Σβιντέρσκι ή Κρμέντσικ: Ποιος είναι ο νικητής στο δίλημμα του ΠΑΟΚ

Κάρολ Σβιντέρσκι ή Μάικλ Κρμέντσικ; Ο ένας από τους δύο έχει (με διαφορά) καλύτερους αριθμούς, ο άλλος έχει την εμπιστοσύνη της ομάδας. Ποιος θα πρέπει να είναι ο βασικός στον ΠΑΟΚ; Ψήφισε στο poll του Contra.gr.

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι και ο Μάικλ Κρμέντσικ
Ο Κάρολ Σβιντέρσκι και ο Μάικλ Κρμέντσικ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ και έδειξε να ξαναβρίσκει τον καλό εαυτό του, τον οποίο έχασε πολλές φορές μέσα στη σεζόν. Ο Κάρολ Σβιντέρσκι ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, σημειώνοντας το γκολ για το 2-1 με την έναρξη του 2ου μέρους και φτάνοντας τα 10 στην κανονική διάρκεια και στα πλέι οφ της Super League Interwetten. Μαζί με τις 5 ασίστ που έχει βγάλει φέτος, βρίσκεται στην κορυφή του ΠΑΟΚ και στις δύο λίστες.

Παρ' όλα αυτά, ο Πολωνός επιθετικός εδώ και 1,5 χρόνο πασχίζει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του οργανισμού του 'δικεφάλου του βορρά' και αποτυγχάνει παταγωδώς. Πέρυσι, όταν πέρασε ένα διάστημα ντεφορμαρίσματος, έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα από τον Τσούμπα Άκπομ. Το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ αγόρασε τον Αντόνιο Τσόλακ για να του δώσει φανέλα βασικού, ενώ όταν ο Κροάτης κρίθηκε αποτυχημένος, δανείστηκε τον Μάικλ Κρμέντσικ για να γίνει η 'αιχμή' του δόρατος.

Σβιντέρσκι και Κρμέντσικ κονταροχτυπιούνται αυτήν τη στιγμή για τη φανέλα βασικού του ΠΑΟΚ, με τον Τσέχο να... νικάει προς στιγμήν με 9 εμφανίσεις ως βασικός στο πρωτάθλημα έναντι 5 του Πολωνού, την περίοδο συνύπαρξής τους (2-2 στο κύπελλο). Ποιος αναδεικνύεται τελικός νικητής;

Ταυτότητα Κάρολ Σβιντέρσκι Μάικλ Κρμέντσικ
Ημ. γέννησης 23/01/1997 15/03/1993
Ηλικία 24 28
Χώρα Πολωνία Τσεχία
Ύψος 1,84μ. 1,91μ.
Πόδι Αριστερό Δεξί
Στον ΠΑΟΚ από 20/01/2019 04/01/2021
Στον ΠΑΟΚ έως 30/06/2022 30/06/2021
Κόστος 2.000.000 Δανεικός
Ετήσιες απολαβές 400.000 800.000*
Πρ. ομάδα Γιαγκελόνια Μπριζ
Διεθνής Όχι Ναι (26 αγώνες, 9 γκολ)
Αξία Transfemarkt 4.000.000 4.000.000

* Από τον ΠΑΟΚ θα εισπράξει 300.000 για τη μισή σεζόν.

Ο Σβιντέρσκι κερδίζει στους αριθμούς

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ σκοράρει κόντρα στον Παναθηναϊκό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020
Ο Κάρολ Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ σκοράρει κόντρα στον Παναθηναϊκό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 MOTIONTEAM

Ο Κρμέντσικ άρχισε δυνατά τη θητεία του στην Τούμπα, με δύο γκολ στα πρώτα 4 παιχνίδια πρωταθλήματος και με 3 γκολ στα πρώτα 3 παιχνίδια κυπέλλου. Ωστόσο, από τη 18η αγωνιστική μέχρι και την 25η απέτυχε να βρει δίχτυα. Η δυστοκία άλλαξε στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Super League Interwetten, αλλά το γκολ του δεν απέτρεψε την ήττα 1-2 στο 'Απόστολος Νικολαΐδης'.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο Σβιντέρσκι μετράει ένα γκολ παραπάνω στο πρωτάθλημα (με αυτό που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΚ), ενώ έχει βγάλει και 3 ασίστ, τομέα στον οποίο ο Κρμέντσικ άνοιξε λογαριασμό μόλις την Κυριακή, στο 3-1 του Άντριγια Ζίβκοβιτς. Καλύτεροι αριθμοί για τον Πολωνό σε λιγότερα λεπτά συμμετοχής στην ίδια χρονική περίοδο.

