Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 19η αγωνιστική

Η Ξάνθη δίνει εξετάσεις στην Κέρκυρα, ο Αστέρας στη Λιβαδειά και ο Παναιτωλικός στο Φάληρο. Ο ΠΑΟΚ που "δεν θα πέσει χωρίς αίμα", ο Παναθηναϊκός που επιστρέφει στον "τόπο του 3-0" και ο Ολυμπιακός με "περισσότερο Περέιρα". Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 19η αγωνιστική

Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 19η αγωνιστική

10. Αποστολή αυτοκτονίας

Ο ΟΦΗ είναι στο ρινγκ και τις τρώει από παντού. Με αγώνα δρόμου και χρήματα του Μαχλά κατάφερε να παίξει στο Αγρίνιο και δυο μέρες μετά ήρθε η καμπάνα απ'τη FIFA. Μείον έξι βαθμοί για χρέη προς τον Πέσιτς κι ο ΟΦΗ βρέθηκε αμέσως στην επικίνδυνη ζώνη, τρεις βαθμούς πάνω απ'τον Εργοτέλη. Είπαμε, ο Αναστόπουλος ήταν κασκαντέρ που ανέλαβε ομάδα με τέτοια προβλήματα, αλλά το πράγμα εξελίσσεται σε αποστολή αυτοκτονίας και τώρα πρέπει να σταθεί στην αήττητη εντός έδρας Βέροια.

9. Έχει χάσει έδαφος η Ξάνθη

Η Ξάνθη στήριξε πολλά στην έδρα της, αφού είχε έξι σερί νίκες στα Πηγάδια. Όμως, το πρόγραμμα την έφερε να παίζει τρία συνεχόμενα ματς εντός έδρας και η ομάδα του Λουτσέσκου δεν νίκησε σε κανένα (ισοπαλίες με Πανθρακικό, Βέροια, ήττα από Ολυμπιακό) και έχασε έδαφος. Εκτός έδρας έχει πάρει μόνο πέντε απ'τους 26 βαθμούς κι αν θέλει να χτυπήσει πεντάδα θα πρέπει να βελτιώσει τη συγκομιδή. Η Κέρκυρα μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι και η Ξάνθη δεν έχει νίκη εκεί σε καμία απ'τις τελευταίες πέντε επισκέψεις της στο νησί.

8. Πανθρακικός στο under/over

Ο Πανθρακικός έστω και με τρομερή δυσκολία την πήρε τη νίκη που έψαχνε μετά από τέσσερις σερί ισοπαλίες. Δυο μέρες μετά πήρε και ένα έξτρα μπόνους, αφού η αφαίρεση βαθμών απ'τον ΟΦΗ έφερε τον Πανθρακικό πάνω απ'τη ζώνη του υποβιβασμού. Ταξιδεύει στα Γιάννενα και η συνταγή είναι απλή: με under παίρνει αποτέλεσμα, με over χάνει. Αυτό έχει συμβεί στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια του.

7. Αστέρας στο πάνω-κάτω

Ο Αστέρας συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματα. Νικά τη Βέροια, φέρνει 1-1 εκτός με τον Πανθρακικό. Νικά την Ξάνθη, χάνει στην Κέρκυρα. Διαλύει τον ΠΑΟΚ, φέρνει 2-2 με τον ΠΑΣ, παρότι προηγήθηκε με 2-0. Ο Βεργέτης για πρώτη φορά άσκησε κριτική στη συμπεριφορά των παικτών του, για τη χαλάρωση μετά το γρήγορο 2-0. Το εργό στη Λιβαδειά δεν θα είναι καθόλου, με τον Αστέρα να έχει μόλις μία νίκη στις τελευταίες επτά επισκέψεις και φέτος ο Λεβαδειακός στην έδρα του μπορεί να έχει μόνο μια νίκη, αλλά έχει χάσει μόνο από Κέρκυρα, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

6. Το ζητούμενο για τον Πανιώνιο

Ο Πανιώνιος πήρε μια ανάσα ξεκούρασης, αφού δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα με τον Εργοτέλη. Την ήττα με καλή εμφάνιση στην Τούμπα διαδέχθηκε η ήττα με κακή εικόνα στον Πλατανιά και η ομάδα του Ουζουνίδη επιστρέφει εκεί που όλα μοιάζουν καλύτερα. Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος έχει πάρει τους 14 απ'τους 15 βαθμούς του και θέλει να συνεχίσει.

Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 19η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Το ζητούμενο δεν έχει αλλάξει: με την μπάλα είναι καλός ο Πανιώνιος, το θέμα είναι να βελτιωθεί ανασταλτικά, γιατί η δημιουργία μπροστά πάει στράφι. Λίγο πιο κλειστά, όπως δείχνει κι ο Ουζουνίδης στη φωτό.

5. Με ή χωρίς αίμα

Η εβδομάδα είχε μεγάλη ένταση για τον ΠΑΟΚ, δεν χρειάζεστε υπενθύμιση γι'αυτό. 'Ομως, πέρα απ'τα υπόλοιπα υπάρχει και το ποδόσφαιρο, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Πλατανιά, ομάδα που έχει προπονήσει στο παρελθόν ο Άγγελος. Ο Αναστασιάδης πήγε κι αυτός σε “πολεμική” λογική τις τελευταίες μέρες: είπε στους παίκτες “μας τρέμουν” και “μην ασχολείστε με τους διαιτητές”, ενώ την Παρασκευή δήλωσε “δεν θα πέσουμε χωρίς αίμα”.

Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 19η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Με ή χωρίς αίμα, ο ΠΑΟΚ περιμένει κόσμο στην Τούμπα, δεν θα έχει τον Κάτσε, αλλά θα έχει ξανά τον Μακ και τον Κατσικά που τόσο τον βελτίωσαν στη Μυτιλήνη.

4. Τεστ στο Φάληρο

Ο Παναιτωλικός όχι μόνο διατηρήθηκε στην πεντάδα, αλλά πλησίασε τον Αστέρα στον πόντο και ξέφυγε με τέσσερις απ'τη Βέροια. Στο Φάληρο έχει ένα δυνατό τεστ για να δει αν μπορεί να παραμείνει σε τέτοια τροχιά. Στον πρώτο γύρο μπορεί η ομάδα του Χάβου να είχε φέρει 1-1 με τον Ολυμπιακό, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είχε και το καλύτερο πρόσωπο κόντρα στους “αιώνιους” και τον ΠΑΟΚ.

Πλέον έχει περάσει χρόνος, πλέον οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες, τόσο για τη συνολική εικόνα, όσο για την απόδοση των δύο πουλέν, Μαρτίνες και Βιγιαφάνιες.

3. Στον τόπο του 3-0

Ο Αναστασίου πάντα κάνει ροτέισον, αλλά αυτή τη φορά διάλεξε άλλο δρόμο. Κόντρα στον Λεβαδειακό ξεκίνησαν 9/11 της ενδεκάδας που είχε ξεκινήσει με τον Εργοτέλη, με τον Τριανταφυλλόπουλο στη θέση του Μπούρμπου και τον Μέντες στη θέση του Λάγου. Ο Ολλανδός έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Πανιώνιο και μένει να δούμε ποιους θα επιλέξει ο Αναστασίου και τη φρεσκάδα που θα έχουν.

Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 19η αγωνιστική

Το σίγουρο είναι πως στον Παναθηναϊκό δεν θα έχουν ξεχάσει το περσινό 3-0 στη Νέα Σμύρνη, που ήταν και η πιο βαριά εγχώρια ήττα της περσινής σεζόν.

2. Περισσότερος Περέιρα

Ο Ολυμπιακός ξεκουράστηκε μεσοβδόμαδα και ο Περέιρα είχε δυνατότητα να δουλέψει στις προπονήσεις. Εννοείται πως δεν φτάνουν για να γίνουν όλα όπως θέλει, αλλά σίγουρα θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε περισσότερα. Η λογική λέει πως η ενδεκάδα θα είναι ίδια μ'αυτήν που έπαιξε στην Ξάνθη και ζητούμενα αποτελούν το πως θα λειτουργήσει ο Τσόρι πιο χαμηλά στο γήπεδο, αν ο Κασάμι θα επαναλάβει την εμφάνιση της Ξάνθης και κυρίως αν θα προσφέρουν περισσότερα οι δύο ακραίοι.

Τα 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 19η αγωνιστική
INTIME SPORTS

Ο Παναιτωλικός δεν είναι εύκολος αντίπαλος, ιδανικός για να βγουν κάποια πιο στέρεα συμπεράσματα.

1. Μόνο για άσο ο Εργοτέλης

Το μεγαλύτερο ματς της αγωνιστικής δεν γίνεται ούτε στην κορυφή, ούτε το Σαββατοκύριακό. Γίνεται για τη σωτηρία, τη Δευτέρα στο Παγκρήτιο. Ο Εργοτέλης δεν έπαιξε μεσοβδόμαδα με τον Πανιώνιο και αν όλα πάνε καλά με τις επισκευές στο σκέπαστρο, θα υποδεχθεί την Καλλονή. Οι κρητικοί τελικά μονιμοποίησαν τον Ταουσιάνη στον πάγκο, ενώ η Καλλονή “χώρισε” με τον Μαντζουράκη και έκανε έκπληξη με την πρόσληψη του Βαγγέλη Βλάχου.

Η Καλλονή ξεκίνησε τόσο δυνατά, που λίγοι έχουν πάρει χαμπάρι πως είναι μόλις έξι βαθμούς πάνω απ'τη ζώνη και δεν έχει νίκη για εννέα σερί ματς, ενώ ο Εργοτέλης είναι εδώ και καιρό σε κακή κατάσταση, αλλά τουλάχιστον η τιμωρία του ΟΦΗ τον έφερε κοντά και του έδωσε αισιοδοξία. Αν δεν κάνει άσο, δεν θα του μείνει ούτε αυτή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK