Super League: Πόσοι Έλληνες έπαιξαν βασικοί αυτό το σαββατοκύριακο

Η 7η αγωνιστική της Super League ήταν ξανά απογοητευτική για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Λίγοι αγωνίστηκαν βασικοί στις ομάδες της.

SUPERLEAGUE 2022-2023 /   -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η 7η αγωνιστική της Super League έκλεισε με ανατροπή του Ατρομήτου εις βάρος του ΠΑΣ 2-1 στο Περιστέρι και άνοιξε με διπλό του Βόλου στο Αγρίνιο (σ.σ. 3-2 σκορ) και ισοπαλία στη Νίκαια μεταξύ Ιωνικού και Λαμία.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν και τα λεγόμενα "μεγάλα" ματς με τον Ολυμπιακό να νικάει στην Κρήτη τον ΟΦΗ 2-1, τον ΠΑΟΚ να παίζει 1-1 με τον Λεβαδειακό, τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει ακάθεκτος 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΚ να περνάει... αέρα 2-0 από την έδρα του Άρη.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, άραγε, πού ήταν σε αυτά τα επτά ματς; Πόσοι ντόπιοι παίκτες αγωνίστηκαν βασικοί στις ομάδες τους; Λίγα πράγματα εκ νέου. Μόλις 47 Έλληνες ήταν βασική στα προαναφερθέντα ματς. Στο μεγάλο ντέρμπι Άρης - ΑΕΚ για παράδειγμα άρχισαν το παιχνίδι μόλις δύο, κι αυτοί της φιλοξενούμενης ομάδας.

  • Παναιτωλικός - Βόλος: Άρχισαν στο ματς έξι Έλληνες κι αυτοί ήταν οι Στεργιάκης, Μπακάκης, Χουχούμης, Κολοβός, Καρέλης και Τσοκάνης.
  • Ιωνικός - Λαμία: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Ελευθεριάδης, Μάντζης, Τζανδάρης, Τσιλούλης, Κορνέζος. Οκτώ Έλληνες βασικοί, κάπως καλύτερα.
  • ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Μανδάς, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Τζολάκης, Σωκράτης, Μασούρας, Ντόι (έχει ελληνικό διαβατήριο). Εννέα ποδοσφαιριστές.
  • Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ: Δούμτσιος, Λιάγκας, Νίκας, Παναγιώτου, Τσάπρας, Λύρατζης, Κάργας, Τσαούσης, Γκορντεζιάνι. Εννέα Έλληνες ποδοσφαιριστές βασικοί και εδώ.
  • Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Ιωαννίδης, Κουρμπέλης, Παπαδόπουλος. Βαθιά απογοήτευση με μόλις τρεις Έλληνες στη βασική 11αδα.
  • Άρης - ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα. Δύο Έλληνες βασικοί σε μεγάλο ελληνικό ντέρμπι. Δύο με τον Άρη να μην έχει ούτε έναν!
  • Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Κλωναρίδης, Σταματελόπουλος, Τζίμας, Καραχάλιος, Κιάκος, Παντελάκης και Σούλης. Το φινάλε ήταν κάπως καλύτερο με 10 ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα ν' αρχίζουν βασικοί.

Σύνολο μια ενδεκάδα Ελλήνων βασικών σε κάποιο από τα ματς που τσεκάραμε παραπάνω δεν βρήκαμε πουθενά. Ας κρατήσουμε το νούμερο 47, περιμένοντας την 8η αγωνιστική της Super League για να δούμε εάν το νούμερο θα αυξηθεί ή θα μειωθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK