ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στον τελικό Σαμπντόρια, Λάτσιο (vids)

Ημέρες 1994 θα ξαναζήσει η Σαμπντόρια, η οποία 15 χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση του τελευταίου τροπαίου της, του κυπέλλου Ιταλίας, έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά την πρόκρισή της στον τελικό του θεσμού αντί της Ιντερ. Οι "μπεργκαμάσκι" ολοκλήρωσαν την έκπληξη των ημιτελικών, αφού μετά τη νίκη τους με 3-0 στη Γένοβα στο πρώτο ματς, άντεξαν και ηττήθηκαν μόλις με 1-0 από τους πρωταθλητές Ιταλίας και συνεχίζουν μέχρι το "Ολίμπικο".

Στον τελικό Σαμπντόρια, Λάτσιο (vids)
Viggo Mortensen

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όμως, τους δυσκόλεψε αρκετά την ζωή, αφού δοκίμασε ουκ ολίγες φορές τα αντανακλαστικά του Λούκα Καστελάτσι. Στο 27′ τον νίκησε με όμορφο σουτ, λίγο αργότερα δεν τα κατάφερε με την κεφαλιά του, ενώ είχε και δοκάρι σε εξαιρετική λόμπα. Προς το τέλος του ημιχρόνου, έβγαλε επικίνδυνη πάσα στον Χούλιο Κρους (που αγωνίστηκε ως βασικός μαζί και με τον Μάριο Μπαλοτέλι στην επιθετική τριπλέτα που επέλεξε ο Ζοζέ Μουρίνιο για την ανατροπή), ωστόσο ο Αργεντινός επιθετικός αστόχησε. Ο Σουηδός, από την πλευρά του, είχε κι άλλες καλές στιγμές στο δεύτερο μέρος, όπως και ο Ερνάν Κρέσπο, η έσχατη λύση του Μουρίνιο, δίχως αποτέλεσμα. Ο Αντόνιο Κασάνο θα μπορούσε να είχε “καθαρίσει” σε εκείνο το σημείο το ματς, αλλά και αυτός ήταν άστοχος και εν τέλει για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια οι “νερατζούρι” δεν θα βρεθούν στον τελικό του θεσμού για να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Για έκτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2004, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο, η Λάτσιο προκρίνεται στον τελικό, μετά τον θρίαμβό της στο Τορίνο με αντίπαλο τη Γιουβέντους. Οι “λατσιάλι” επιβλήθηκαν με 2-1 της “γηραιάς κυρίας” και έτσι πλαισίωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρώτη νίκη τους, στη Ρώμη με 2-1. Η αλήθεια είναι, πάντως, πως ο Κλαούντιο Ρανιέρι είχε επιλέξει την… ομάδα που θα περάσει στον τελικό πριν τον αγώνα. Ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε μία ενδεκάδα με πολλούς αναπληρωματικούς και μεταξύ αυτών ο 19χρονος Λορέντζο Αριαούντο στην άμυνα. Δίχως Μάουρο Καμορανέζι, Πάβελ Νέντβεντ και Μάρτιν Πόουλσεν στο κέντρο, οι “μπιανκονέρι” δεν ήταν σε θέση να πιέσουν για την ανατροπή και το εκπληκτικό τέρμα του Μάουρο Σάρατε στο 38’ ουσιαστικά έβαλε την “ταφόπλακα” στις ελπίδες πρόκρισης. Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αλεκσάνταρ Κολάροφ με κόντρα σε σέντρα αύξησε το προβάδισμα της ομάδας του Ντέλιο Ρόσι. Η είσοδος του Καμορανέζι (ο οποίος αποβλήθηκε στο 82′) και του Αλεσάντρο ντελ Πιέρο λίγο αργότερα έφεραν τη μείωση του σκορ για τους γηπεδούχους, αλλά ήταν αργά.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς, το πανό (μισό με μαύρα γράμματα, μισό με άσπρα) με το μήνυμα “Ντάβιντς, Ζέεντορφ, Σισοκό, πρωταθλητές μαύροι, είδωλα πραγματικά” των φίλων της Γιουβέντους, μερίδα εκ των οποίων κατηγορήθηκε στο ματς με την Ιντερ πως αποδοκίμασε με ρατσιστική συμπεριφορά τον Μάριο Μπαλοτέλι και γι’ αυτό ο σύλλογος τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Πρώτοι αγώνες

Λάτσιο-Γιουβέντους 2-1
(65′ Πάντεφ, 91′ Ρόκι – 34′ Μαρκιόνι)

Σαμπντόρια-Ιντερ 3-0

(9′ Κασάνο, 30′, 42′ Πατσίνι)

Επαναληπτικοί

Γιουβέντους-Λάτσιο 1-2
(64′ ντελ Πιέρο – 38’ Σάρατε, 52’ Κολάροφ)

Ιντερ-Σαμπντόρια 1-0
(27′ Ιμπραΐμοβιτς)

Τελικός

“Ολίμπικο”, Ρώμη

13/05 22:00 Σαμπντόρια-Λάτσιο


Γιουβέντους-Λάτσιο 1-2

Ιντερ-Σαμπντόρια 1-0


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