Στον απόηχο της Τετάρτης

Στον απόηχο της Τετάρτης
Η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα κρίνονται φυσιολογικά. Εν τούτοις, αρκετά ήταν τα γκολ που σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις και αυτά προκάλεσαν και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, ενώ ορισμένα μικρά γεγονότα είχαν τη δική τους σημασία…

"Ε όχι και τύχη…"

Δεν αποδέχθηκε την βοήθεια της τύχης στην επίτευξη της νίκης της Μπαρτσελόνα επί της Βέρντερ Βρέμης ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του αγώνα, Ντέκο. Ο πολιτογραφημένος Πορτογάλος σημείωσε το γκολ χάρη στην κόντρα του Φρανκ Μπάουμαν στο σουτ του, με τους Γερμανούς να "σφυροκοπούν" τους Καταλανούς σε ορισμένα διαστήματα. "Τύχη; Δεν νομίζω. Ισως λίγο στο πρώτο γκολ, αλλά όχι στο σουτ μας που χτύπησε στο δοκάρι. Το παιχνίδι με τη Βέρντερ δείχνει εμφανώς την πνευματική δύναμη που διαθέτει η ομάδα. Δείξαμε μεγάλο χαρακτήρα και επίσης δείξαμε ότι ξέρουμε πώς να είμαστε υπομονετικοί", υποστήριξε ο διεθνής μέσος.


Αν δεν ήταν και αυτός…

Μπορεί ο Νταβίντ Τρεχεγκέ να σημείωσε το 100ό του γκολ με τη φανέλα της Γιουβέντους, ωστόσο την παράσταση στον αγώνα της Μπριζ με τη Γιουβέντους "έκλεψε" ο τερματοφύλακας των Βέλγων, Στιν Στίνεν, ο οποίος, χωρίς καμία υπερβολή, απέτρεψε τη συντριβή της ομάδας του. "Το μοναδικό στοιχείο που μας εμπόδιζε για αρκετό καιρό ήταν ο τερματοφύλακας, ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα. Γενικά, μπορώ να πω ότι πολλοί παίκτες προσαρμόστηκαν πολύ καλά και τα κατάφεραν" , τόνισε μετά τον αγώνα ο τεχνικός των Ιταλών, Φάμπιο Καπέλο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο… αντίπαλος συνάδελφός του, Γιαν Κέλεμανς, ο οποίος εξήρε την απόδοση του παίκτη του: "Παίξαμε απέναντι σε μία εκπληκτικά καλή ομάδα και χάρη στον τερματοφύλακά μας κρατήσαμε το 0-0 μέχρι το ημίχρονο".


Ευτυχώς…

Ενα… τζόκερ θα πρέπει να παίξει ο Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος είδε τη Μπάγερν να φεύγει με το "τρίποντο" από τη Βιέννη στον αγώνα με αντίπαλο τη Ραπίντ. Οι Βαυαροί κέρδισαν με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Γκερέρο, ο οποίος βρέθηκε ανενόχλητος μπροστά από την εστία των Αυστριακών, προσπάθησε να σουτάρει, μπερδεύτηκε, αλλά η πρόσκρουση της μπάλας στα πόδια του τον ευνόησε και κατέληξε στα δίχτυα. Εν τούτοις, η Ραπίντ είχε δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι, με αποτέλεσμα να φωνάζει για ατυχία…

"Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το σκορ και ήμασταν πολύ τυχεροί που δεν σημείωσαν κάποιο γκολ. Δεν ξέρω τι θα γινόταν εάν το πετύχαιναν, αλλά θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να γυρίσουμε το παιχνίδι". Από την πλευρά του, ο Γιόζεφ Βαλάσοβιτς, ο άνθρωπος που σπατάλησε το πέναλτι, τόνισε: "Ηθελα να σουτάρω δεξιά, αλλά δεν ξέρω τι με έκανε να αλλάξω γνώμη". Οσο για τον "χρυσό" σκόρερ, ο Γκερέρο υπογράμμισε: "Ηταν το πιο κωμικό γκολ που έχω πετύχει ποτέ. Δεν είδα καν τη μπάλα, αλλά ήμουν στη σωστή θέση".