Αν συνυπολογιστούν τα πεπραγμένα του Σβιντέρσκι ολόκληρη τη σεζόν και (για να υπάρξει δικαιοσύνη) οι αριθμοί των δύο επιθετικών του ΠΑΟΚ προσαρμοστούν στο 90λεπτο, ο Πολωνός παίρνει ακόμη μεγαλύτερο κεφάλι. Ο Σβιντέρσκι σημειώνει 0,63 γκολ ανά 90 λεπτά που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, σχεδόν διπλάσια επίδοση από το 0,34 του συμπαίκτη του. Αν προστεθούν και οι ασίστ, ο Σβιντέρσκι συμμετέχει σε 0,94 γκολ ανά 90 λεπτά που αγωνίζεται, ενώ ο Κρμέντσικ σε 0,46.

Επιδόσεις SL Κάρολ Σβιντέρσκι Μάικλ Κρμέντσικ
Γκολ 10 3
Γκολ/90 0,63 0,34
Ασίστ 5 1
Γ+Α/90 0,94 0,46
Αγώνες 26 13
Λεπτά 1.434 788
Τελικές 34 28
Γκολ/τελική 0,29 0,11

Ο Κρμέντσικ κερδίζει στην παρουσία

Νιας και Κρμέντσικ μονομάχουν για τη μπάλα στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1 στη Λεωφόρο, για την 26η αγωνιστική της Super League Interwetten | 14/03/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Νιας και Κρμέντσικ μονομάχουν για τη μπάλα στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1 στη Λεωφόρο, για την 26η αγωνιστική της Super League Interwetten | 14/03/2021 ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Η αλήθεια είναι ότι οι αριθμοί του Κρμέντσικ πλησιάζουν πιο πολύ τον Τσόλακ παρά τον Σβιντέρσκι. Ο Κροάτης επιθετικός είχε ένα γκολ σε 336 λεπτά στο πρωτάθλημα (10 αγώνες) και απέτυχε να προσφέρει τα γκολ που επιζητούσε ο ΠΑΟΚ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Κρμέντσικ όμως, παρότι απολαμβάνει διαφορετικής αντιμετώπισης και μάλιστα υπάρχουν σκέψεις στον ΠΑΟΚ ακόμα και παραμονής του στην Τούμπα.

Η... εύνοια του Κρμέντσικ έχει να κάνει με πολλά πράγματα που συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και δεν καταγράφονται από τη στατιστική ή από τα συνηθισμένα metrics. Σε μισή σεζόν ο Τσόλακ περνούσε απαρατήρητος από τους αντιπάλους αμυντικούς, δεν δημιουργούσε για τον ίδιο ή για συμπαίκτες του και προς το τέλος της θητείας του στην ομάδα εμφανιζόταν και αδιάφορος.

Ο Σβιντέρσκι επίσης είναι ποδοσφαιριστής που δεν δίνει μάχες σώμα με σώμα με τον αντίπαλο και προτιμά ένα παιχνίδι με ταχύτητα και ανοιχτούς χώρους. Όταν, δε, καλείται να αντιμετωπίσει κλειστές άμυνες, έχει ως σήμα κατατεθέν την εκτέλεση με μία επαφή ώστε να αποφεύγει τις προσωπικές μονομαχίες, με τα ποσοστά επιτυχίας του, πάντως, να είναι εξαιρετικά.

Ο Κρμέντσικ είναι άλλου τύπου επιθετικός. Το ύψος και η δύναμή του τον βοηθάει να παλεύει στη μεγάλη περιοχή με τους αντιπάλους. Είναι ο παίκτης που απασχολεί μονίμως την άμυνα και ανοίγει χώρο για τους συμπαίκτες του. Παρά τη σωματοδομή του, πρόκειται για γρήγορο ποδοσφαιριστή που δεν... εγκλωβίζεται στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Πατάει μακριά, εκκινεί ακόμα και αντεπιθέσεις από πίσω φτάνοντας μέχρι την περιοχή και γενικότερα συνδυάζει την εικόνα ενός κινητικού και ενός βαρύ σέντερ φορ. Μέσα σε όλα αυτά, έχει δείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει φάσεις για τον εαυτό του και δεν διστάζει να εκτελέσει. Παρότι έχει περίπου τα μισά λεπτά από τον Σβιντέρσκι τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, υπολείπεται μόλις 6 τελικών προσπαθειών (34-28).

Ποιος είναι τελικά ο καλύτερος;

Τα πλέι οφ θα αποτελέσουν δείγμα γραφής και για τους δύο. Ο Σβιντέρσκι θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας ή ο Κρμέντσικ θα πάρει μπροστά και θα γίνει αυτό που έδειξε στις πρώτες συμμετοχές του στον ΠΑΟΚ; Μέχρι να έρθει το τέλος της φετινής διαδρομής, ψήφισε αυτόν που εσύ θεωρείς ότι πρέπει να αγωνίζεται:


News 24/7

24MEDIA NETWORK