Super League 2: Όποιος προλάβει την άνοδο πήρε

Μοιράσαμε τις πιθανότητες που αντιστοιχούν σε Λεβαδειακό, Ιωνικό, Εργοτέλη και Ξάνθη. Τις 4 ομάδες που ερίζουν για την πρωτιά ανόδου στη Super League 2.

Ξάνθη και Ιωνικός, δύο από τις ομάδες που ερίζουν για την απευθείας άνοδο από τη Super League 2
Ξάνθη και Ιωνικός, δύο από τις ομάδες που ερίζουν για την απευθείας άνοδο από τη Super League 2 EUROKINISSI SPORTS

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Στη ζωή, αλλά και στη Super League. Τη 2, για να μην μπερδευόμαστε. Που ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη (19/5), με την 5η αγωνιστική των πλέι οφ, κι ακόμη δεν γνωρίζει ποια θα... στέψει πρωταθλήτρια. Σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι συνέβη στην 1, ή Interwetten, στην οποία είχε από νωρίς ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Κι ενώ πριν από ένα μήνα ο Ιωνικός, νικώντας 2-1 με ανατροπή στη Λιβαδειά και φτιάχνοντας διαφορά 8 βαθμών από τους διώκτες του, φάνταζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά-απευθείας άνοδο, τώρα -και μια στροφή πριν από το φινάλε- είναι τέσσερις οι ομάδες που κάθονται στο ίδιο τραπέζι και ψάχνουν το κατάλληλο φύλλο - η καθεμιά με τις δικές της πιθανότητες.

Η ανατροπή άρχισε να διαφαίνεται από την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου (21/4) όταν η ομαδα της Νίκαιας άφησε δύο βαθμούς απέναντι στα Χανιά (1-1), με αποτέλεσμα η υπέρ της διαφορά να πέσει στους έξι (από τους οκτώ) και ν' αναθαρρήσουν οι βασικοί ανταγωνιστές της. Κυρίως δε ο Λεβαδειακός, που κατόπιν νικώντας 3-2 τον Ιωνικό στην πρεμιέρα των πλέι οφ με το γκολ του Μυτίδη στο φινάλε, πλησίασε μεμιάς στο -3. Μάλιστα οι Πειραιώτες, που είχαν υποστεί μόλις 3 ήττες σε όλο το πρωτάθλημα, έχασαν άλλα δύο ματς και παρά το κυριακάτικο 5-3 επί του Διαγόρα στη Ρόδο βρέθηκαν να ισοβαθμούν με τους Βοιωτούς!

Μαζί τους θα μπορούσε άνετα να είναι και η Ξάνθη, αλλά το 1-1 της πρεμιέρας με τα Χανιά τής στέρησε δύο ανεκτίμητους πόντους, οι οποίοι στο άθροισμα της σεζόν είναι πολύ πιθανό πια να της κοστίσουν ακριβά. Κι αυτό διότι η εντός έδρας ήττα της Κυριακής από τον Εργοτέλη την έριξε από την κορυφή στην τέταρτη θέση της κατάταξης και μαζί στο -2 από τους πρώτους δύο. Άρα ξόδεψε το αβαντάζ που είχε βρει αναπάντεχα.

Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι, δίχως αμφιβολία, το ντεμαράζ των 'κιτρινόμαυρων' του Ηρακλείου, που ναι μεν στα μισά της διαδρομής είχαν πετύχει τα ωραιότερα γκολ της κατηγορίας, αλλά στο β' γύρο υπέστησαν καθίζηση και άρχισαν από το -11 την προσπάθεια τους στα πλέι οφ. Αφού πρώτα πήραν αυτοπεποίθηση από το 3-1 επί του Διαγόρα, έφυγαν με τεράστιες νίκες από Λιβαδειά-Ξάνθη και, συνδυαστικά με τα ευνοϊκά αποτελεσμάτων των άλλων αναμετρήσεων, έχουν φτάσει άλλο ένα διπλό από το come back, χάρη σ' ένα αναπάντεχο 5Χ5 στο μίνι πρωτάθλημα. Το πού βρίσκεται και τι θέλει καθένας από τους 4 μονομάχους το αναλύουμε ευθύς αμέσως.

