Στραματσόνι: "Πράξεις εκφοβισμού, επιβάλλεται ανακατασκευή"

Ο "διαφορετικός" Αντρέα Στραματσόνι και η συνέντευξή του στο ιταλικό ραδιόφωνο "Radio 1" για την αναβολή στο ελληνικό πρωτάθλημα, την κατάσταση στο ποδόσφαιρο και το restart α-λα ιταλικά που πρέπει να γίνει! Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο κόουτς του Παναθηναϊκού.

Στραματσόνι: "Πράξεις εκφοβισμού, επιβάλλεται ανακατασκευή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια πολύ "διαφορετική" συνέντευξη παραχώρησε ο Αντρέα Στραματσόνι στην εκπομπή "Anch'IoRadioSport" του ιταλικούRadio1, μιλώντας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη νέα αναβολή μετά τη φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα, την ελληνική κρίση αλλά και την αλλαγή στον πάγκο της Ιντερ εν όψει τουclasicoμε τη Μίλαν και τον Παναθηναϊκό…

Η αρχική κουβέντα επικεντρώθηκε στην αναστολή των πρωταθλημάτων μετά την επίθεση στην εξοχική κατοικία του Γιώργου Μπίκα, με τον "Στράμα" να τονίζει: "Δεν είναι μια καλή στιγμή στην Ελλάδα. Όντας ένα κομμάτι αυτού του ποδοσφαίρου, το σχόλιό μου δεν μπορεί παρά να είναι πως είμαι σοκαρισμένος. Τέτοιες πράξεις εκφοβισμού δεν είναι καθόλου καλή ένδειξη για το ποδόσφαιρο και είναι σημαντικό να σταματήσουμε και να σκεφτούμε.

Όπως έχει επικοινωνήσει προς τα έξω η κυβέρνηση δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση ούτε την επόμενη Κυριακή. Οπότε η ομάδα μου θα πάει απευθείας ως έχει την επόμενη Πέμπτη για το ματς με τον Αγιαξ. Όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα έχουν σταματήσει, δικαιολογημένα, αν δει κανείς τα σοβαρά περιστατικά που έχουν συμβεί. Το θέμα πλέον είναι περισσότερο πολιτικό, παρά αθλητικό. Η κίνηση αυτή, που δείχνει εντυπωσιακή, προτάθηκε απ’ τηνUEFAμετά τον εμπρησμό που έγινε, αφού δεν είναι αποδεκτό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. ΗUEFAδεν έχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την Ομοσπονδία…".

"ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ"

Για το μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως: " Πρώτα απ’ όλα δεν είναι εύκολη στιγμή για εμάς, επειδή ο πρόεδρός μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, για να επανέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο εκεί που πρέπει να βρίσκεται κανονικά. Από την ανθρώπινη πλευρά, αυτά τα πράγματα είναι άσχημα για το παιχνίδι γενικότερα. Είναι πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Ελπίζω, όπως σε όλα τα πράγματα, θα μπορέσουν να υπάρξουν αλλαγές για να γίνει μια “ανακατασκευή” όλου αυτού, όπως έγινε στο παρελθόν στην Ιταλία…". Για την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία, υπογράμμισε ότι: "Η εποχή μετά την κρίση, σημάδεψε σε μεγάλο βαθμό την πολιτική διαδρομή. Η ποιότητα ζωής έχει επιστρέψει σε καλό επίπεδο, οι Ελληνες είναι ένα έθνος που διανύει μια περίοδο εξελίξεων, αλλά η Αθήνα εξακολουθεί να είναι πολύ όμορφη…".

"ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΠΙΟΛΙ"

Η συζήτηση πήγε ακολούθως στην επιλογή του Στέφανο Πιόλι στον πάγκο της Ιντερ, με τον "Στράμα" να είναι απόλυτα σύμφωνος: "Μιλάω συχνά με τον Αουσίλιο (σ.σ. αθλητικός διευθυντής της Ιντερ) και τον Μοράτι και νομίζω ότι ήταν μια πολύ σωστή και έξυπνη επιλογή. Ενας ξένος προπονητής θα χρειαζόταν πολύ χρόνο. Ο Πιόλι είναι ένας προετοιμασμένος κι έτοιμος προπονητής. Νομίζω ότι ήταν η πιο σοφή επιλογή. Δεν θα έχει εύκολη εκκίνηση, ίσως και γιατί το γκρουπ που έχει να διαχειριστεί είναι πολύ μεγάλο, όμως μπορεί να τα καταφέρει. Μπορεί να “ανθίσει” και πάλι η Ιντερ και να βγάλει μεγαλύτερη ποιότητα στο γήπεδο. Η σημερινή ομάδα χτίστηκε με τους “καλύτερους παίκτες για τη συγκεκριμένη στιγμή”. Ως προπονητής είναι λογικό να έχεις 30 παίκτες στη διάθεσή σου, για να κάνει τις επιλογές σου. Όταν όμως αφήνεις έξω τους παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα, πρέπει να πας αμέσως μπροστά χωρίς να κοιτάξεις πίσω. Ο προπονητής πρέπει να επικεντρωθεί σε μάξιμουμ 18-20 παίκτες και στη συνέχεια να δουλέψει καλά για το μεταγραφικό παράθυρο του Γενάρη".

