Στους ομίλους η Γαλατάσαραϊ, κύπελλο η Σεντ Τζόνστον

Η Γαλατάσαραϊ έκανε το χρέος της απέναντι στην Ερτζίγεσπορ και τερμάτισε στη 2η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος, που της δίνει "εισιτήριο" για τους ομίλους του Champions League. Η Σεντ Τζόνστον κατέκτησε τον πρώτο σημαντικό τίτλο της 130ετούς ιστορίας της, το Κύπελλο Σκοτίας.

Στους ομίλους η Γαλατάσαραϊ, κύπελλο η Σεντ Τζόνστον

Süper Lig

Με τη Φενέρμπαχτσε εκτός μάχης στην Ευρώπη λόγω της τιμωρίας της, Γαλατάσαραϊ και Μπεσίκτας διεκδίκησαν μέχρι τέλους την είσοδό τους στους ομίλους του Champions League. Η "τσιμπόμ" αναδείχθηκε νικήτρια σε αυτήν τη μάχη, αφού επικράτησε 2-1 της Ερτζίγεσπορ, την ώρα που το συγκρότημα του Σλάβεν Μπίλιτς έμενε στην ισοπαλία 1-1 με αντίπαλο την Γκεντσλερμπιρλιγκί και θα περιοριστεί στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Φάνης Γκέκας δεν σκόραρε στα 90 λεπτά που αγωνίστηκε με την Κόνιασπορ κόντρα στην Εσκισεχίρσπορ και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 13 γκολ και στην 5η θέση του πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης αγωνίστηκε για 65 λεπτά στην εντός έδρας ήττα 2-0 της ουραγού Καϊσερίσπορ από την πρωταθλήτρια Φενέρμπαχτσε.

Στους ομίλους η Γαλατάσαραϊ, κύπελλο η Σεντ Τζόνστον

Α' Κατηγορία

Η διακοπή του... τελικού πρωταθλήματος μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ κράτησε τα πάντα ανοιχτά, όσον αφορά στη μάχη του τίτλου. Στα πιο χαμηλά στρώματα, ο Ερμής Αραδίππου επικράτησε 2-1 της Ομόνοιας και τερμάτισε πάνω από το "τριφύλλι", στην 4η θέση.

Στους ομίλους η Γαλατάσαραϊ, κύπελλο η Σεντ Τζόνστον

Scottish Cup

Το πρώτο σημαντικό τρόπαιο της ιστορίας της πανηγυρίζει η Σεντ Τζόνστον, η οποία κατέκτησε το Κύπελλο Σκοτίας επικρατώντας 2-0 της Νταντί Γιουνάιτεντ στον τελικό του θεσμού. Η ομάδα του Τζάκι Μακναμάρα είχε δύο δοκάρια, αλλά τα γκολ των Στίβεν Άντερσον και Στίβεν Μακλίν αποδείχθηκαν πιο καθοριστικά. Ο Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ) και ο Βαγγέλης Οικονόμου (Ρος Κάουντι) έχουν ολοκληρώσει τις φετινές υποχρεώσεις τους.

Premier League Ουκρανίας

Η Γκόβερλα του Σωτήρη Μπαλάφα δεν κατάφερε να ταξιδέψει στη Σεβαστούπολη για το παιχνίδι κόντρα στην τοπική ομάδα λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Οι υπόλοιποι Έλληνες του εξωτερικού

Στη Ρουμανία, ο Μανώλης Παπαστεριανός αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του 1-1 της Κονκόρντια με την Μποτοσάνι. Ο Παντελής Καπετάνος έμεινε εκτός αποστολής στη "λευκή" ισοπαλία της Στεάουα με τον Πετρολούλ, ενώ ο Λεωνίδας Παναγόπουλος είδε από τον πάγκο τη συντριβή της Σαγκεάτα (που κινδυνεύει με υποβιβασμό) με 4-1 από την Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Στην Ουγγαρία, η αναμέτρηση της Πούσκας του Βασίλη Αποστολόπουλου, με την Ντεμπρετσένι, αναβλήθηκε λόγω κακού αγωνιστικού χώρου.

Στη Βουλγαρία, ο Στέλιος Ηλιάδης δεν αγωνίστηκε στην ισοπαλία 1-1 της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ με την ΤΣΣΚΑ στη Σόφια.

Οι Θανάσης Καραγκούνης (Τσβόλε), Κώστας Λάμπρου (Φέγενορντ), Θάνος Πέτσος (Ραπίντ Βιέννης), Ταξιάρχης Φούντας (Γκρέντινγκ) και Χρήστος Παπαδημητρίου δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις τη φετινή σεζόν με τις ομάδες τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK