Στραματσόνι: "Ξεχωριστός ο Καμπιάσο, αλλά έχουμε κι εμείς τέτοιους παίκτες"

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε πριν από το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και έδειξε αισιόδοξος για μία επιτυχία.

Στραματσόνι: "Ξεχωριστός ο Καμπιάσο, αλλά έχουμε κι εμείς τέτοιους παίκτες"
Στραματσόνι-Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντρέα Στραματσόνι έπλεξε το εγκώμιο του Μάρκο Σίλβα και του Εστεμπάν Καμπιάσο πριν από το ντέρμπι, τόνισε ότι τα συστήματα δεν θα παίξουν ρόλο σε έναν τέτοιο αγώνα και έδωσε τα εύσημα στους παίκτες του για τη δουλειά τους.

Οι δηλώσεις Στραματσόνι στη "Nova"

Το σπουδαιότερο παιχνίδι της φετινής σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι σκέψεις του Αντρέα Στραματσόνι πριν απ' αυτό το ματς;

"Ασφαλώς, βιώνοντας τούτη εδώ την πόλη όπως είναι η Αθήνα, βιώνοντας την ομάδα αυτή, βιώνοντας το περιβάλλον αυτό, άμεσα μπορώ να σας πω ότι δεν πρόκειται για ένα κοινό ματς, δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Είναι το παιχνίδι της χρονιάς. Πολύ σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς και πρέπει να ικανοποιήσουμε από τον πρόεδρο μας μέχρι τους οπαδούς μας. Σας λέω ότι περπατώντας καθημερινά στον δρόμο συναντώ οπαδούς μας που με ρωτάνε ποιες είναι οι σκέψεις μου γι' αυτό το παιχνίδι και θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Θεωρείτε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία των παικτών του Παναθηναϊκού αλλά και προσωπικά για να δώσετε λίγη χαρά στους οπαδούς της ομάδας;

"Γνωρίζουμε ότι η περίοδος που διανύουμε δεν είναι η θετικότερη για εμάς. Ασφαλώς, όμως, το παιχνίδι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το περιμένουν οι οπαδοί μας, το περιμένουμε κι εμείς και θα δώσουμε όλη την ενέργεια μας στο γήπεδο για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Πού μπορεί να κριθεί το παιχνίδι της Κυριακής; Υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί που είναι ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στην πρώτη θέση. Όπως συνηθίζουμε να λέμε στην Ελλάδα όμως, σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζει κανένα ρόλο η βαθμολογία...

"Ασφαλώς δεν παίζει κανέναν ρόλο η βαθμολογία αυτή τη στιγμή, αλλά πρόκειται για ένα μεμονωμένο παιχνίδι. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά όλοι μας και βλέπω τους ποδοσφαιριστές μου να είναι συνειδητοποιημένοι. Γνωρίζουν ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί υπάρχει η αξία του αντιπάλου, όμως εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό και θα έχουμε όλα τα δυνατά κίνητρα για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

Είναι ντέρμπι και για εσάς σε προσωπικό επίπεδο, απέναντι στον κ. Σίλβα;

"Ναι, αλλά δεν σκέφτομαι προσωπικά τον εαυτό μου. Σκέφτομαι την ομάδα συλλογικά. Σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό και βεβαίως εγώ είμαι ο οδηγός, ο τιμονιέρης της ομάδας, ηγούμαι αυτής και έχω να πω ότι δεν υπάρχει φόβος, δεν φοβόμαστε, οι παίκτες δεν φοβούνται. Είναι πάρα πολύ συνειδητοποιημένοι, θα παίξουμε με την αξία μας και πραγματικά στοχεύουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Το γεγονός ότι το παιχνίδι του πρώτο γύρου δεν έγινε ποτέ, πεισμώνει ακόμα περισσότερο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού;

"Προφανώς ήταν ένα λυπηρό γεγονός, εμείς θέλαμε να έχουμε παίξει αυτό το παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας. Γνωρίζουμε τι έχει συμβεί αλλά δεν θα ήθελα να κάνω σχόλια επ' αυτού. Απλώς θα πρέπει να σκεφτούμε το ποδόσφαιρο την προσεχή Κυριακή, το ματς που μας περιμένει και εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου να έχουμε κατά νου μόνο το παιχνίδι για να μπορέσουμε να αποδώσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Τι γνώμη έχετε σχηματίσει για τον Ολυμπιακό;