Οσο για το ποιος παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ιταλία; "Σ’ αυτό είμαι ίσως λίγο… προκατειλημμένος, διότι ο Σπαλέτι ήταν ο δάσκαλός μου. Νομίζω ότι οι “τζιαλορόσι” (σ.σ. Ρόμα) εκφράζουν ένα πολύ πιο ωραίο ποδόσφαιρο. Η Γιουβέντους είναι πιο αποτελεσματική και λιγότερο θεαματική. Η Ρόμα ωστόσο έχει βρει ένα σωστό δρόμο για να συνεχίζει, ενώ η Νάπολι έχει δυσκολίες, διότι έχει μείνει “ορφανή” από κεντρικό επιθετικό. Οι “νερατζούρι” ζουν σε ένα περιβάλλον με μεγάλες στιγμές ενθουσιασμού κι αντίστοιχα μεγάλης απογοήτευσης. Αν ο Πιόλι κάνει ένα σερί από καλά αποτελέσματα, η Ιντερ έχει ακόμη χρόνο για να πιάσει την 3θέση".

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Για την αλλαγή γενεών στο ιταλικό ποδόσφαιρο και τη νεανική εθνική Ιταλίας, ο 40χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού, υποστήριξε πως "…έχω προσωπική γνώση και γνώμη γι’ αυτή την κατάσταση. Εχω προπονήσει αυτή τη γενιά παικτών (σ.σ. ως προπονητής στις ακαδημίες της Ρόμα και της Ιντερ. Αυτό ακούμπησε πλέον τις αλλαγές που γίνονται και στην εθνική. Ο ίδιος ο Σάκι ήθελε αυτή την εξέλιξη. Πάντα υποστήριζα πως η “δεξαμενή” του ποδοσφαίρου μας, είναι αξιοζήλευτη από πολλούς στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια γενιά που ευλόγησε τον τρόπο για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι “αλλαγές” και οι μεταβάσεις μέσα στις εθνικές ομάδες, απ’ τις μικρότερες στη μεγάλη. Αυτή η δουλειά έχει γίνει απ’ τους προπονητές και είναι πλέον όλοι πιο έτοιμοι. Δρέπουμε πλέον τους καρπούς αυτών των αποφάσεων".

Οσο για την εθνική ομάδα και τη δυσκολία που θα έχει απέναντι στη Γερμανία ; "Κατανοώ απόλυτα τα λόγια του Βεντούρα (σ.σ. Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας), διότι η εθνική είναι μια ομάδα που εξελίσσεται. Ο αγώνας εναντίον της Γερμανίας (σ.σ. φιλικό, το βράδυ της Τρίτης 15/11) είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα, από μια κλασική φιλική αναμέτρηση στο γήπεδο. Η Γερμανία είναι μια ομάδα που σου βάζει δύσκολα και σου δείχνει να αντιληφθείς που είναι τα όριά σου, ωστόσο απ’ την άλλη το συγκεκριμένο ματς, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τον προπονητή να κατανοήσει ακόμη καλύτερα το ταλέντο που έχει στα χέρια του…"

"ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΙΝΤΕΡ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ"

Την Κυριακή έχειclasicoανάμεσα σε Ιντερ και Μίλαν. Τα προγνωστικά του Στραματσόνι; "Η Ιντερ θα πάει πλέον με μεγαλύτερη σιγουριά, η Μίλαν με πιο ξεκάθαρες ιδέες. Απ’ την άλλη πλευρά ο Πιόλι έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή, διότι μέσα σε δύο εβδομάδες θα πρέπει να ακολουθήσει πολλές συμβουλές και να ακολουθήσει κάθε λεπτό της προπόνησης. Πρέπει να ακολουθήσει τα δικά του πιστεύω για τους παίκτες στους οποίους θα ποντάρει. Η Ιντερ είναι ακόμη μια ομάδα με αβεβαιότητες, αλλά απ’ την άλλη αυτό μπορεί να αποτελέσει και ένα αβαντάζ, διότι η Μίλαν δεν θα ξέρει ποια Ιντερ θα αντιμετωπίσει".

Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ…

Στο φινάλε της συνέντευξής του στο ιταλικό ραδιόφωνο, ο Στραματσόνι αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα του να εργάζεται ένας Ιταλός τεχνικός στο εξωτερικό . "Η πρώτη παρατήρηση ήταν δύναμη και το ενδιαφέρον που υπήρχε όταν ένα πολύ μεγάλο διεθνές κλαμπ, όπως ο Παναθηναϊκός ζήτησε να συνεργαστούμε. Η γοητεία του να εργάζεσαι για ένα τέτοιο κλαμπ, με τόσους οπαδούς, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Αναμφίβολα είναι μια μεγάλη εμπειρία, γιατί όλα τα αντιμετωπίζω όλα χρησιμοποιώντας τα αγγλικά, κι αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που διαρκώς εξελίσσεται είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Η Ιταλία παραμένει το πρώτο μου σπίτι, αλλά αυτή η δυνατότητα μου αφήνει ανοικτές, πολλές πόρτες...".

News 24/7

24MEDIA NETWORK