Στους κορυφαίους Ρεχάγκελ, Νικοπολίδης

Μια ακόμα διάκριση απολαμβάνουν δύο από τα στελέχη της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Ο Οτο Ρεχάγκελ και ο Αντώνης Νικοπολίδης βρίσκονται μεταξύ των 15 καλύτερων προπονητών και τερματοφυλάκων αντίστοιχα για το2003.Κορυφαίος προπονητής ο Σαντινί, καλύτερος τερματοφύλακας ο Μπουφόν. Οι... ξενιτεμένοι του Ρεχάγκελ για το φιλικό με τη Βουλγαρία. Στην αγορά φορητού απινιδωτή προχώρησε η ΕΠΟ. Aρχισε το"χτίσιμο"των... νέων Ελπίδων με "λευκή" ισοπαλία κόντρα στην Ουκρανία

Στους κορυφαίους Ρεχάγκελ, Νικοπολίδης
Νέες διακρίσεις απολαμβάνουν τα μέλη της Εθνικής μας ομάδας Ποδοσφαίρου μετά την πρόκριση τους στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Στατιστικής και Ιστορίας του Ποδοσφαίρου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ και ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, Αντώνης Νικοπολίδης βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές και τερματοφύλακες του κόσμουαντίστοιχα για το έτος 2003.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός τεχνικός καταλαμβάνει τη 12η θέση στη σχετική βαθμολογία έχοντας 23 βαθμούς ξεπερνώντας ακόμα και προπονητές ισχυρότερων δυνάμεων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Πίσω του βρίσκονται οι Ρούντι Φέλερ, Σενόλ Γκιουνές, Ινάκι Σάεθ και Ντικ Αντβοκαντ. Καλύτερος στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ο τεχνικός της εθνικής Γαλλίας, Ζακ Σαντινί.

Μία θέση πιο κάτω ( 13η) βρίσκεται ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος για έξι συνεχόμενες αναμετρήσεις δεν δέχθηκε γκολ στα προκριματικά του EURO βρίσκεται μπροστά ακόμα και από τον Χοσέ Λουί Σιλαβέρτ, ο οποίος είναι μια θέση πιο κάτω. Σε αυτήν την κατηγορία πρώτευσε ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Τζιανλουΐτζι Μπουφόν.


Συνοπτικά οι λίστες



Προπονητές





Θέση

Ονομα

Ομάδα

Βαθμοί

1.

Ζακ Σαντινί

Γαλλία

150

2.

Κάρελ Μπρούκνερ

Τσεχία

133

3.

Σβεν Γκόραν Ερικσον

Αγγλία

74

4.

Κάρλος Αλμπερτο Παρέιρα

Βραζιλία

52

5.

Μαρσέλο Μπιέλσα

Αργεντινή

43

6.

Τζιοβάνι Τραπατόνι

Ιταλία

43

7.

Βινφριντ Σέφερτ

Καμερούν

42

8.

Αλεξάνταρς Στάρκοφς

Λετονία

33

9.

Μόρτεν Ολσεν

Δανία

31

10.

Λουίς Φελίπε Σκολάρι

Πορτογαλία

31

11.

Ρικάρντο Λα Βόλπε

Μεξικό

29

12.

Οτο Ρεχάγκελ

Ελλάδα

23

13.

Ρούντι Φέλερ

Γερμανία

22

14.

Σενόλ Γκιουνές

Τουρκία

21

15.

Ραμόν Καράσκο

Ουρουγουάη

19



Τερματοφύλακες





Θέση

Ονομα

Σύλλογος

Ομάδα

Βαθμοί

1.

Τζιανλουίτζι Μπουφόν

Γιουβέντους

Ιταλία

186

2.

Ικερ Κασίγιας

Ρεάλ Μαδρίτης

Ισπανία

112

3.

Ολιβερ Καν

Μπάγερν Μον.

Γερμανία

106

4.

Ντίντα

Μίλαν

Βραζιλία

99

5.

Φραντσέσκο Τόλντο

Ιντερ

Ιταλία

36

6.

Ρομπέρτο Αμπονταντζιέρι

Μπόκα Τζούνιορς

Αργεντινή

35

7.

Τίμο Χίλντεμπραντ

Στουτγκάρδη

Γερμανία

35

8.

Τιμ Χάουαρντ

Μάντσεστερ Γ.

ΗΠΑ

26

9.

Φαμπιάν Μπαρτέζ

Μαρσέιγ

Γαλλία

23

10.

Πετρ Τσεχ

Ρεν

Τσεχία

18

11.

Κάρλο Κουντιτσίνι

Τσέλσι

Ιταλία

17

12.

Ιβάν Πελιτσόλι

Ρόμα

Ιταλία

17

13.

Αντώνης Νικοπολίδης

Παναθηναϊκός

Ελλάδα

16

14.

Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ

Πενιαρόλ

Παραγουάη

15

15.

Σεργκέι Οφτσίνικοφ

Λοκομοτίβ Μόσχας

Ρωσία

15



Οι... ξενιτεμένοι για το φιλικό με τη Βουλγαρία

Επτά ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε συλλόγους του εξωτερικού κάλεσε ο κ. Οτο Ρεχάγκελ για το φιλικό αγώνα Ελλάδα-Βουλγαρία, που θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι παίκτες στους οποίους απηύθυνε πρόσκληση ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι οι Νίκος Νταμπίζας (Λέστερ), Ντέμης Νικολαΐδης (Ατλέτικο Μαδρίτης), Τάκης Φύσσας (Μπενφίκα), Τραϊανός Δέλλας (Ρόμα), Ζήσης Βρύζας (Φιορεντίνα), Αγγελος Χαριστέας (Βέρντερ Βρέμης), Στέλιος Γιαννακόπουλος (Μπόλτον). Ο Γιώργος Καραγκούνης δεν κλήθηκε, προκειμένου να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής, λόγω της αποβολής του στο διεθνή φιλικό αγώνα Πορτογαλία-Ελλάδα.

Οι Βούλγαροι διεθνείς ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε συλλόγους του εξωτερικού και έχουν κληθεί από τον κ. Πλάμεν Μαρκόφ είναι οι Μίλεν Πετκόφ (ΑΕΚ), Πρέντρακ Πάζιν (Σαχτιόρ), Ιβάιλο Πετκόφ (Φενέρμπαχτσε), Στίλιαν Πετρόφ (Σέλτικ), Γκεόργκι Πέεφ (Ντιναμό Κιέβου), Μάριαν Χριστόφ (Καϊζερσλάουτερν), Μάρτιν Πετρόφ (Βόλφσμπουργκ), Ζντράφκο Λαζάροφ (Γκαζιαντεσπόρτ), Ντιμίτρ Μπερμπάτοφ (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Βλαντιμίρ Μάντσεφ (Λιλ).


-**- Στην αγορά φορητού απινιδωτή προχώρησε η ΕΠΟ.

-**- Aρχισε το "χτίσιμο" των... νέων Ελπίδων με "λευκή" ισοπαλία κόντρα στην Ουκρανία

News 24/7

24MEDIA NETWORK