Συνέχεια στις νίκες για Ηρακλή

Ο Ηρακλής επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού χάρη στα γκολ των Επαλέ και Λαγού και πέτυχε την τρίτη συνολικά και δεύτερη συναπτή νίκη του στο πρωτάθλημα.

Συνέχεια στις νίκες για Ηρακλή

Ο Ηρακλής επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού χάρη στα γκολ των Επαλέ και Λαγού και πέτυχε την τρίτη συνολικά και δεύτερη συναπτή νίκη του στο πρωτάθλημα. Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Σάββα Κωφίδη, "καθάρισε" στην επανάληψη και νίκησε τους "πράσινους" για πέμπτη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τις δύο ομάδες να αγνοούν τη λευκή ισοπαλία στις 13 φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες.

Ο καλός καιρός έφερε στο γήπεδο πάνω από 5.000 κόσμου, ο οποίος παρακολούθησε ένα ευχάριστο, όσο και μονόπλευρο, πρώτο ημίωρο. Μόλις στο 12ο λεπτό, ο γηραιός έφτασε κοντά στο γκολ αλλά η ωραία πάσα του Επαλέ προς τον Ερέρα βρήκε μεν τον Αργεντινό απέναντι από τον Ζαφειρόπουλο, η μπάλα έφυγε άουτ από το πλασέ του, δε. Όλα δείχνουν πως η ρέντα δεν συνοδεύει τον ελπιδοφόρο επιθετικό στις πρώτες αγωνιστικές.

Η απάντηση από τους Βοιωτούς ήρθε μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Ο Άλεξ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη περιοχή, σούταρε χωρίς χρονοτριβή αλλά ο διεθνής πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ. Η δεύτερη ευκαιρία όμως των γηπεδούχων έμελλε να φέρει το 1-0. Στο 22', ο Παναγιώτης Λαγός έκανε την ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ζοέλ Επαλέ και ο Καμερουνέζος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Σάββας Κωφίδης: "Είμαι ευχαριστημένος και γιατί κερδίσαμε και γιατί παίξαμε καλά. Παρόλα αυτά έχουμε προβλήματα στα τελειώματά μας. Όσο είμαστε όμως σε αυτή την κατάσταση θα έρθουν και τα γκολ".

Τάκης Λεμονής: "Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος από μας που κάναμε λάθη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα καταφέρουμε να συνδυάσουμε το καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε και τους βαθμούς".

Στιγμές πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, η ομάδα του Σάββα Κωφίδη έχασε την ευκαιρία να κάνει το πολύ μεγάλο βήμα προς το τρίποντο. Ο Ερέρα κέρδισε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Επαλέ αλλά αυτή τη φορά, ο βραχύσωμος μέσος δεν ευτύχησε να πανηγυρίσει, καθώς ο Ζαφειρόπουλος εξουδετέρωσε τον κίνδυνο με διπλή προσπάθεια.
Το συγκρότημα του Τάκη Λεμονή εξακολουθούσε να μένει στη διεκδίκηση του αποτελέσματος και σε αυτό τους βοήθησε ακόμη μία χαμένη ευκαιρία του Ηρακλή, όταν δέκα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Γιώργος Γεωργιάδης σημάδεψε το δοκάρι του Ζαφειρόπουλου.

Το σκορ όμως δεν άλλαξε μέχρι την εκπνοή του πρώτου 45λέπτου και έτσι το ενδιαφέρον εν όψει της επανάληψης διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Το δεύτερο μισό του αγώνα βρήκε τον Τάκη Λεμονή να περνάει στο ματς τον Μπούσι αντί του Ζησόπουλου, προκειμένου να πατήσει με δύο παίκτες την αντίπαλη περιοχή. Η επιλογή του παραλίγο να δικαιωθεί άμεσα αλλά ο Αλβανός φορ δεν κατάφερε να νικήσει τον Αμπάρη, όπως έγινε και στο 52ο λεπτό, μετά από σουτ του Ρούσεφ.

Ο Λεβαδειακός απαιτούσε ευθέως την ισοφάριση αλλά έχουμε γράψει πολλές φορές πως το ποδόσφαιρο είναι μία... περίεργη ιστορία. Στο 56ο λεπτό, ο Λαγός έφυγε από τα αριστερά και παρά το ότι βρέθηκε πλάγια, βρήκε τον τρόπο να νικήσει εκ νέου τον Ζαφειρόπουλο ώστε να κάνει το 2-0. Ο Γηραιός δεν κατάφερε να βρει το γκολ στο διάστημα υπεροχής του και το έκανε σε ένα σημείο που οι συνθήκες ντέρμπι είχαν αρχίσει να δημιουργούνται.

Με τον νικητή να ξεκαθαρίσει σε σημαντικό βαθμό, το παιχνίδι "άνοιξε" όσο πλησιάζαμε προς το τέλος. Στο 68', ο Άλεξ πήρε την πάσα από τον Μπούσι αλλά η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Αμπάρη, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Καλλιμάνης μεσολάβησε μεταξύ της μπάλας και της εστίας του Ζαφειρόπουλου, για να σώσει την ομάδα του μετά το σουτ του Λαγού. Εν συνεχεία, ο Αμπάρης ανέλαβε σωτήριο ρόλο εξουδετερώνοντας την προσπάθεια του Μπούσι, ο οποίος συνδυάστηκε για ακόμη μία φορά με τον Άλεξ.

Μέχρι τέλους δε μεσολάβησε κάτι το σπουδαίο και έτσι ο Ηρακλής έφτασε σε διψήφιο αριθμό βαθμών, κάτι που σημαίνει πως, στο αγωνιστικό κομμάτι τουλάχιστον, μπορεί να ανακτήσει μέρος της χαμένης ηρεμίας.


Οι συνθέσεις
Ηρακλής: Αμπάρης, Στεφανής, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Σνάουτσερ, Πρίττας, Πουρσανίδης (84' Λαουάλ), Γεωργιάδης (62' Καπετάνος), Λαγός, Ερέρα, Επαλέ.
Λεβαδειακός: Ζαφειρόπουλος, Καλλιμάνης, Παστός, Δήμου, Δημητρόπουλος, Χρυσάφης, Ζησόπουλος (46' Μπούσι), Μπασαλά, Ρούσεφ (68' Ριμπέιρο), Μασάρα, Άλεξ.

Γκολ: 22' Επαλέ, 56' Λαγός

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Κίτρινες κάρτες: Γεωργιάδης, Πουρσανίδης, Σνάουτσνερ - Δήμου
Κόκκινες κάρτες:





News 24/7

24MEDIA NETWORK