"Είναι γνωστό το τι προηγήθηκε στην περίοδο των μεταγραφών και τις αγορές που έκανε ο Ολυμπιακός. Εγώ δεν θα ήθελα να κρίνω αυτήν τη στιγμή τα του οίκου άλλων, μόνο να επιφυλαχθώ για τη δική μου ομάδα. Ο Ολυμπιακός στα μάτια του κόσμου και των οπαδών του είναι γνωστή η εικόνα που έχει. Εμείς θα σκεφτούμε τη δική μας ομάδα, πάντα με γνώμονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Αν είχατε την ευκαιρία να έχετε μόνο έναν παίκτη του Ολυμπιακού ποιος θα ήταν αυτός;

"Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τους παίκτες μου. Έχουν επιστρέψει όλοι από τους τραυματισμούς που είχαν, εγώ σκέφτομαι μόνο την ομάδα μου, το πνεύμα ενότητας που διακατέχει την ομάδα μου και είμαι περήφανος για το πνεύμα που υπάρχει στην ομάδα μου".

Ποια η γνώμη σας για τον κ. Σίλβα;

"Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε πολύ σύντομα κατά την διάρκεια του πρώτου παιχνιδιού που δεν έγινε. Είναι ένας νέος προπονητής με πολύ ποιοτικές ιδέες και αν εξαιρέσουμε το ματς της Κυριακής θα του ευχόμουν καλή τύχη σε όλη του την καριέρα".

Είδαμε τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη Κυριακή να έχει καλή απόδοση και με το 4-2-3-1 και με το 4-4-1-1 που χρησιμοποίησε. Είναι δυο από τα συστήματα που έχει στο μυαλό του και για το ντέρμπι;

"Όπως είπα και στους παίκτες μου, ήδη από την πρώτη μέρα αυτής της εβδομάδας στην διάρκεια των προπονήσεων, το ματς που έρχεται είναι ένα παιχνίδι εκτός σχημάτων. Στο παιχνίδι της Κυριακής θα νικήσουν αυτοί που στο ένας προς ένας θα μπορέσουν να επικρατήσουν. Είναι η πρώτη Κυριακή, παρότι εγώ ακολουθώ συγκεκριμένες τακτικές, που θα ήθελα να πω ότι βγαίνει έξω από χαρακτηριστικά σχήματα και πλαίσια. Θα υπάρξουν έντεκα δίδυμα αντιπάλων και όποιοι νικήσουν στα περισσότερα απ' αυτά, θα κατακτήσουν και τη νίκη".

Είναι η μοναδική στιγμή μέσα στη χρονιά που δεν υπάρχουν τραυματίες. Αισθάνεστε λίγο πιο άνετα, έχοντας τόσες λύσεις στην διάθεση σας;

"Είναι κάτι το οποίο ήδη έχω κουβεντιάσει με τον πρόεδρο μας. Η ιδέα του να έχουμε στη διάθεση μας περισσότερα όπλα διαθέσιμα, τα οποία θα μπορούν με τη σειρά τους να μετατραπούν σε προστιθέμενη αξία, είτε πρόκειται για την έναρξη του αγώνα είτε στη διάρκεια του, για να μπορέσουμε να φέρουμε σε δυσκολία τον αντίπαλο. Σας θυμίζω την περασμένη Κυριακή, από τη στιγμή που μπήκε ο Λέτο, άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού".

Γράφτηκε στην Ιταλία ότι υπήρξε ένα ενδιαφέρον από την Αταλάντα. Υπήρξε κάποια ενόχληση;

"Έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και νιώθω άριστα στο πλαίσιο της ομάδας που βρίσκομαι. Έχω αναλάβει μια τεράστια ευθύνη απέναντι στον πρόεδρο, στους παίκτες και στον κόσμο της ομάδας, να χτίσουμε έναν Παναθηναϊκό άξιο για το μέλλον. Αν δεν αλλάξει ιδέα ο πρόεδρος, εύχομαι να εργάζομαι καθημερινά, έχοντας κατά νου αυτή τη φιλοσοφία".

Έχετε μιλήσει με τον Καμπιάσο;

"Όχι, αλλά είδα τον Καμπιάσο με τον οποίο θα είμαστε αντίπαλοι την Κυριακή. Πρόκειται για έναν πρωταθλητή. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης, αλλά έχουμε και εμείς παίκτες πρωταγωνιστές μεγάλου κύρους. Το παιχνίδι θα το δουν αρκετοί φίλαθλοι στην Ελλάδα και στην Ιταλία και εύχομαι να χαρίσει ένα όμορφο θέαμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Derby stories by Zastro

Με Τελάντερ στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Aίτημα εξαίρεσης του Μάνταλου κατέθεσε ο Παναθηναϊκός

Photo Credits: Actionimages.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