Συμβόλαιο δικαιοσύνης υπέγραψε ο Μαλεζάς!

Μέσα σε εννέα χρόνια έχει ζήσει πολλά στην Τούμπα. Δεν ήταν ποτέ ο "πρώτος" κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, αλλά είναι πάντα εκεί. Από τα "λαϊκά δικαστήρια" φτάσαμε στο "Στέλιο, έλα εσύ, που μας νιώθεις". Ο Αντώνης Τσακαλέας αποκαλύπτει την επέκταση της συνεργασίας του Μαλεζά με τον ΠΑΟΚ για ακόμη δύο χρόνια κι έχει όλο το παρασκήνιο...

Συμβόλαιο δικαιοσύνης υπέγραψε ο Μαλεζάς!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέλιος Μαλεζάς ολοκλήρωσε την Τρίτη τις συζητήσεις που άρχισε πριν από λίγες ημέρες με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και έδωσε τα χέρια για την επέκταση του συμβολαίου του που έληγε σε τέσσερις μήνες, για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 32χρονος βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, συναντήθηκε με τον Λούμπος Μίχελ και οι δυο τους τελείωσαν τα διαδικαστικά, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Ο Στέλιος Μαλεζάς διανύει την ένατη σεζόν του από τότε που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου κερδίζοντας με το σπαθί του ακόμα ένα συμβόλαιο. Άρχισε από τα τμήματα υποδομής και έφτασε δικαίως να είναι ένας εκ των αρχηγών. Με τον δικό του τρόπο.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ο Μαλεζάς είναι από εκείνους τους παίκτες που μέσα στον αγωνιστικό χώρο δίνει τα πάντα, σε κάθε παιχνίδι. Και τα δίνει χωρίς φανφάρες, χωρίς φιλήματα του σήματος, χωρίς "τηλε-πατριωτισμούς".

Σε μια περίοδο που ο ΠΑΟΚ ψαχνόταν, στα μισά της περασμένης δεκαετία, εκείνος αναδείχθηκε. Και είχε ένα μεγάλο προσόν: κέρδιζε μάχες. Εσωτερικές μάχες. Δεν ήταν ποτέ ο "πρώτος" κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ. Ήταν όμως πάντα εκείνος που είχε τα λιγότερα σκαμπανεβάσματα, εκείνος με την μεγαλύτερη σταθερότητα, εκείνος με την σταδιακή άνοδο.

Η ατάκα που "έπαιξε" για τον "Μάλε" ήταν ότι "έμαθε και αναδείχθηκε δίπλα στον Κοντρέρας". Δεν είναι εύκολο να σταθείς δίπλα σε έναν αμυντικό που όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ, όλοι έλεγαν "ακόμα έναν τέτοιον θέλουμε". Ο Μαλεζάς δεν ήταν απλά ο ορισμός του εργάτη, αλλά σιγά – σιγά άρχισε να χτίζει και μια προσωπικότητα. Είχε το ρόλο του αφανούς αρχηγού.

ΟΙ... ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Είναι πολλές οι φορές που Μαλεζάς έχει έρθει "αντιμέτωπος" με τους φίλους του ΠΑΟΚ, στα "λαϊκά δικαστήρια" που έχει ζήσει στις εννιά σεζόν που είναι μέλος της πρώτης ομάδας. Τα πρώτα χρόνια ήταν από τους τελευταίους που έβγαιναν από τα αποδυτήρια. Κάποια στιγμή έγινε ο πρώτος. Και μάλιστα, υπήρχαν φορές που οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ζητούσαν εκείνον να βγει. "Στέλιο, έλα εσύ, που μας νιώθεις" του έχει πει. Αυτό, ένας παίκτης το κερδίζει με την συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδου.

Ο Μαλεζάς είναι από τους παίκτες που οι συνεντεύξεις που δίνει δεν είναι αδιάφορες, "ξύλινες". Δεν κρύβεται, δεν "μασάει" τα λόγια του, δεν “στρογγυλεύει” τίποτα.

Ο ΙΒΙΤΙΣ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Όλα αυτά "μαζεύονται". Δεν "πετιούνται". Μπαίνουν στις "βαλίτσες" και όσο περνούν τα χρόνια παίζουν το ρόλο τους. Ο Μαλεζάς φέτος είναι ένα σωρό παίκτες “μπροστά του”. Η χρονιά δεν ήταν εύκολη για εκείνον. Είναι εργάτης, και όταν πρέπει, δεν μένει "μουγγός". Και σε στιγμές δύσκολες εντός ομάδας φέτος, που μέχρι τον Δεκέμβριο υπήρξαν αρκετές, "ήταν εκεί". Αλλά όσο "μπλα μπλα" και να έχει ένας παίκτης, θα έρθει η ώρα να "μιλήσει" και στο γήπεδο. Και ο Βλάνταν Ίβιτς, που στην αρχή της σεζόν τον είχε μεταξύ πάγκου και κερκίδας, του έδωσε την ευκαιρία να "μιλήσει" και στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΟ ΑΞΙΖΕ 101%

Η ανανέωση συμβολαίου του Μαλεζά είναι ίσως η πλέον δίκαιη ανανέωση. Η ανανέωση που θα την έκανε ο οποιοσδήποτε είχε κληθεί να ζυγίζει την προσφορά του και την συνέπειά του εντός ΠΑΟΚ από την ημέρα που γύρισε. Και έρχεται σε μια εποχή που ο Δικέφαλος του βορρά έκανε αλλαγές ακόμα και στους αρχηγούς του. Και είναι μέσα σε αυτούς. Δικαιωματικά. Όχι μόνο λόγω παλαιότητας. Έχει κάνει αποδυτήρια μαζί με τον Ίβιτς. Γνωρίζονται πολύ καλά οι δυο τους. Οι σχέσεις τους τώρα είναι διαφορετικές, αλλά οι αξίες αναγνωρίζονται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK