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες. Χρειαζόμαστε οπαδούς όπως παλιά. Το βρίσιμο είναι το χειρότερο. Πρέπει να σκέφτονται οι φίλαθλοι, ότι χρειαζόμαστε τη βοήθεια τη δική τους. Θα μιλήσω με τον Μπασινά για το θέμα, αλλά δεν είναι πολλά που μπορείς να τους πεις σε τέτοιες περιπτώσεις».

Ο Γκουστάβο Μαντούκα υπέστη διάταση στο οπίσθιο μηριαίο και την Δευτέρα θα υποβληθεί υπέρηχο. Στην ΑΕΚ πάντως υποστηρίζουν πως ο παίκτης δεν έχει κάτι σοβαρό.

Ο Εντίνιο ήταν ο παίκτης που «έσωσε» την ΑΕΚ και όπως υποστήριξε ο «Ντούσκο»: «Προσπαθούμε να γίνουν αλλαγές. Από παιχνίδι σε παιχνίδι πάμε καλύτερα. Και σήμερα πήγαμε καλά με βάση τα δεδομένα. Αλλά πάλι χρειάζεται να είμαστε πιο δυνατοί και πιο σωστοί. Ο Εντίνιο έκανε την δουλειά του."

Να μπει και να κάνει γκολ. Δυο φορές μπήκε, μια μας έδωσε ισοπαλία και μια νίκη. Μπορούσε ο Εργοτέλης να πάρει την ισοπαλία. Εχει κερδίσει και τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο. Είναι επικίνδυνη ομάδα. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν αξίζαμε την νίκη. Είναι σημαντικό για μας και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες.

Να συνεχίσουμε με κλίμα ακόμα καλύτερο. Εμείς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε ομάδα. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Μόνο να κερδίσουμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Και όταν παίζεις με ομάδες όπως είναι ο Παναθηναϊκός η ψυχολογία είναι διαφορετική και πάθος υπάρχει και όλα όσα χρειάζονται τα έχουμε».

Όσον αφορά τα μεταγραφικά ο Σερβοέλληνας τεχνικός τόνισε: « Αυτά που γράφονται είναι ψέματα. Παιχνίδι είναι σήμερα και ρωτάτε για μεταγραφές; Μην με ρωτάτε τέτοια πράγματα, ξέρετε πως είναι η κατάσταση».

O Nίκος Καραγεωργίου είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία και όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι στη χρονιά αυτή. Ήταν χρονιά που ο Εργοτέλης έκανε τεράστιο προσπάθεια. Στα μάτια του κόσμου δείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Το ίδιος ελπίζουμε και για τη νέα χρονιά. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχαμε ελπίδες ότι θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα αυτές επιβεβαιώθηκαν. Ήμασταν καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο.

Αδικούμαστε από το σκορ. Αδικούμαστε και με βάσει απόδοσης και βάσει σφυριγμάτων από την περιοχή. Μου είπαν ότι ήταν πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο σέντερ μπακ της ΑΕΚ έκανε δολοφονικό τάκλιν. Θα πρέπει ποδοσφαιριστές που παίζουν σε υψηλό επίπεδο να σκέφτονται τους συμπαίκτες τους. Θα μπορούσε να του κάνει μεγάλη ζημιά. Τι να κάνουμε, συνεχίζουμε.

Προσπάθησα να του πω του Κυργιάκου ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το πράγμα. Θέλω να πιστεύω ότι τώρα που είναι ήρεμος θα το έχει καταλάβει. Αλλά τι να κάνουμε. Οι παίκτες καμιά φορά έτσι λειτουργούν. Όταν θα μεγαλώσουν και θα φτάσουν στην ηλικία μας, καταλαβαίνουν ότι δεν πρέπει να αντιδρούν έτσι. Πιστεύω ότι ο Εργοτέλης άξιζε να έπαιρνε τουλάχιστον την ισοπαλία”.

Ράφικ Τζιμπούρ: « Σημαντικό ότι τελειώσαμε καλά τον πρώτο γύρο. Είμαι χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα και που βοήθησα για το δεύτερο της ομάδας μου, αλλά πιο πολύ χάρηκα το τρίτο γκολ που έφερε τη νίκη. Έχουμε νοοτροπία νικητή και μ αυτή θα πάμε στο επόμενο παιχνίδι. Αν το θέλει ο Θεός θα σκοράρω και στο επόμενο παιχνίδι».

Αρνάλντο Εντίνιο: «Είμαι χαρούμενος που σκόραρα και κέρδισε η ομάδα μου. Νιώθω ότι έχω κάνει το καλύτερο. Πιστεύω στη δουλειά που κάνω, δουλεύω καλά και όταν συνοδεύεται η δουλειά μου με τύχη, σκοράρω, πετυχαίνω γκολ και είμαι χαρούμενος. Για έναν επιθετικό αξία έχει το γκολ, είτε είναι κόντρα στον Εργοτέλη, είτε κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Τα ντέρμπι είναι πιο έντονα αλλά δουλειά μου είναι να σκοράρω».

Γκουστάβο Μαντούκα: « Εξαρχής ξέραμε ότι ήταν δύσκολο ματς κόντρα σε μια ομάδα με καλές αντεπιθέσεις. Ήμασταν καλοί στο πρώτο μέρος. Κάναμε πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο δεν αποδώσαμε καλά. Δεν είχαμε ηρεμία».

Mιχάλης Φραγκουλάκης: Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ. Αν έβλεπε ο διαιτητής το χέρι του Πλιάτσικα στο τέλος, θα μπορούσαμε να φεύγαμε με θετικό αποτέλεσμα".

Σήφης Δασκαλάκης: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας. Θα μπορούσαμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλο αλλά το τελικό σκορ μετράει και η ΑΕΚ νίκησε. Έμαθα ότι ήταν πέναλτι του Πλιάτσικα και κακώς δεν δόθηκε

News 24/7

24MEDIA NETWORK