Λεβαδειακός

Βαθμοί: 50

Επίθεση: 42 γκολ

Άμυνα: 15

Κόντρα στην αναταραχή που έφερε η παραίτηση του Ιταλού προπονητή Σανίνο, το 3-0 επί των Χανίων, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο (ένα παιδί του Ιωνικού) πλέον στην τεχνική ηγεσία, επέτρεψε στον Λεβαδειακό να ορίζει σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα του. Αν δεν χάσει το ματς στην Ξάνθη, θα είναι τουλάχιστον δεύτερος στην τελική κατάταξη, κρατώντας τη δεύτερη ευκαιρία του μπαράζ. Ασυζητητί ο στόχος του είναι η εκτός έδρας νίκη, καθώς σε συνδυασμό με τον ίδιο ή μεγαλύτερο αριθμό γκολ από τον Ιωνικό, θα του χαρίσει αυτομάτως το πολυπόθητο εισιτήριο.

Πιθανότητες: 26% γιατί παίζει εκτός έδρας.

Ιωνικός

Βαθμοί: 50

Επίθεση: 42 γκολ

Άμυνα:28

Ο Ιωνικός, που βρέθηκε να χάνει 2-0 στη Ρόδο προτού αναποδογυρίσει το σκορ σε 2-4 και κατόπιν το κάνει 3-5, ψάχνει οπωσδήποτε Χ για να είναι σίγουρα στα μπαράζ, και νίκη για να διαβεί πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με ή χωρίς φώτο φίνις εφόσον α) το Ξάνθη-Λεβαδειακός λήξει ισόπαλο ή β) σκοράρει περισσότερες φορές από τον ισόβαθμό του Λεβαδειακό, εμφανίζοντας στο φινάλε την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας (πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας από τη στιγμή που στα μεταξύ τους δεν υπάρχει διαφοροποίηση). Φυσικά η ήττα είναι καταδικαστική, αφού δεν του αφήνει κανένα περιθώριο.

Πιθανότητες πρωτιάς: 28% γιατί αποκατέστησε την επαφή με τα δίχτυα.

Εργοτέλης

Βαθμοί: 48

Επίθεση: 36 γκολ

Άμυνα: 16

Αν δεν μεταφερόταν η βαθμολογία της κανονικής περιόδου, ο Εργοτέλης του Ταουσιάνη θα είχε ανέβει ήδη. Τουλάχιστον η φόρμα τού επιτρέπει να ελπίζει βάσιμα ότι θα βρει άλλο ένα μεγάλο διπλό στα πλέι οφ και στη χειρότερη περίπτωση θα είναι μεταξύ των δύο πρώτων. Είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που τον βολεύει, ειδάλλως θα περιοριστεί στον τίτλο της ομάδας-έκπληξης της σεζόν. Η δική του νίκη στη Νεάπολη και η επικράτηση της Ξάνθης θα τον φέρει πρώτο, γιατί υπερτερεί στην ισοβαθμία. Αν ο Λεβαδειακός αποσπάσει το όποιο θετικό αποτέλεσμα στη Θράκη, θα τερματίσει δεύτερος.

Πιθανότητες πρωτιάς: 23% γιατί έχει το μομέντουμ.

Ξάνθη

Βαθμοί: 48

Επίθεση: 28 γκολ

Άμυνα: 12

Το 0-1 από τον Εργοτέλη ήταν μεγάλο σοκ για την Ξάνθη, αφού πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που είναι πιθανό να της στερήσει ό,τι με πολύ κόπο είχε καταφέρει στα πρώτα τρία ματς των πλέι οφ. Το γεγονός αφενός ότι έχει παιχνίδι στην έδρα της αφετέρου διαθέτει την πιο αποτελεσματική άμυνα της κατηγορίας είναι σίγουρα αβαντάζ που πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν, αλλά σε κάθε περίπτωση η μονομαχία με τον Λεβαδειακό κινείται στο όριο. Για να εισβάλει στην πρώτη δυάδα της τελικής κατάταξης τής αρκεί να κερδίσει. Για να είναι πρώτη, θα πρέπει να έρθει Χ το Ιωνικός-Εργοτέλης. Ένας περίπλοκος συνδυασμός.

Πιθανότητες: 22% γιατί δεν της αρκεί μονάχα η δική της νίκη. Έχει όμως τον Μπάμπη Τεννέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK