Ο οπαδός της Μίλαν που "μίσησε" τον Σπαλέτι λόγω Τότι

Με τη λήξη του παιχνιδιού κόντρα στη Μίλαν οπαδοί της Ρόμα και μη κατακεραύνωσαν τον Λουτσιάνο Σπαλέτι για την επιλογή του να μην χρησιμοποιήσει Φραντσέσκο Τότι. Η επιστολή ενός οπαδού ήταν... μαχαιριά στην καρδιά του Ιταλού προπονητή.

Roma's Francesco Totti, right, sits with his manager Luciano Spaletti at a press conference at Old Trafford Stadium the day before his team's Champion's League quarterfinal second leg soccer match against Manchester United, in Manchester, England, Tuesday April 9, 2007. (AP Photo/Jon Super)
Roma's Francesco Totti, right, sits with his manager Luciano Spaletti at a press conference at Old Trafford Stadium the day before his team's Champion's League quarterfinal second leg soccer match against Manchester United, in Manchester, England, Tuesday April 9, 2007. (AP Photo/Jon Super) AP

Ο Φραντσέσκο Τότι φτάνει αισίως στο φινάλε μιας τεράστιας καριέρας του. Ο δικός του ποδοσφαιρικό ήλιος δύει. Η τελευταία επίσκεψή του στο "Σαν Σίρο" ήταν έντονα φορτισμένη παρότι ο εμβληματικός "καπιτάνο" της Ρόμα δεν αγωνίστηκε λεπτό.

Οι Μιλανέζοι τίμησαν τον Τότι ακόμα και με πανό στην κερκίδα, αλλά ο Λουτσιάνο Σπαλέτι τον περιφρόνησε ακόμη κι όταν ο αγώνας είχε πλέον κριθεί. Επιλογή που προκάλεσε την έκρηξη πολλών φίλων του ποδοσφαίρου και θαυμαστών του βετεράνου άσου. Ένας εξ αυτών μάλιστα με μία ανοιχτή επιστολή του προς τον Σπαλέτι τράβηξε όλα τα βλέμματα, μια και την υπέγραψε οπαδός της Μίλαν.

"Αγαπητέ Λουτσιάνο,

σου αναφέρομαι στο "εσύ" παρ' ότι δεν σε ξέρω. Μου έχουν μάθει να το κάνω αυτό μεταξύ αντρών. Σου γράφω επειδή νιώθω άσχημα. Για να είμαι ειλικρινής, μ' έχεις νευριάσει.

Είμαι 37 και όταν ήμουν παιδί ονειρευόμουν να γίνω ποδοσφαιριστής. Όπως ο Μπάτζιο, ο Μπατιστούτα, ο Ντελ Πιέρο και ο Τότι. Δεν είναι όλοι παίκτες της Ρόμα, αλλά εγώ αγαπώ το ποδόσφαιρο και παραμένω ρομαντικός.

Στη ζωή έχω μάθει πως είναι σημαντικό να έχεις συμπόνοια, απλουστεύει την καθημερινότητα, σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Σε κάνει να ερωτεύεσαι. Ο Μπάτζιο, ο Μπατιστούτα και ο Ντελ Πιέρο έχουν σταματήσει, ο Τότι όχι ακόμα.

Χθες βράδυ (7/5) ήμουν στο Σαν Σίρο για το τελευταίο αντίο, για να πω στον γιο μου 'είναι ο Τότι. Όταν ήμουν στην ηλικία σου τον έβλεπα να παίζει, τώρα τον βλέπεις κι εσύ'. Νικούσες 3-1 με 5-6 λεπτά να μένουν ακόμα και ήμασταν έτοιμοι να χειροκροτήσουμε. Ξέρεις, θα χειροκροτούσα, θα ήταν ένας τρόπος να πούμε ευχαριστώ για ό,τι μας έδωσε, για όλα αυτά τα συναισθήματα.

Καταλαβαίνω πως πρέπει να διαχειριστείς το σύνολο. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ο προπονητής της Ρόμα δείχνει εμπάθεια. Όχι μόνο με τον Τότι, με τους ανθρώπους.

Έχασες μία σπουδαία ευκαιρία και έχασες εμένα, τον γιο μου, τον πατέρα μου και τον Φραντσέσκο".

Photo credits: AP Photo/Jon Super

News 24/7

24MEDIA NETWORK