Συγκέντρωση και αισιοδοξία στο "Φρίουλι"

Συγκέντρωση και αισιοδοξία στο "Φρίουλι"

Ανταπόκριση από το Ούντινε: Δημήτρης Κριτής
Ενθουσιασμός για την πρώτη συμμετοχή της Ουντινέζε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αισιοδοξία για νίκη αλλά και ανάγκη συγκέντρωσης. Στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός των "Φριουλάνι", Σέρζε Κόσμι, τόνισε:

" Γνωρίζω πως είμαστε πρωτάρηδες στον θεσμό. Αυτό έχει το μειονέκτημα της απειρίας. Από την άλλη όμως υπάρχει και το πλεονέκτημα της δίψας. Δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό το να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι, δεν είναι μονόδρομος αλλά θα είναι θετικό αν το κάνουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη. Τον σεβόμαστε αλλά δεν πρέπει να τον φοβηθούμε. Αν νιώθουμε φόβο, δεν έχουμε καμία θέση στη διοργάνωση. Έχω δουλέψει με Έλληνες ποδοσφαιριστές, τους Δέλλα, Βρύζα, Λουμπούτη. Είναι προικισμένοι τεχνικά ποδοσφαιριστές, έχω μία εικόνα για τον τρόπο σκέψης τους μέσα στο γήπεδο. Προερχόμαστε από τέσσερις νίκες στα ισάριθμα επίσημα παιχνίδια μέχρι τώρα (δύο με Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Έμπολι, Ρόμα) και αυτό σίγουρα μας δίνει ψυχολογική ώθηση αλλά μέχρι εκεί. Αυτό δε σημαίνει πως έχουμε χάσει το μέτρο ".

Όσον αφορά στο πώς θα παίξει η Ουντινέζε... " Το πώς αγωνιζόμαστε σε κάθε παιχνίδι, εξαρτάται από τον αντίπαλο. Παίξαμε δύο φορές με τρεις επιθετικούς και αυτό έγινε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Παίξαμε όμως δύο φορές με δύο επιθετικούς και αυτό έγινε στην έδρα μας. Ακούγεται παράδοξο επειδή συνήθως στο σπίτι σου είσαι πιο επιθετικός αλλά τη σημασία έχει αφού πήραμε μόνο νίκες" .

Στατιστική γωνιά

* Η Ουντινέζε δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από ελληνικές ομάδες, καθώς μπορεί να μετράει δύο εντός έδρας νίκες, αλλά και ισάριθμους αποκλεισμούς. Στις 24/10/2000, είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ με 1-0 αλλά στη Τούμπα υπέκυψε με 3-0 στη παράταση (09/11/2000). Στις 16/09/2004, είχε ηττηθεί με 3-1 από τον Πανιώνιο και είχε πάρει νίκη άνευ αντικρίσματος με 1-0 στο "Φρίουλι" (30/9/2004).

* Χαρακτηριστικό για το συγκρότημα του Σέρζε Κόσμι είναι πως μετράει δύο νίκες στο πρωτάθλημα (Έμπολι εντός, Ρόμα εκτός). Το σκορ ίδιο (1-0), όπως και ο σκόρερ (Σουλεΐ Μουντάρι) αλλά και το λεπτό επίτευξης των γκολ (31ο!).

* Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται προ των πυλών της έβδομης συμμετοχής του στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά η Ουντινέζε είναι πρωτάρα στο θεσμό.

Από τη πλευρά των παικτών, τον λόγο πήρε ο βασικός επιθετικός Βιτσέντζο Ιακίντα... " Είμαι έτοιμος να σκοράρω και ελπίζω ότι θα το κάνω αύριο. Νιώθω πολύ καλά. Όπως γνωρίζετε δεν αρχίζω τη σεζόν με γκολ. Για έναν περίεργο λόγο αργώ τρία τέσσερα παιχνίδια να βρω στόχο αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα. Βέβαια, το σημαντικό δεν είναι να πετύχω γκολ αλλά να νικήσει η ομάδα σε μία τόσο σημαντική πρεμιέρα.

Νιώθω μεγάλη υπευθυνότητα με το περιβραχιόνιο, επειδή γράφεται ιστορία. Είναι το πρώτο ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, τόσο για εμένα, όσο για την Ουντινέζε. Σπουδαίο συναίσθημα, μεγάλη ικανοποίηση. Είναι πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό η παρουσία του Μαλεζάνι. Αφενός επειδή γνωρίζει πολύ καλά το ιταλικό στιλ παιχνιδιού και αφετέρου επειδή είναι εύκολο να συλλέξει όσα στοιχεία χρειάζεται.

Μπορεί να είμαστε πρωτάρηδες στο θεσμό αλλά δεν έχουμε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού προς τον αντίπαλο, επειδή οι ιταλικές ομάδες δεν περνούν απαρατήρητες. Διαθέτουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και η προσοχή είναι μεγάλη προς τις ομάδες μας ".


Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Σέρζε Κόσμι αναμένεται να βασιστεί στο 3-4-3. Ο Νταβίντ Ντι Μικέλε επιστρέφει από ελαφρύ τραυματισμό και αναμένεται να πάρει θέση στο άκρο της επίθεσης. Δύσκολα είναι τα πράγματα για τον ενίοτε βασικό μέσο Τζιαμπιέρο Πίντσι, αλλά και τον στόπερ και αρχηγό, Βαλέριο Μπερτότο. Οι πιθανότητες του δεύτερου να βρεθεί στο αρχικό σχήμα είναι λίγες, κάτι που ερμηνεύεται και από το ότι ο Βιτσέντζο Ιακίντα θα φορέσει το περιβαχιόνιο.

Στο τέρμα αναμένεται να πάρει θέση Ντε Σάνκτις, με τους Χουάρεζ, Νατάλι και Φελίπε να αποτελούν την επικρατέστερη τριάδα των κεντρικών αμυντικών. Οι Ομπόντο και Μουντάρι είναι οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τους Καντελά και Ζενόνι να προβάλλουν ως φαβορί για τις θέσεις των ακραίων μεσοαμυντικών. Ντι Μικέλε και Ντι Νατάλε θα αναλάβουν το έργο υποστήριξης του Ιακίντα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK