Συνέντευξη Ναπολεόνι στο Contra.gr: "Ευρώπη ο Ατρόμητος, πρωτάθλημα η Ρόμα!"

Αφού "ζωγράφισε" στο τερέν στον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Στέφανο Ναπολεόνι "ζωγραφίζει" και στο γήπεδο του Contra.gr με μία πηγαία συνέντευξη. Η γκίνια που έσπασε, η πίστη για τις δυνατότητες του Ατρομήτου, η λατρεία για τη Ρόμα και η αμήχανη αντίδραση για τη Λάτσιο!

Συνέντευξη Ναπολεόνι στο Contra.gr: "Ευρώπη ο Ατρόμητος, πρωτάθλημα η Ρόμα!"

- Μην πεις ότι το γκολ που πέτυχες ήταν δουλεμένο στην προπόνηση...

Δεν είναι κάτι που δουλεύεται στην προπόνηση, απλώς σου βγαίνει. Ηταν η φάση τέτοια. Είδα την μπάλα να έρχεται μπροστά μου και αποφάσισα να κάνω την κεφαλιά για να βρω εστία και να σκοράρω. Οχι με τον τρόπο που το έκανα όμως. Πήγε εκεί που πήγε και ήρθε αυτό το ωραίο γκολ.

- Ξέρεις, μας έφερε στο νου το τέρμα που πέτυχε ο φαν Πέρσι στο Μουντιάλ κόντρα στην Ισπανία..

Εκείνη την ώρα δεν το σκέφτηκα αλλά μετά μου το είπαν κάποιοι συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια. Εντάξει όμως, ξέρω που πατάω και που βρίσκομαι, ο φαν Πέρσι είναι φαν Πέρσι και ο Ναπολεόνι, Ναπολεόνι.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΦΑΝ ΠΕΡΣΙ:

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΙ:

- Πως γίνεται να βάζεις το πολύ δύσκολο και στη συνέχεια να χάνεις το τετ-α-τετ;

Για πες μου εσύ, πως γίνεται (γέλια). Είδα τις φάσεις και μετά στην τηλεόραση. Τι να πω; Οταν βάζεις τρία γκολ και έχεις μεγάλη ευκαιρία για το τέταρτο, τρελαίνεσαι όταν δεν έρχεται. Στη συνέχεια όμως σκέφτηκα διαφορετικά. Μέχρι τώρα είπα στον εαυτό μου τίποτα δεν πήγαινε καλά και σήμερα σκόραρες τρεις φορές. Στη ζωή γενικά πρέπει να είσαι ευχαριστημένος μ' αυτά που έχεις.

- Δεν έκανες και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν. Που το αποδίδεις αυτό;

Από πλευράς υγείας άρχισα καλά τη σεζόν και δεν είχα, δόξα τω Θεώ, προβλήματα. Ενιωθα και νιώθω σε καλή κατάσταση αλλά όπως όλη η ομάδα έτσι και εγώ πέρασα μία δύσκολη κατάσταση. Ημασταν άτυχοι, δεν μας έβγαινε τίποτα στο γήπεδο απ' όσα δουλεύαμε στις προπονήσεις. Χθες όμως βγήκε η δουλειά μας και δείξαμε το μπορεί να κάνει ο Ατρόμητος.

- Αλήθεια, τι ακριβώς μπορεί να κάνει ο Ατρόμητος εφέτος;

Ο στόχος της ομάδας δεν άλλαξε επειδή ήρθαν δυο-τρία στραβά αποτελέσματα. Στοχεύουμε πάντα ψηλά, εκεί που αξίζει να βρίσκεται ο Ατρόμητος. Θέλουμε να παίξει η ομάδα και του χρόνου στην Ευρώπη και γενικά να κάνουμε μία καλύτερη σεζόν από την περσινή.

- Μιλώντας για την Ευρώπη, ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός σας το καλοκαίρι μάλλον σας στοίχισε...

Πράγματι, η περίοδος μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό μας ήταν δύσκολη. Μετά τη νίκη μας στη Βοσνία επί της Σαράγεβο, κανείς δεν περίμενε ότι θα αποκλειστούμε στο Περιστέρι. Και όμως, συνέβη. Δουλέψαμε σκληρά στη συνέχεια για να το γυρίσουμε αλλά τίποτα δεν πήγαινε καλά.

- Χθες γιατί έκανες την κίνηση ότι κάτι διώχνεις από πάνω σου μετά το πρώτο γκολ;

Μα τι να κάνω, είχα τέσσερα δοκάρια στα προηγούμενα ματς, η μπάλα δεν πήγαινε με τίποτα μέσα. Ετσι όταν πέτυχα το πρώτο γκολ μου ήρθε στο μυαλό αυτή η κίνηση, σαν να διώχνω την κακοτυχία. Την έχω ξανακάνει σε γκολ που πέτυχα στην Τούμπα αλλά και με τον Λεβαδειακό όταν κερδίσαμε εκτός την ΑΕΚ με 1-0 με γκολ δικό μου.

- Πιστεύεις, άρα, στην τύχη και έχεις γούρια;

Εχω γούρια αλλά μην περιμένεις να σου τα πω. Αποκλείεται να το κάνω. Αν τα μαρτυρύσω, τι γούρια θα είναι;

- Επαιξε ρόλο στην απόδοσή του με τον Αστέρα ότι είχες στην εξέδρα τους γονείς και την αδερφή σου;

Είναι κάτι τελείως διαφορετικό να παίζω με τους δικούς μου ανθρώπους στην εξέδρα, είναι κάτι τελείως ξεχωριστό. Δυστυχώς δεν τους έχω εδώ για να βρίσκονται στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Με βλέπουν βέβαια από την τηλεόραση αλλά δεν είναι το ίδιο. Οταν τους νιώθω δίπλα μου, θέλω πάντα να δίνω κάτι παραπάνω.

- Δεν σου λείπει η Ιταλία μετά από τόσα χρόνια στην ξενιτιά;

Είμαι πράγματι αρκετά χρόνια εκτός Ιταλίας, πριν την Ελλάδα έπαιξα στην Πολωνία. Η Ελλάδα ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να μου τύχει, η νοοτροπία είναι σχεδόν ίδια μ' αυτήν της Ιταλίας. Μου λείπει βέβαια η πατρίδα μου αλλά εδώ έχω τα πάντα.

- Δεν είχες ποτέ πρόταση από ιταλική ομάδα να επιστρέψεις στην Ιταλία;

Είχα κάτι αλλά δεν ήταν η σοβαρή προοπτική που θα με ενθουσίαζε. Δεν είχε αυτό το κάτι που θα με ανάγκαζε να τα αφήσω όλα εδώ και να επιστρέψω στη χώρα μου.

- Ισως γιατί δεν ήταν η αγαπημένη σου Ρόμα...

Μα αυτό περιμένω (γέλια). Τίποτα όμως ακόμα. Περιμένω όμως να πάρουμε το πρωτάθλημα εφέτος.

- Το πιστεύεις;

Ναι, εφέτος μπορεί. Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα βέβαια, υπάρχουν καλές ομάδες και μια Γιουβέντους σε υψηλό επίπεδο αλλά πιστεύω ότι η Ρόμα έχει τα φόντα να πάρει την κούπα.

- Πως βλέπεις μέχρι στιγμής τους τρεις Ελληνες της ομάδας

Πάνε πολύ καλά. Τον Τοροσίδη η ομάδα βέβαια τον είχε και πέρυσι. Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Τώρα οι συμπατριώτες μου μαθαίνουν και τον Μανωλά που έχει παίξει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Ο Χολέμπας, όταν χρησιμοποιήθηκε, έδωσε λύσεις.

- Είσαι Ρόμα από μικρός ή τώρα σου προέκυψε;

Από τότε που γεννήθηκα είμαι Ρόμα!

- Να υποθέσουμε δηλαδή ότι αν ερχόταν μία πρόταση από την Λάτσιο δεν θα τη συζητούσες καν...

Αλλη ερώτηση παρακαλώ (γέλια).

Συνέντευξη Ναπολεόνι στο Contra.gr: "Ευρώπη ο Ατρόμητος, πρωτάθλημα η Ρόμα!"

- Να επιστρέψουμε λίγο στα του Ατρομήτου. Αλλάξατε προπονητή μέσα στη σεζόν, τι φέρνει ο Σα Πίντο στην ομάδα;

Φέρνει το νέο. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που λέει ο προπονητής κάθε μέρα και να υιοθετούμε το στιλ του. Μέχρι στιγμής αυτό δεν έβγαινε αλλά χθες μας βγήκε. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε έτσι και να βελτιώσουμε τα λάθη μας. Και κόντρα στον Αστέρα κάναμε λάθη που ευτυχώς δεν στοίχισαν.

- Το καλοκαίρι το συμβόλαιό σου με τον Ατρόμητο τελειώνει. Τι σκέπτεσαι να κάνεις;

Αυτό που σκέπτομαι είναι ότι έχω ακόμη συμβόλαιο. Θέλω πάνω από όλα να είμαι υγιής και να κάνω ένα καλό πρωτάθλημα, να παίξω στο επίπεδο που είδατε στον αγώνα με τον Αστέρα. Για το μέλλον έχουμε χρόνο να συζητήσουμε. Δεν θα είχαμε πρόβλημα να μείνω αλλά ακόμα είναι νωρίς για να πούμε οτιδήποτε.

- Θα ήθελες να αποκτήσεις ελληνικό διαβατήριο;

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Αλήθεια σου λέω. Ξέρεις είμαι πολύ... Ιταλός, την αγαπάω πολύ την πατρίδα μου. Δεν ξέρω αν θα το έκανα ειλικρινά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αγαπάω την Ελλάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK