Στον Εργοτέλη το ντέρμπι της πρεμιέρας

Στον Εργοτέλη το ντέρμπι της πρεμιέρας

Ο Εργοτέλης ήταν ο νικητής του "μίνι" ντέρμπι στην πρεμιέρα της Β' Εθνικής. Με ένα γκολ στα πρώτα λεπτά επικράτησε του Αρη 1-0, με τον τελευταίο να απογοητεύει και πάλι. Ηττα-σοκ γνώρισε ο Πανσερραϊκός από τον Θρασύβουλο μέσα στις Σέρρες με 2-1. Από τα παιχνίδια της Κυριακής ξεχώρισε η άνετη νίκη της Καστοριάς επί του Πανηλειακού, εντυπωσιακό ντεμπούτο του νεοφώτιστου Χαϊδαρίου στην κατηγορία, 3-1 τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ στην ισοπαλία έμεινε η επίσης "πρωτάρα" φέτος στη Β' Εθνική Βέροια, με την άλλη ομάδα του Βόλου, τη Νίκη.


Εργοτέλης-Αρης 1-0

(5' Νατσέφσκι)


Ο Εργοτέλης ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και ανάγκασε τον Αρη να υποστεί την τρίτη φετινή ήττα, σε διαφορετικές διοργανώσεις. Οι Κρητικοί επικράτησαν με 1-0, αξιοποιώντας την έδρα τους, την ώρα που οι "κιτρινόμαυροι" παρουσιάστηκαν για πολλοστή φορά με προβλήματα στην ανάπτυξη.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

Εργοτέλης-Αρης 1-0
(5' Νατσέφσκι)

Παναχαϊκή-Εθνικός Αστέρας 0-2
(53' Ντεμπά, 89' Ντζιμπούρ)

Χαϊδάρι-ΟλυμπιακόςΒόλου 3-1
(3' Χωριανόπουλος, 7' Κιούρκος, 33' Κριπιντίρης - 17' Μπουέλε)

Καστοριά-Πανηλειακός 3-0
(39' Θωμαϊδης, 51' Ελευθεριάδης, 78' Σουλτανίδης)

Κέρκυρα-Ηλυσιακός 1-0
(10' Κουτσουρές)

Προοδευτική-Καλαμάτα 0-0

Βέροια-Νίκη Βόλου 1-1
(45' Μαρκομιχάλης - 82' πέν. Λαναρής)

Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος 1-2
(πέν. Κυρου - Γιαννακίδης)

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 5' με τον Νατσέφσκι να ευστοχεί σε κοντινό πλασέ και να πετυχαίνει το πρώτο γκολ του νέου πρωταθλήματος. Οσο και αν προσπάθησαν οι παίκτες του Κουούζελα δεν βρήκαν τρόπους να μπουν στην αντίπαλη περιοχή και το πρώτο μέρος βρήκε τον Εργοτέλη να έχει το προβάδισμα.

Στην επανάληψη ο Φινλανδός πέρασε στην θέση του Γκαρσία τον Μπενίσκο, με στόχο να δυναμώσει την επίθεση του. Λίγο αργότερα ο Βανγκελί αντικατέστησε τον Βελώνη, αλλά και πάλι οι Θεσσαλονικείς δεν παρουσίασαν βελτίωση. Μάλιστα ο Εργοτέλης είχε ευκαιρία να κάνει το 2-0 σε μία ευκαιρία του Ογκουνσότο. Στην τελευταία φάση του αγώνα προωθήθηκε μέχρι και ο Μπούτσεκ, αλλά τελικά το 1-0 παρέμεινε, αφού στην αντεπίθεση οι Κρητικοί βρέθηκαν απέναντι σε κενή εστία, αλλά δεν μπόρεσαν να το αξιοποιήσουν.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πόσα, Μάκοφ, Μίχος, Γκιάτας, Κορδονούρης, Χάγκεν, Σουτζής, Σαββίδης (65' Κεφαλούκος), Κόβατς, Ογκουνσότο (87' Γωνιωτάκης), Νατσέφσκι (75' Κοιλιάρας).

ΑΡΗΣ: Μπούτσεκ, Γκουγκουλιάς (70' Ταλιάνι), Ντεκάμπς, Νάιντος, Γόγολος, Γκαρσία (46' Μπενίσκος), Πασσαλής, Βελώνης (55' Βανγκέλι), Μωυσιάδης, Κάσερες, Νεμπεγλέρας.


Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος, ξεχωρίζει η αναμέτρηση μεταξύ Πανσερραϊκού και Θρασύβουλου την Δευτέρα. Η ομάδα του Λάγιος Ντέταρι έχει θέσει ψηλά τον πήχη, καθώς επιθυμεί να επανέλθει στα σαλόνια της Α’ Εθνικής μετά από απουσία 13 ετών. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους στην κατηγορία, ωστόσο, έχουν θέσει ως στόχο αρχικά την παραμονή τους και μετέπειτα μια καλή πορεία, κάτι που αποδεικνύεται από την καλοκαιρινή τους μεταγραφική ενίσχυση (αποκτήθηκαν 13 ποδοσφαιριστές).

Με στόχο την παραμονή ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στην Β’ Εθνική η Βέροια, η οποία υποδέχεται την δυνατή και φέτος, Νίκη Βόλου, ενώ η Προοδευτική με τον Σούλη Παπαδόπουλο να επιστρέφει στον πάγκο της έμεινε στην λευκή ισοπαλία στον Κορυδαλλό με αντίπαλο την Καλαμάτα του Στράτου Βουτσακέλη.

Στην Κέρκυρα, η τοπική ομάδα με τον Μπάμπη Τεννέ στην τεχνική της ηγεσίαεπικράτησε δύσκολα με 1-0 του Ηλυσιακού και ξεκίνησε με το δεξί της υποχρεώσει στη Β'Εθνική, ενώ στην Καστοριά η τοπική ομάδα πήρε σημαντική και συνάμα εύκολη νίκη με 3-0 επί του Πανηλειακού.

Την εντός έδρας ήττα με 2-1γνώρισε ο Πανσερραϊκός, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Θρασύβουλο της Φυλής. Η ομάδα της Μακεδονίας, η οποία έχασε την τελευταία στιγμή πεέρυσι την άνοδο, βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς με τον Γιαννακίδη να σκοράρει για τους "νεοφώτιστους", ενώ ο ίδιος διπλασίασε τα τέρματα το δεύτερο μέρος. Το μόνο που κατάφεραν οι γπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τέλος με πέναλτι του Κύρου.

Στην ισοπαλία 1-1έμειναν Βέροια και Νίκη Βόλου στην Ημαθία, όπου οι "νεοφώτιστοι" βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρη σε μία εκτέλεση φάουλ του Μαρκομιχάλη. Εν τούτοις, η ομάδα του Γιάννη Καλαϊντζίδη ανέκαμψε στο δεύτερο μέρος και σε σουτ του Λαναρή λίγο πριν τη λήξη, ο Ρουμελιώτης σταμάτησε την μπάλα με το χέρι. Ο παίκτης της Βέροιας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ισοφάρισε.

Αρνητική ήταν η πρώτη εμφάνιση της ανανεωμένης Παναχαϊκής μπροστά στον κόσμο της. Οι Πατρινοί γνώρισαν την ανέλπιστη εντός έδρας ήττα από τον Εθνικό Αστέρα με 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK