Στο Βαγιαδολίδ-Ρεάλ Μαδρίτης, το VAR μάλλον πέταγε χαρταετό

Δυο ακυρωθέντα γκολ της Βαγιαδολιδ μέσω VAR και νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-1. Ναι, αλλά στο δωμάτιο των τεχνικών του VAR δεν υπήρχε ψυχή. Τι ακριβώς συνέβαινε;

Στο Βαγιαδολίδ-Ρεάλ Μαδρίτης, το VAR μάλλον πέταγε χαρταετό

Ο αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης ενάντια στη Ρεάλ Βαγιαδολιδ έληξε με νίκη της 'Βασίλισσας' με 4-1. Όμως αυτή η επικράτηση δεν ήταν τόσο άνετη όσο έμοιαζε. Η αγωνιζόμενη εντός έδρας Βαγιαδολίδ είχε δυο ακυρωθέντα γκολ του επιθετικού Σέρτζι Γκουαρντιόλα κατά τη διάρκεια του αγώνα, στα οποία υπήρξε παρέμβαση μέσω VAR. Αυτό όμως δεν ήταν το πιο αξιοσημείωτο γεγονός του αγώνα.

Μια από τις κάμερες της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα έδειξε πλάνα από την αίθουσα που βρίσκονταν οι τεχνικοί που είχαν επιφορτιστεί με την ανάλυση επίμαχων φάσεων μέσω της σχετικής τεχνολογίας VAR. Ναι, αλλά το δωμάτιο ήταν άδειο. Ναι, άλλα υπήρχαν μόνο υπολογιστές και άλλα ψηφιακά εργαλεία μέσα στην αίθουσα και ίσως κάποιο φάντασμα. Ίσως και όχι. Που ήταν οι τεχνικοί;

Η εικόνα ήταν σαφής, το δωμάτιο του VAR ήταν άδειο και η Ρεάλ νικούσε με 4-1. "Παράγκα και στην Ισπανία", θα μπορούσε να σκεφτεί ο εκάστοτε τηλεθεατής. Όμως σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, επρόκειτο για ένα σοβαρό λάθος τηλεοπτικής σκηνοθεσίας, καθώς το πλάνο που βγήκε στον αέρα προερχόταν από δωμάτιο που είχε χρησιμοποιηθεί για άλλο αγώνα, ο οποίος είχε γίνει νωρίτερα. Την ίδια στιγμή υπήρχαν επόπτες και τεχνικοί που έκαναν την προβλεπόμενη δουλειά τους σε άλλο δωμάτιο του γηπέδου.

Αν και έχουν ήδη καταγραφεί σοβαρές ενστάσεις παικτών και προπονητών για την επέμβαση του VAR σε παιχνίδια της La Liga, αν και υπήρχε ακόμα και στο παιχνίδι της Ρεάλ με την Βαγιαδολίδ μια έντονη μουρμούρα περί εύνοιας των Μαδριλένων, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως οι επόπτες του VAR βρίσκονταν στις θέσεις τους.

Photo Credits: AP/Rick Scuteri

News 24/7

24MEDIA NETWORK