Συνάντηση Γκαγκάτση με Αλαβάνο

Συνάντηση Γκαγκάτση με Αλαβάνο
Συζήτηση με αντιπροσώπους του "Συνασπισμού" είχε ο Βασίλης Γκαγκάτσης και εκπρόσωποι της ΕΠΟ, με αντικείμενο τα τεκταινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και γενικότερα του αθλητισμού. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του κόμμματος, Αλέκος Αλαβάνος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών ηγετών από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Αλαβάνος τόνισε: "Είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση σε μια σημαντική μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Εμείς θα θέλαμε, αυτά τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που πανηγύριζαν σε όλη την Ελλάδα, στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, να μπορούν να έχουν χώρους να αθληθούν. Και φυσικά, δεν μπορεί να γίνει χορτάρι ούτε στους δρόμους της Ομόνοιας, ούτε στον περίγυρο του Λευκού Πύργου. Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός δεν πρέπει να είναι μόνο μαζικό θέαμα, αλλά να είναι και μαζική άθληση, και γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρξουν γήπεδα, γιατροί, να υπάρξει στήριξη στο ερασιτεχνικό κίνημα στο χώρο του αθλητισμού. Είναι κρίμα που ο ΟΠΑΠ, ένας φορέας που μπορεί να δώσει μεγάλους πόρους στον ελληνικό αθλητισμό, που είναι η κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά για το ελληνικό δημόσιο, ιδιωτικοποιείται".

"Θέλουμε να πούμε ότι στηρίζουμε και τις θέσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις και θεωρούμε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ότι επί τρία χρόνια στις ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ομάδες οφείλεται η ετήσια δόση από την πλευρά της πολιτείας. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις αντιφάσεις που υπάρχουν, δηλαδή να έχουμε μεγάλες επιτυχίες μέσα από τη συλλογική προσπάθεια αθλητών, που είδαμε στο ποδόσφαιρο, στο στίβο, στο μπάσκετ χθες, και από την άλλη μεριά να τελματώνουν σημαντικά ζητήματα όπως η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητικού κινήματος, το θέμα της αντιμετώπισης της βίας, της αντιμετώπισης της διαπλοκής, τα ζητήματα της διαιτησίας τα οποία πρέπει να οδηγηθούν σε λύσεις".

"Να μπορεί κάθε πολίτης, κάθε παιδί που επιθυμεί, να παίξει μπάλα, είτε στο σχολείο είτε στη γειτονιά του, χωρίς να αναγκάζεται να βάλει το χέρι στην τσέπη στα ιδιωτικά γήπεδα 5χ5, σε ανθρώπινα και εκσυγχρονισμένα γήπεδα. Για να γίνει αυτό, κατέληξε, χρειάζεται ένα ενιαίο πρόγραμμα και ένα σχέδιο συνολικής ανάπτυξης του αθλήματος".

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, υποστήριξε από την πλευρά του: " Για μας ήταν μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή, και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βιώνει το να έχει δύο ομάδες στα σημαντικότερα ομαδικά αθλήματα, του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, που είναι πρωταθλήτριες Ευρώπης. Αυτό όμως έρχεται σε αντίφαση, όπως είπε και ο πρόεδρος κ. Αλαβάνος, με τη στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΣΥΝ που ήταν παρόντα σ’ αυτή την ενημέρωση, και πιστεύω ότι τα προβλήματα θα οδηγηθούν σε λύσεις γιατί μέσα από το διάλογο βρίσκονται οι λύσεις".

News 24/7

24MEDIA NETWORK