Στο... βάθος πρωτάθλημα 12 ομάδων

Η παρουσίαση της μελέτης για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος στις 14:00 στο ΔΑΪΣ δρομολογεί εξελίξεις στην Super League.

Στο... βάθος πρωτάθλημα 12 ομάδων

Εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν στο τέλος της περιόδου θα δρομολογήσει, εκτός απρόοπτου, η παρουσίαση που θα γίνει στις 14:00 στο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο "ΔΑΙΣ" της μελέτης που έχει ζητήσει η Super League από τις εταιρίες Deloitte και PwC.

Είναι η μελέτη για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος την οποία είχαν επικαλεστεί οι ομάδες της κατηγορίας πριν από δύο μήνες, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος για να απορρίψουν το αίτημα της NOVA για άμεση αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα της μελέτης λοιπόν, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σύντομα -σύμφωνα με την εφημερίδα Goal- θα τεθεί θέμα αναδιάρθρωσης της κατηγορίας από φέτος, ώστε αντί στο φινάλε της περιόδου να υποβιβαστούν δύο ομάδες, να "πέσουν" τέσσερις και η Super League της επόμενης σεζόν να διεξαχθεί με 14 ομάδες και της μεθεπόμενης - ίσως - με 12! Εν ολίγοις, είναι οι προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος από το συνδρομητικό κανάλι, αλλά είχαν απορριφθεί από την Λίγκα η οποία όμως, δεν ήταν αρνητική να γίνει η αναδιάρθρωση με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Τα αποτελέσματα της μελέτης μάλιστα, επρόκειτο να συζητηθούν στη διοικητικό συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων.

Να σημειωθεί βέβαια ότι αναδιάρθρωση, ενώ το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη, απαιτεί τροποποίηση της προκήρυξης, κάτι που απαγορεύεται. Ο κανονισμός μάλιστα, προβλέπει έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ αφού η Ομοσπονδία είναι αυτή που θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Σε αυτό το σημείο βέβαια, θα πρέπει να γίνει αναφορά σε δύο παραμέτρους:

1. Τροποποίηση της προκήρυξης μεσούσης της περιόδου είχε πραγματοποιηθεί και τον Φεβρουάριο του 2014. Τότε στην προκήρυξη της Super League γίνονταν λόγος για υποβιβασμός δύο ομάδων, σε αυτήν της Football League για άνοδος τριών! Η λύση για την τρίτη θέση τελικά, είχε βρεθεί με αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη (16η στην Super League) και τον Ολυμπιακό Βόλου (3ος στην Football League).

2. Ο κανονισμός κάνει λόγο για έκπτωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Είναι άγνωστο αν μπορεί να εφαρμοστεί σε μέλη προσωρινής διοικούσας επιτροπής που έχουν οριστεί αυτή την στιγμή στην Ομοσπονδία, από την FIFA.

News 24/7

24MEDIA NETWORK