Συνυποψηφιότητα Ισπανίας, Πορτογαλίας για το Μουντιάλ 2018

Επισημοποιήθηκε η επιθυμία της Ισπανίας να συνδιοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με την Πορτογαλία. Το απόγευμα της Τρίτης (23/12) η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε τις προθέσεις της.

Συνυποψηφιότητα Ισπανίας, Πορτογαλίας για το Μουντιάλ 2018
"Το συμβούλιο ολοκλήρωσε τις επίσημες διεργασίες για την ισπανική υποψηφιότητα να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 από κοινού με την Πορτογαλία", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οπρόεδρος της RFEF, Ανχελ Μαρία Βιγιάρ, αν και αρνητικός αρχικά, αφού θεωρούσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να τα καταφέρει μόνη της, μετά την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του στην αθλητική εφημερίδα "Marca".

"Πρώτα πρέπει να προκριθούμε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, μετά να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και μετά να παρουσιάσουμε μία δυνατή, στιβαρή και νικηφόρα υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2018. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να είναι με την Πορτογαλία. Θα χρειαστούμε και τη σύμπνοια από την κυβέρνηση γι’ αυτό, αφού καμία ομοσπονδία ή κυβέρνηση δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "φούριας ρόχας", Βιθέντε ντελ Μπόσκε, σημείωσε από την πλευρά του: "Ενα Παγκόσμιο Κύπελλο θα ήταν σπουδαίο βήμα για την ενοποίηση του ισπανικού ποδοσφαίρου. Η Πορτογαλία είναι μία χώρα που είναι πολύ στενά συνδεδεμένη μαζί μας και εάν ο πρόεδρος το λέει, θα είναι πολύ θετικό γεγονός να δουλέψουμε μαζί της".

Η νικήτρια υποψηφιότητα θα ανακοινωθεί το Δεκέμβριο του 2010, με τον Σεπ Μπλάτερ να δηλώνει σε ανύποπτο χρόνο ότι η Ισπανία, μόνη της ή μαζί με την Πορτογαλία, έχει μεγάλες πιθανότητες να αναλάβει τη διοργάνωση, μαζί με Αγγλία και την συνυποψηφιότητα Ολλανδίας και Βελγίου. Ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και η Αυστραλία, η Κίνα, το Μεξικό και η Ρωσία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK