Στον OTE TV το Champions League και το Europa League

Σε συμφωνία με την TEAM για τα τηλεοπτικά δικαιώματα τόσο του Champions League όσο και του Europa League ήρθε ο OTE TV.

Στον OTE TV το Champions League και το Europa League
2006 GETTY IMAGES

Στον OTE TV κατέληξαν τα δικαιώματα του Champions League και του Europa League για την τριετία 2015-18.

Συγκεκριμένα, το συνδρομητικό κανάλι απέκτησε το πακέτο των αγώνων όσον αφορά στο Champions League, δηλαδή αυτό της Τρίτης που έδειχνε η NOVA, ενώ πήρε όλο το πακέτο του Europa League, το οποίο παύει να προβάλλεται (και) από ελεύθερο κανάλι.

Οπερ σημαίνει πως από την επόμενη σεζόν και για μία τριετία ο ΟΤΕ ΤV θα προβάλλει τους αγώνες του Champions League κάθε Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τη ΝΕΡΙΤ και τον ΑΝΤ1 να ερίζουν για το συγκεκριμένο πακέτο. Το ελεύθερο κανάλι θα μεταδίδει έναν αγώνα Champions League κάθε Τετάρτη, κάτι που είναι υποχρεωτικό βάσει προκήρυξης. Αρα ο ΟΤΕ θα δείχνει πλέον τα 15 από τα 16 παιχνίδια κάθε αγωνιστικής. Ολα της Τρίτης και όλα -πλην ενός- της Τετάρτης.

Σε διαπραγμάτευση Γερμανία και Ισπανία

Mετά από αυτή την εξέλιξη, ο ΟΤΕ TV θα δείχνει από την επόμενη σεζόν τις εξής διοργανώσεις: Premier League, Serie A, Champions League, Europa League, Προκριματικά Euro 2016.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την Primera Division και την Bundesliga θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση στο τέλος της σεζόν και εδώ στρέφεται το τηλεοπτικό ενδιαφέρον των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων που "διψούν", αφού το ισπανικό και το γερμανικό πρωτάθλημα δεν αποκλείεται να βρουν νέα "τηλεοπτική" στέγη από την επόμενη περίοδο.

Εν κατακλείδι, παραμένει η επιλογή του αγώνα της Τετάρτης από το ελεύθερο κανάλι, αλλά "κόβονται" από την UEFA - TEAM κάποιες μεταδόσεις από τη φάση των "16" και μετά. Σε εκείνες τις φάσεις ορισμένα παιχνίδια θα μεταδίδονται από το συνδρομητικό. Το ίδιο ισχύει και για τα προκριματικά και τα πλέι οφ του Αυγούστου, που το "πλεονέκτημα" θα το έχει ο ΟΤΕ.

Στα 40 εκ. ευρώ η συμφωνία

Σχετικά με το οικονομικό κομμάτι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμφωνία για το "πακέτο" του Champions League έκλεισε στα 25 εκατομμύρια ευρώ για τα παιχνίδια της Τρίτης και 10 εκατομμύρια ευρώ για αυτά της Τετάρτης, το σύνολο 35 εκ. ευρώ. Σε αυτά προσθέστε 5 εκατομμύρια για τα παιχνίδια του Europa League, που σημαίνει πως το συνολικό ποσό έφτασε τα 40 εκατομμύρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK