Στολτίδης: "Αξιζα μια κλήση στην Εθνική"

Στολτίδης: "Αξιζα μια κλήση στην Εθνική"
Θεωρείται από τους αδικημένους παίκτες που -ενώ θα έπρεπε- δεν έχει κληθεί από τον Οτο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ανδρών. Ο λόγος για τον Ιεροκλή Στολτίδη, ο οποίος μίλησε στο περιοδικό "ΕθνοΣπορ" και δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για αυτό το θέμα.

" Βάσει των εμφανίσεων μου που έχω κάνει σε Ελλάδα και Ευρώπη με την πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας, πιστεύω ότι έπρεπε να κληθώ έστω και σε φιλικό παιχνίδι. Να με δει, να με δοκιμάσει, να μου δοθεί μια ευκαιρία. Και αν δεν το έκανα, αφού με δοκίμαζε, εντάξει θα τον καταλάβαινα. Μια κλήση έστω και σε φιλικό ματς, νομίζω ότι την άξιζα".

" Αν έρθει κάποια κλήση, καλώς να έρθει. Θα πάω να κάνω τη δουλειά μου εκεί, όπως την κάνω και στον Ολυμπιακό. Αλλά δεν περιμένω κάθε φορά που γίνονται οι κλήσεις για την Εθνική να διαβάσω με αγωνία να δω αν είναι μέσα το όνομά μου. Κάθε άλλο. Το βλέπω πλέον εντελώς ρεαλιστικά".

"Νιώθω δικαιωμένος που επέλεξα τον Ολυμπιακό. Η ιδιοσυγρασία μου ταίριαζε περισσότερο σε αυτήν την ομάδα. Είναι μια ομάδα που παθιάζεται, δεν θέλει να χάνει, θέλει να κερδίζει τα πάντα. Έχω υπερβολικό εγωισμό μέσα στο γήπεδο. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό είπα μέσα μου: Θα παίξω, δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξω στην ομάδα αυτή. Και μόχθησα για αυτό. Ο εγωισμός μου με έχει βοηθήσει πολύ".
Από εκεί και πέρα, ο "Ιέρο" αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό και τον Τροντ Σόλιντ, τον οποίο έδειξε να εκτιμά απεριόριστα: " Τον έχω βρει έως τώρα τρομερά ψύχραιμο. Μάλλον λόγω της νοοτροπίας που έχουν οι Βορειοευρωπαίοι. Βλέπουν το ποδόσφαιρο πολύ διαφορετικά απ' ότι εμείς. Δουλεύουμε πολύ στην τακτική. Και ειδικά επιθετικά. Όλοι οι προπονητές δουλεύουν περισσότερο αμυντικά την τακτική και αφήνουν πιο ελεύθερη την επίθεση. Αυτός όμως δουλεύει τακτική και στην επίθεση, του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο".

"Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που το χρειάζεται αυτό, διότι πέρυσι είχαμε πρόβλημα στην επίθεση. Δυσκολευόμασταν με ομάδες που κλείνονταν, είχαμε πρόβλημα να τις διασπάσουμε. Χρειάζεται η ομάδα δουλειά στον επιθετικό τομέα, ώστε να βρίσκουμε και να αξιοποιούμε τους χώρους. Αυτός το έχει διακρίνει, το έχει καταλάβει και κάνει πολλή δουλειά με την ομάδα στην επιθετική ανάπτυξη".

Τέλος, ο Στολτίδης δεν έκρυψε την αρχική του ανησυχία όταν λίγο μετά την άφιξη του Τροντ Σόλιντ στον Ολυμπιακό, ήταν εκτός πλάνων: " Δεν θα πω ψέματα, ναι απέκτησα άγχος. Έβλεπα ότι ο νέος προπονητής δεν με περιλάμβανε στις βασικές του επιλογές. Με προβλημάτισε, αλλά πείσμωσα. Δεν γίνεται αλλιώς. Αν σε πάρει από κάτω ή αρχίσεις μουρμούρες και δυσφορίες δεν βγαίνει τίποτα. Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος".

"Με πείραξε, ναι. Έλεγα μέσα μου: "Γιατί έχω δουλέψει τόσο, έχω παλέψει τόσο και καθιερώθηκα στον Ολυμπιακό, ήμουν από τους βασικούς και τώρα είμαι απ' έξω;". Αναγνώριζα όμως πάντα το δικαίωμα στον προπονητή να κάνει τις επιλογές του, προσπαθώντας και εγώ παράλληλα να τον κάνω να πιστέψει σ' εμένα. Είπα: "Θα το παλέψω όσο δεν πάει άλλο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK