Συνεχίζει η ΑΕΚ με...Λύμπε αρχηγό

Με συνταγή φτιαγμένη από...Καλαματιανό υλικό η ΑΕΚ πέρασε με 2-0 από την Νέα Σμύρνη και πέτυχε την τρίτη συνεχή νίκη της στο πρωτάθλημα.

Συνεχίζει η ΑΕΚ με...Λύμπε αρχηγό

Με συνταγή φτιαγμένη από...Καλαματιανό υλικό η ΑΕΚ πέρασε με 2-0 από την Νέα Σμύρνη και πέτυχε την τρίτη συνεχή νίκη της στο πρωτάθλημα. 3Χ3 για τον «Λύμπε» που πήρε την βοήθεια από τον εξαιρετικό Γεωργέα, με την σφραγίδα του αγώνα να μπαίνει από τον Σοάρες. Πάντα τρίτοι οι «κιτρινόμαυροι», την ώρα που ο Μπουμπένκο γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα, ενώ οι «κυανέρυθροι» παραμένουν ουραγοί στην αμυντική αποτελεσματικότητα.

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο παρέταξε την ομάδα του με ένα σχήμα που ουσιαστικά είχε ως τελευταίο παίκτη των Σμίλιαντς, με τους Μαγκντί, Εξουζίδη, Τσιχόν να τον βοηθούν στην άμυνα. Το κέντρο αποτελούνταν από τους Κιάσσο, Λάνγκερ, Φερνάντεζ, ενώ ουσιαστικά στην επίθεση υπήρξε μία τριάδα, με τον Οραβετς στο κεφάλι και τους Μπρέσκα και Ναλιτζή από τα πλάγια.

Στον αντίποδα ο Σάντος κράτησε τους Γεωργέα καιKόντη στις πλευρές, καθώς και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή γραμμη συνεργάζονταν ο Κατσουράνης, με τους Ιβιτς και Τσάνκο. Οι Σοάρες (αριστερά) και Λάκης (δεξιά) αποτέλεσαν τα στηρίγματα του Νίκου Λυμπερόπουλου στην εμπροσθοφυλακή.

Οι «κιτρινόμαυροι» κινούνταν πιο εύκολα στο βρεγμένο χορτάρι του γηπέδου και μόλις στο εννιά βρήκαν και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Λάκης «έσκαψε» στον Ιβιτς, ο Σέρβος κόπηκε, αλλά ο Λυμπερόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Βάνιακ και να κάνει το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα ο Αλεξόπουλος ενήργησε λανθασμένα σε μία καλή φάση που η μπάλα κατέληξε στα πόδια του, αλλά δεν είχε την ψυχραιμία να πλασάρει με αποτελεσματικό τρόπο.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δύο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή της αναμέτρησης για πέναλτι. Στις δύο σπουδαιότερες δεν έδειξε να συμβαίνει κάτι το μεμπτό. Σε αυτή που φώναξαν οι γηπεδούχοι η μπάλα περνάει από ένα φάουλ του Φερνάντεζ, ο Ιβιτς δεν βλέπει την μπάλα και αυτή περνάει και προσκρούει στο χέρι του. Χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο και ένα πέρασμα του Γεωργέα που τον βρήκε να κοντράρεται με τον Εξουζίδη, με τους δύο παίκτες να αλληλοτραβιούνται και τον αμυντικό της Ενωσης να πέφτει απλώς λόγω όγκου του αντιπάλου.

Η οπισθοχώρηση της Ενωσης, αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ επέτρεψε στους παίκτες του Μπουμπένκο να πάρουν τον χώρο του κέντρου. Οι προσπάθειες προσέγγισης της αντίπαλης περιοχής, όμως, γίνονταν μόνο από αέρος, με αποτέλεσμα οι Τσιρίλο και Αλεξόπουλος να έχουν εύκολη λεία. Στην μοναδική φορά που έχασαν την κεφαλιά ο Σορεντίνο τους…κάλυψε και εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Οραβετς.

Η προσπάθεια των παικτών του Πανιωνίου να φθάσουν στην ισοφάριση άφηνε κενά στα μεπόπισθεν, αλλά οι αντεπιθέσεις της «Ενωσης» υπολείπονταν αποτελεσματικότητας. Πρώτα ο Σοάρες στο 25’ και μετά ο Ιβιτς στο 37’ δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Οι «κυανέρυθροι» λίγο έλειψε να τους…τιμωρήσουν στο 40’, όμως το πόδι του Κόντη στέρησε από τον Ναλιτζή το πλασέ-γκολ, σε μία φάση που είχε ξεκινήσει από κεφαλιά του Οραβετς, που βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με έναν λαβωμένο παίκτη για τον «Ιστορικό». Ο Εξουζίδης (δεν πήγε καν στα αποδυτήρια) ήταν στους «11» του Μπουμπένκο, αλλά πριν καν γίνουν οι πρώτες μπαλιές έδωσε την θέση του στον Μάκο.

Το νέο σχήμα του Πανιωνίου έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να αξιοποιήσουν την όποια σύγχυση δημιουργήθηκε. Ο εξαιρετικός (από το πρώτο μέρος) Νίκος Γεωργέας είχε τον έλεγχο στην αριστερή πλευρά και λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ στο 53’, έπειτα από γύρισμα του Σοάρες, αλλά το σουτ του έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι. Δύο λεπτά πριν ο Λυμπερόπουλος έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά δεν αξιοποίησε την καλή σέντρα του «Γιάννη».

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο αποφάσισε να παρέμβει και στο 60’ πέρασε τον Σέπαρντ αριστερά και τον Ναλιτζή στην κορυφή της επίθεσης. Και πάλι όμως οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν αναιμικοί και χωρίς συγκεκριμένο στόχο στον αγωνιστικό χώρο.

Οι κινήσεις του Σάντος, στο αντίπαλο στρατόπεδο, είχαν να κάνουν με το φρεσκάρισμα της επιθετικής τριάδας, αφού ο Σέζαρ πήρε την θέση του Λάκη. Ο Βραζιλιάνος έμελλε να συμμετάσχει στο δεύτερο γκολ της ομάδας του, το οποίο ήρθε στο 84’.

Ο Λυμπερόπουλος άνοιξε αριστερά στον Γεωργέα, στην σέντρα του τελευταίου ο Σέζαρ… έξυσε την μπάλα και αυτή κατέληξε στον Σοάρες, με τον τελευταίο να ανοίγει τον προσωπικό του λογαριασμό για φέτος και να διαμορφώνει το τελικό 0-2.


Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Βάνιακ, Τσιχόν, Μαγκντί, Ναλιτζής, Κιάσσος, Σμίλιανιτς, Λάνγκερ (81' Γιαννόπουλος), Φερνάντεζ, Εξουζίδης (47' Μάκος), Μπρέσκα, Όραβετς (60' Σέπαρντ)

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Κόντης, Γεωργέας, Τσάνκο (91' Σαπάνης), Ιβιτς, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Λάκης (71' Σέζαρ), Σοάρες (86' Βενγκλίνσκι)


Διαιτητής: Bασιλείου
Γκολ: 9' Λυμπερόπουλος, 84' Σέζαρ
Κίτρινες: Εξουζίδης, Κιάσσος- Τσάνκο, Γεωργέας
Κόκκινες:



News 24/7

24MEDIA NETWORK