Τα 10 καλύτερα λαβράκια της Γαλλίας

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Marca" παρουσίασε τα 10 μελλοντικά αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που αγωνίζονται αυτή την στιγμή στη Ligue 1 κι αναμένεται να μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια με τα κατορθώματά τους.

Τα 10 καλύτερα λαβράκια της Γαλλίας

Η Ligue 1 αποτελεί -διαχρονικά- ένα απ' τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όμως ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ξεχωριστή αίγλη χάρη στις μεταγραφές σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Η -οικονομική- άνοδος της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μονακό, καθώς κι οι παραδοσιακές δυνάμεις, Λιόν και Μαρσέιγ βοήθησαν στην ανάπτυξη του πρωταθλήματος, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ' τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγα τα μελλοντικά αστέρια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που αναδύονται στο αφρό μέσα από τη Ligue 1. Οι μεταγραφές των Βισάμ Μπεν Γεντέρ (Σεβίλλη), Σαμιέλ Ιμτιτί (Μπαρτσελόνα) και Ουσμάν Ντεμπελέ (Ντόρτμουντ) αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Παρόλα αυτά, ακόμα και μετά τις αποχωρήσεις των τριών προαναφερθέντων το γαλλικό πρωτάθλημα συνεχίζει να διατηρεί στις τάξεις του ιδιαίτερα ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Γι' αυτό το λόγο, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας " Marca" παρουσίασε τα 10 μελλοντικά αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που αγωνίζονται αυτή την στιγμή στη Ligue 1 κι αναμένεται να μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια με τα κατορθώματά τους.

ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΟ ΣΙΛΒΑ (ΜΟΝΑΚΟ)

Μετά την αποχώρηση του Χάμες Ροντρίγκες για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μπερνάρντο Σίλβα μετατράπηκε στον πραγματικό ηγέτη της Μονακό. Παρά τα 21 του χρόνια, ο Πορτογάλος μέσος έχει αγωνιστεί ήδη σε 64 παιχνίδια του γαλλικού πρωταθλήματος, μετρώντας 16 γκολ. Μάλιστα, αν δεν τραυματιζόταν τον περασμένο Μάιο θα ήταν σίγουρα στα βασικά πλάνα του Φερνάντο Σάντος για το Euro 2016.

ΜΑΞΟΥΕΛ ΚΟΡΝΕ (ΛΙΟΝ)

Τα 10 καλύτερα λαβράκια της Γαλλίας

Ο βραχύσωμος επιθετικός της Λιόν αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο για τις αντίπαλες άμυνες. Η ταχύτητα σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά σωματικά προσόντα του "ανάγκασαν" τον τεχνικό των "λιονέ", Μπρουνό Ζενεσιό να του δώσει φανέλα βασικού στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, με τον 19χρονο άσο να τον δικαιώνει απόλυτα. Σε 31 παιχνίδια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 8 φορές, ενώ η πιθανή αποχώρηση του Ματιέ Βαλμπιενά θα του ανοίξει διάπλατα την πόρτα της αρχικής ενδεκάδας.

ΑΛΜΠΑΝ ΛΑΦΟΝ (ΤΟΥΛΟΥΖ)

Πρόκειται, δίχως αμφιβολία, για μία απ' τις αποκαλύψεις της Ligue 1. O 17χρονος άσος έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του γαλλικού πρωταθλήματος ως ο νεότερος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε ποτέ στη Ligue 1 (16 ετών, 10 μηνών). Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπληκτικές εμφανίσεις του βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό την Τουλούζ να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ήδη ακούγεται πως η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται ζεστά για την απόκτησή του.

ΣΟΦΙΑΝ ΜΠΟΥΦΑΛ (ΛΙΛ)

Τα 10 καλύτερα λαβράκια της Γαλλίας

Αποτέλεσε παίκτη-κλειδί στα πλάνα του Φρεντερίκ Αντονετί κατά τη διάρκεια της περυσινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Σοφιάν Μπουφάλ είναι ένας ποδοσφαιριστής που με μία έμπνευσή του μπορεί να αλλάξει το ρου ενός αγώνα. Μάλιστα, το προσωνύμιό του είναι "Μαροκινός Νεϊμάρ". Κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν ο 22χρονος άσος αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια, έχοντας 11 γκολ και 5 ασίστ. Όπως και στη περίπτωσή του Λαφόν, η Μπαρτσελόνα δεν μένει... αδιάφορη.

ΖΑΝ-ΚΕΒΙΝ ΟΓΚΟΥΣΤΕΝ (ΠΣΖ)

Ο Ογκουστέν είχε καταλυτική συμβολή στην κατάκτηση του Euro U19 απ' τη Γαλλία, πραγματοποιώντας τρομερές εμφανίσεις καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Μάλιστα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 6 γκολ σε 5 αναμετρήσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες που θα επιθυμούσε στην Παρί Σεν Ζερμέν, όμως η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία (Έμερι αντί Μπλαν) σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι πιθανό να του αυξήσουν κατακόρυφα το χρόνο συμμετοχής. Άλλωστε, όπως απέδειξε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το μέλλον του ανήκει...

ΤΟΜΑΣ ΛΕΜΑΡ (ΜΟΝΑΚΟ)

Monaco's French midfielder Thomas Lemar celebrates after scoring a goal during the French L1 football match Monaco (ASM) vs Lorient (FCL) on September 20, 2015 at the Louis II Stadium in Monaco.  AFP PHOTO / VALERY HACHE        (Photo credit should read VALERY HACHE/AFP/Getty Images)
Monaco's French midfielder Thomas Lemar celebrates after scoring a goal during the French L1 football match Monaco (ASM) vs Lorient (FCL) on September 20, 2015 at the Louis II Stadium in Monaco. AFP PHOTO / VALERY HACHE (Photo credit should read VALERY HACHE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο 20χρονος άσος είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στο ρόστερ του. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και τρομερά φυσικά προσόντα αποτελούν τα... συστατικά του νεαρού μεσοεπιθετικού. Γι' αυτό το λόγο, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στα πλάνα του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Τα 5 γκολ σε 26 συμμετοχές ήταν ο απολογισμός της περυσινής σεζόν, όμως μετά την επιστροφή του Ρανταμέλ Φαλκάο είναι βέβαιο πως τα στατιστικά του θα βελτιωθούν σημαντικά.

ΝΑΜΠΙΛ ΦΕΚΙΡ (ΛΙΟΝ)

Εν αντιθέσει με τη σεζόν 2014/15, κατά την οποία έθελξε με την απόδοσή του, η περυσινή χρονιά ήταν δύσκολη για τον Ναμπίλ Φεκίρ, αφού ένας σοβαρός τραυματισμός σε φιλική αναμέτρηση με την εθνική Γαλλίας τον άφησε εκτός για όλη την αγωνιστική περίοδο. Σιγά-σιγά αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του, όμως ύστερα από έναν τόσο σημαντικό τραυματισμό είναι λογικό πως θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής. Όπως και να έχει, η ποιότητα δεν του λείπει, ενώ οι φίλοι της Λιόν ευελπιστούν να δημιουργήσει εκ νέου ένα αχτύπητο δίδυμο με τον Αλεσάντρ Λακαζέτ.

ΑΝΤΡΙΑΝ ΡΑΜΠΙΟ (ΠΣΖ)

Τα 10 καλύτερα λαβράκια της Γαλλίας

Ο -τρεις φορές- πρωταθλητής Γαλλίας με την Παρί Σεν Ζερμέν, παρά το νεαρό της ηλικίας του κατάφερε να κερδίσει με το σπαθί του μία θέση στα βασικά πλάνα του Λοράν Μπλαν την περυσινή σεζόν. Ο 21χρονος άσος έστειλε στον... πάγκο τον έμπειρο Τιάγκο Μότα, μετρώντας 31 συμμετοχές σ' όλες τις διοργανώσεις. Η μεταγραφή του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ απ' τη Σεβίλλη δυσκολεύει το έργο του, όμως οι άνθρωποι της Παρί πιστεύουν ιδιαίτερα στο ταλέντο του, αφού ήδη έχουν κινήσει τις διαδικασίες για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ (ΜΟΝΑΚΟ)

Θεωρείται ένα απ' τα "next big thing" του γαλλικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα της Μονακό, η οποία ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει... λαβράκια απ' τις ακαδημίες της. Παρότι είναι μόλις 17 ετών, ο Εμπαπέ ξεχωρίζει για την υψηλή τεχνική κατάρτισή του και την ωριμότητα στο παιχνίδι του. Όπως είναι λογικό, αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν στα ραντάρ τους τον νεαρό μεσοεπιθετικό, ο οποίος την περασμένη σεζόν είχε 15 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ με την πρώτη ομάδα. Ύστερα κι απ' τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Euro U19, ο χρόνος συμμετοχής του αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

ΚΟΡΑΝΤΕΝ ΤΟΛΙΣΟ (ΛΙΟΝ)

Τα 10 καλύτερα λαβράκια της Γαλλίας

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν χρονιά καθιέρωσης για τον Κοραντέν Τολισό. Ο 21χρονος μέσος πήρε... σπίτι του τη φανέλα του βασικού, όντας ο παίκτης που μετέφερε υποδειγματικά την μπάλα από το κέντρο προς την αντίπαλη περιοχή. Θα λέγαμε πως πρόκειται για έναν σύγχρονο box-to-box ποδοσφαιριστή, ο οποίος διαθέτει εξαιρετική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα (7 γκολ σε 45 αγώνες). Παράλληλα, καταφέρνει να συνδυάζει και το δημιουργικό κομμάτι, αφού ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο με 7 ασίστ. Ήδη, η Λιόν έχει αρνηθεί πρόταση ύψους 37.500.000 ευρώ της Νάπολι για την απόκτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το πάρε δώσε στη Ligue 1

News 24/7

24MEDIA NETWORK