Στον Αγιαξ ο Αναστασίου

Μετά τον Νίκο Μαχλά, ήρθε η σειρά ενάς ακόμη Ελληνα ποδοσφαιριστή ναφορέσει την φανέλα του ιστορικούΑγιαξ. Ο λόγος για τον Γιάννη Αναστασίου, οοποίος, μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Ρόντα προσέλκυσε το ενδιαφέρον του "Αίαντα". Ο 30χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση χρόνου με την ολλανδική ομάδα. Πιθανό ντεμπούτο με την Αϊντχόβεν την προσεχή Κυριακή. "Είναι μεγάλη τιμή για εμένα"

Στον Αγιαξ ο Αναστασίου
Είναι φαίνεται γραφτό ότι όταν κάποιος Έλληνας παίκτης διακρίνεται στο ολλανδικό πρωτάθλημα με κάποια μικρότερη ομάδα από τις κορυφαίες της Eredevisie και έχει παίξει και στον ΟΦΗ να προσελκύει το ενδιαφέρον του Αγιαξ.

Όπως λοιπόν στην περίπτωση του Νίκου Μαχλά, ο οποίος πριν από δύο χρόνια μετακόμισε από το Αρνεμ και τη Φίτεσε στον Αγιαξ, έτσι και ο Γιάννης Αναστασίου θα κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του μετακομίζοντας από τη Ρόντα στον μεγάλο σύλλογο του Αμστερνταμ.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας, ο Έλληνας επιθετικός συναντήθηκε με τους διοικούντες του "Αίαντα" και συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν για τον επόμενο ενάμιση χρόνο (καλοκαίρι του 2005), χωρίς όμως να γίνουν γνωστές οι οικονομικές απολαβές του.

Για τη συγκεκριμένη κίνηση μίλησε και ο τεχνικός διευθυντής τους Αγιαξ, Αρι Βαν Εϊντε, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή ήταν στο πρόγραμμα. " Δεν αποτελεί επιλογή πανικού. Ο Αναστασίου είναι ένας πολύ καλός επιθετικός και είμαστε χαρούμενοι που θα ανήκει στην ομάδα μας".

Μάλιστα υπάρχει περίπτωση ο Αναστασίου να κάνει το ντεμπούτο του στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με την Αιντχόβεν, το οποίο θα κρίνει κατά πολύ και την υπόθεση τίτλος στης Ολλανδία. Ο Ρόναλντ Κούμαν επιθυμεί να έχει στη διάθεση του άμεσα τον Αναστασίου, καθώς μετά τους τραυματισμούς των Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Ράφαελ Φαν Ντε Φάαρτ και Γουέσλι Σονκ δεν υπάρχουν διαθέσιμοι επιθετικοί στο ρόστερ του "Αίαντα".

*** Στη Ρόντα ο Αναστασίου είχε αγωνιστεί 114 φορές σε αγώνες πρωταθλήματος και είχε σκοράρει συνολικά 48 τέρματα. Καλύτερη γι' αυτόν χρονιά του το 2000-01, όταν και είχε προσφέρει στην ομάδα του 19 γκολ. Φέτος σε 18 αγώνες είχε σημειώσει 8 τέρματα.


Ο δεύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα του Αγιαξ, φιλοξενήθηκε σήμερα στον Champions 89,2, από τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο και μίλησε για τη μεταγραφή του.

«Εχω τόσα χρόνια που έχω φύγει από την Ελλάδα κι έχω έρθει στο εξωτερικό με σκοπό να πετύχω κάποια πράγματα. Αγωνίστηκα σε μεγάλες ομάδες γιατί και η Αντερλεχτ είναι πολύ μεγάλη ομάδα όπως και η Ρόντα για τα δεδομένα της Ολλανδίας, και τώρα σε μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και τον κόσμο, τον Αγιαξ. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και δικαίωση των προσπαθειών που έχω κάνει αυτά τα χρόνια. Σίγουρα για κάθε Ελληνα ποδοσφαιριστή είναι ευχάριστο και μεγάλη τιμή να φοράει τη φανέλα μιας τέτοιας μεγάλης ομάδας και δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί η φανέλα του Αγιαξ με οποιαδήποτε ελληνικής ομάδας. Γιατί αυτά που έχει πετύχει ο Αγιαξ στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι πολλά χρόνια μπροστά από τις ελληνικές ομάδες. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω τον Αγιαξ να πετύχει τους στόχους του, ειδικά τώρα, σε μια περίοδο που έχει δυσκολίες στον επιθετικό τομέα».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΑΧΛΑ
«Η δική μου περίπτωση είναι τελείως διαφορετική από του Νίκου, γιατί εκείνος ήρθε σαν πρώτος σκόρερ της Ευρώπης, ήταν το μεγαλύτερο όνομα στο ολλανδικό πρωτάθλημα και σε ηλικία –ποδοσφαιρικά- πολύ καλή. Εγώ από την άλλη, βρίσκομαι στα 30, ποδοσφαιρικά πιο ώριμος και έτοιμος αλλά πηγαίνω με μικρότερο σε διάρκεια συμβόλαιο και βέβαια ξέρω τι θέλω και τι ζητάω μέσα στο γήπεδο».

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
«Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Αγιαξ τα τελευταία χρόνια δεν έχει κερδίσει την Αϊντχόφεν μέσα στην έδρα του. Είναι κρίσιμο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς ο Αγιαξ έχει μείνει έξω από το στόχο της Ευρώπης και από το Κύπελλο. Θα είναι πολύ ευχάριστο για μένα να συνδυαστεί το ντεμπούτο μου με νίκη επί της Αϊντχόφεν».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
«Πάντα είμαι έτοιμος για την Εθνική ομάδα. Από την πλευρά μου προσπαθώ να δείχνω μέσα στο γήπεδο αυτό που ξέρω καλύτερα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο, από ΄κει και πέρα είναι ο προπονητής, οι αρμόδιοι που αποφασίζουν αν θα φορέσεις τη φανέλα της Εθνικής. Αυτό που πάντα μετράει για μένα, είναι η αξία και αυτό που με πειράζει είναι ότι η αναγνώριση που έχω στο εξωτερικό (στην Ολλανδία και το Βέλγιο) είναι τόσο μεγάλη και δεν πιστεύω ότι έχω αντίστοιχη αναγνώριση στην Ελλάδα από το φίλαθλο κόσμο».

News 24/7

24MEDIA NETWORK