Super League: Ποιο είναι το καλύτερο επιθετικό τρίο της κανονικής περιόδου;

Στους δύο τρίτος, ναι χωρεί. Το Contra.gr κάνει τον απολογισμό των 26 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου στη Super League και βάζει στη σειρά τις πιο αποτελεσματικές τριπλέτες ανά ομάδα. Ποια είναι η κορυφαία;

Με ένα γκολ και μια ασίστ, ο Ελ Αραμπί ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο 3-1 επί της Ξάνθης στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', για την 22η αγ. της Super League 2019-2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Με ένα γκολ και μια ασίστ, ο Ελ Αραμπί ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο 3-1 επί της Ξάνθης στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', για την 22η αγ. της Super League 2019-2020. ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η κανονική διάρκεια της Super League ολοκληρώθηκε. Με το πέρας των 26 αγωνιστικών, ο Ολυμπιακός μπαίνει με ένα σημαντικό προβάδισμα στα playoffs και την μάχη του τίτλου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Άρης κατά σειρά συμπληρώνουν την 6άδα. Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες θα συμμετέχουν στα playout, με τον Πανιώνιο να βρίσκεται στην πλέον δυσχερή θέση αναφορικά με την μάχη της παραμονής στην κατηγορία.

Η διαδικασία των playoffs είναι να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου και αυτή των playout το επόμενο. Για να γίνει αυτό πρέπει εντός της εβδομάδας να επικυρωθεί η βαθμολογία και να πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους αντιπάλους και τις αγωνιστικές. Ωστόσο είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση στην όλη διαδικασία, όσο εκκρεμούν οι αποφάσεις για το μετοχολόγιο της Ξάνθης και τα περί πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ. Δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξει αναβολή στην έναρξη των playoffs, ενώ πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος του... κορονοϊού, όσο κι αν οι μέχρι τώρα έρευνες είναι καθησυχαστικές για την κατάσταση στη χώρα μας.

Μέχρι να γίνουμε... σοφότεροι για όλα αυτά, μπορούμε να δούμε κάποια στατιστικά που αφορούν αυτές τις 26 αγωνιστικές με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Ξεκινώντας από αυτή με τις κορυφαίες επιθετικές τριπλέτες της διοργάνωσης. Θα εξετάσουμε το αποτέλεσμα που χάρισαν σε κάθε ομάδα οι τρεις πιο αποτελεσματικοί παίκτες της στο σκοράρισμα, φτάνοντας μέχρι το κορυφαίο scoring trio της διοργάνωσης. Το countdown αρχίζει:

Παναιτωλικός

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Ντάουντα 4
Ρόσα 3 10
Μπαΐροβιτς 3

Λαμία

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Τουράμ 6
Μπεχαράνο 3 11
Σκόνδρας 2

Πανιώνιος

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Αραμπούλι 6
Εμμανουηλίδης 4 12
Άρσε 2

Ξάνθη

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Φοσέ 6
Εντουάρντο 4 12
Γουίλιαμ 2

Βόλος

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Τόρες 5
Μουνίθ 5 14
Γέντρισεκ 4

ΑΕΛ

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Μιλοσάβλιεβιτς 8
Ουάρντα 4 15
Φατιόν 3

Ατρόμητος

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Μανούσος 9
Βέλλιος 6 18
Ανδρούτσος 3

Άρης

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Γκάμα 8
Ιντέγε 7 20
Ντιγκινί 6

Αστέρας Τρίπολης

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Μπαράλες 10
Μ. Φερνάντεθ 6 21
Λ. Φερνάντεθ 5

ΑΕΚ

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Ολιβέιρα 9
Μάνταλος 6 21
Λιβάγια 6

ΟΦΗ

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Φιγκεϊρέδο 9
Σεμέντο 7 22
Τσιλιανίδης 6

ΠΑΟΚ

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Σβιντέρσκι 10
Άκπομ 7 22
Μίσιτς 5

Παναθηναϊκός

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Μακέντα 12
Χατζηγιοβάνης 7 23
Ζαχίντ 4

Ολυμπιακός

Παίκτης Γκολ Σύνολο
Ελ Αραμπί 17
Σουντανί 7 30
Μασούρας 6

Χάρη κυρίως στην μεγάλη εκτελεστική δεινότητα του Μαροκινού φορ, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που απολαμβάνει το πιο αποτελεσματικό scoring trio της κατηγορίας. Ο Ελ Αραμπί είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 17 τέρματα και συνάμα ο πλέον οικονομικός φορ της Super League, με 1 γκολ ανά 3.1 τελικές προσπάθειες, το καλύτερο ποσοστό της κατηγορίας. Ο δεύτερος σκόρερ των 'ερυθρολεύκων' στην λίγκα, Χιλάλ Σουντανί, έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν με ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Ο Παναθηναϊκός ακολουθεί στη λίστα, με μπροστάρη τον Μακέντα, συμπαραστάτη τον Χατζηγιοβάνη και τον Ζαχίντ να συμπληρώνει τα 23 γκολ με 4 δικά του. ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης και Άρης, είναι οι ομάδες που ακολουθούν με +20 τέρματα από τις δικές τους επιθετικές τριπλέτες. Το ενδιαφέρον στρέφεται στα playoffs - playout και στο αν τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι αρκετά για να αλλάξουν οι ισορροπίες. Τόσο στον βαθμολογικό πίνακα, όσο και στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

Σε ποια χώρα θα καταλήξει το Europa League; Ισπανία ή Γερμανία; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK