Στον "αέρα" το κύπελλο, το "μπαλάκι" στην ΕΠΟ

H ΓΓΑ ζητά από την ΕΠΟ να πάρει θέση για το αν συντρέχει λόγος να διακοπεί το κύπελλο, αναμένοντας την απάντησή της πριν από τις 16:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενόψει της διεξαγωγής του αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στον "αέρα" το κύπελλο, το "μπαλάκι" στην ΕΠΟ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η επιστολή της ΓΓΑ στην ΕΠΟ:

Μετά τα χθεσινά επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ενεργώντας σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του ν. 4326/15, απέστειλε σήμερα το πρωί προς την Ε.Π.Ο. και τη Δ.Ε.Α.Β. έγγραφο με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ - ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού - προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης».

Τι λέει η παράγραφος 3 του άρθρου 1 του νόμου 4326/2015

Η γγΑ επικαλείται μία πολύ σημαντική διάταξη του νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι την άνοιξη και η οποία έδινε μία υπερεξουσία στον εκάστοτε υφυπουργό αθλητισμού, προκαλώντας διχασμό και δη με την ΕΠΟ.

Αυτή η διάταξη δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε κυβερνητικό επικεφαλής του αθλητισμού να απαγορεύει προσωρινά τη διεξαγωγή ενός αγώνα ή ακόμα και να διακόπτει οριστικά διοργανώσεις, για προληπτικούς λόγους, εφόσον κριθεί ότι εγκυμονούν κινδύνους τέλεσης επεισοδίων.

Το κείμενο του νόμου

"Στις περιπτώσεις της παραγράφου 2, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός μπορεί επίσης, για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών, να απαγορεύει προσωρινά, για μία ή περισσότερες αγωνιστικές, τη διεξαγωγή συγκεκριμένων αγώνων ή να διακόπτει οριστικά πρωταθλήματα ή άλλες διοργανώσεις, με αιτιολογημένη απόφαση που λαμβάνεται έπειτα από γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας, καθώς και της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Μπορεί, εξάλλου, να απαγορεύει τη με οποιονδήποτε τρόπο διάθεση εισιτηρίων και την εν γένει χρήση συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σε περίπτωση παράβασης των παραπάνω απαγορεύσεων, πέραν των τυχόν άλλων συνεπειών και κυρώσεων,ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός μπορεί να επιβάλει στα νομικά ή φυσικά πρόσωπα της παραγράφου 1, με αιτιολογημένη απόφασή του και μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόαση,πρόστιμα ύψους από είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000,00) έως πέντε εκατομμύρια(5.000.000,00) ευρώ, ανάλογα, και για καθεμία από τις ανωτέρω περιπτώσεις, με τη βαρύτητα της παράβασης,την τυχόν υποτροπή, το βαθμό και το εύρος των συνεπειών που επήλθαν ή απειλήθηκαν ή και το όφελος που τυχόν αποκτήθηκε ή επιδιώχθηκε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΠΟ: "Ως εδώ και μη παρέκει με πολιτικά τερτίπια"

Πρόθεση να διακόψει το κύπελλο ο Κοντονής

Θα δώσει αρνητική απάντηση η ΕΠΟ σε Κοντονή

News 24/7

24MEDIA NETWORK