Αντικρουόμενες απόψεις

Δύο καταπληκτικά μακρινά σουτ των Ματούσοβιτς και Σνέιντερ διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 στον αγώνα της Σπάρτα Πράγας με τον Αγιαξ, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν φάνηκαν να βρίσκουν κοινό τόπο στις δηλώσεις τους. Από τη μία, ο τεχνικός των Τσέχων, Γιάροσλαβ Χρέμπικ, υποστήριξε πως "ήμασταν κοντά στους τρεις βαθμούς (σ.σ. οι Ολλανδοί ισοφάρισαν στο 93’), αλλά για να είμαστε δίκαιοι ο Αγιαξ δεν άξιζε να χάσει". Στον αντίποδα, ο Ντάνι Μπλιντ τόνισε: "Είμαι δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα. Θα έπρεπε να είμαι ικανοποιημένος που σκοράραμε στα τελευταία λεπτά, ωστόσο νομίζω ότι είδε μόνο μία ομάδα να αξίζει τη νίκη και αυτή ήταν ο Αγιαξ".


"Θέμα χώρου"

Χρειάστηκε ένα… παλικαρίσιο γκολ του Ντένις Μπέργκαμπ για να επικρατήσει η Αρσεναλ με 2-1 της Τουν, ωστόσο ο Αρσέν Βενγκέρ δεν είχε παράπονο από τους παίκτες του οι οποίοι ήταν και λιγότεροι, ύστερα από την αποβολή του Φαν Πέρσι: "Παίξανε πολύ αμυντικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν επιτέθηκαν περισσότερο και νομίζω ότι έχασαν ευκαιρία να δημιουργήσουν αναστάτωση". Η απάντηση στον Αλσατό τεχνικό, ωστόσο, ήρθε αμέσως και οφείλεται στον προπονητή των Ελβετών, Ουρς Σένενμπέργκερ: "Δεν νομίζω ότι ήμασταν σε θέση να κερδίσουμε. Η Αρσεναλ έχει καλύτερες μονάδες και εάν προωθούμασταν περισσότερο θα τους αφήναμε χώρο".


Την τελευταία στιγμή

Χρειάστηκε μία καταπληκτική ενέργεια του Φαμπρίτσιο Μίκολι στο 92’ για να σκοράρει η Μπενφίκα στον αγώνα με τη Λιλ και να πάρει τη νίκη, την πρώτη σε επίσημο αγώνα με τον Ρόναλντ Κούμαν στην τεχνική ηγεσία. "Κάναμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη στο τέλος. Ρισκάραμε και αγωνίστηκε μέχρι και ο Μαντόρας μπροστά. Αυτή η επιτυχία θα μας δώσει την απαιτούμενη ηρεμία για τη συνέχεια", τόνισε ο Ολλανδός, ο οποίος δεν ακούει και τα καλύτερα σχόλια στη Λισαβόνα για το ξεκίνημά του.


"Δίκαιη αποβολή"

Το παιχνίδι της Βιγιαρεάλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πολλές καλές στιγμές, αλλά κανένα γκολ. Αντ’ αυτού, το γεγονός που "έκλεψε" την παράσταση ήταν η αποβολή του Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος δέχθηκε δύο κίτρινες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η πρώτη για το τάκλιν του στον Κίκε Αλβάρες και η επόμενη για το ειρωνικό χειροκρότημα στο πρόσωπο του διαιτητή Κιμ Μίλτον Νίλσεν. Ο τεχνικός του, σερ Αλεξ Φέργκιουσον, δεν πήρε το μέρος του ποδοσφαιριστή και τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι με τέτοιον τρόπο στον διαιτητή. Θεωρώ πως η κόκκινη κάρτα ήταν δίκαιη. Δεν του έδωσε άλλωστε κανένα περιθώριο με τη συμπεριφορά του".


News 24/7

24MEDIA NETWORK